Blåser huet av seg foran Atle Antonsen

Antonsen og Golden i bekmørk musikkvideo fra norsk elektronika duo.

Publisert

(SIDE2): Har du lyst å se Atle Antonsen i det som nesten kan beskrives som en kortfilm, spekket med vold, gammel glamour og suggerende toner, bør du sjekke ut den nye videoen til Electro Spectre.

Den norske synthpopduoen har holdt på i noen år, og slapp den ti-spors lange andreskiva «Dangerous Game» på sensommeren i fjor. Fra den har de plukket ut Tokyo Shuffle for å lage musikkvideo.

Og det er har blitt en pen, men lite pyntelig, fem-minutter, der de mørke elektrotonene fra duoen Isak Rypdal og Alexander Bjørneboe ligger som et forførende bakteppe.

Electro Spectre: Elektronisk duo bestående av Isak Rypdal og Alexander Bjøernebo.Debutskiva Watch It All Turn ble lansert i 2009, deretter reprodusert og -lansert i 2010. Oppfølgerskiva Dangerous Game ble sluppet i 2012. I 2013 har duoen planer om flere konserter.

- En oversett skuespiller
Med i musikkvideoen, som er regissert av Rune Hov, er også de to kjente TV-fjesene Atle Antonsen og Johan Golden. De har rollen som Lucky Jack og Sleezy Joe, og de to spiller om det meste, mot de fleste. Fellesnevneren er at innsatsen alltid drøy, gjerne med livet som innsats. Med er også burlesquedronningen Mari Sletten, aka Hot Lips, som er den heite dama som tilfører erotikk og overraskelse.

Antonsen og Golden er kompiser av elektro-duoen, og stilte opp med en gang de ble spurt.

- Samtlige leverer. Man får følelsen av at Golden er en oversett skuespiller, han gjør en fantastisk innsats, sier Alexander til Side2.

Mari Sletten ble hyret via felles bekjente.

- Vi ville finne noen som ikke var redde for å dra på litt, og det fikk vi absolutt med henne.

Spillefilm
Ideen til manuset er Alexanders. Det var enighet om å lage musikkvideo og de økonomiske rammene var satt, men lenge knotet han med å finne ut hva han skulle finne på.

Ikke uvanlig kom ideen til Tokyo Shuffle-videoen en sen nattetime.

- Jeg har en velutviklet fantasi, på godt og vondt, så da ideen og karakterene først kom til meg, tok det bare ti minutter å skrive det ned.

Regien er ved Rune Hov, og resultatet er duoen svært fornøyde med.

- Det finnes mange som lager kule ting der ute, men mye fullføres aldri ordentlig og mange musikkvideoer i dag er nitriste. Dette er gjennomført, nesten som en spillefilm. Det har mørke undertoner, som musikken, men med en humoristisk tvist. Rune skal ha stor takk!

80-tallets gleder
Electro Spectre har selv uttalt at de går i sporene etter Depeche Mode, og det er lydbart. Samtidig har de også sin egen tilnærming til det elektroniske.

Isak og Alexander har kjent hverandre i en årrekke og musikalsk har de hatt de samme preferansene. Da interessen for 80-tallsmusikken dalte, fant de ut det var på tide «å reise kjerringa», som Alexander sier. I starten var det interesse for musikken de lagde, og plateselskap i London snuste på dem. Svaret ble til slutt likevel nei - duoen ble for lite kommersiell.

- Vi har røttene våre i 80-tallsmusikk. Den var preget av undergangsstemning , mye på grunn av det politiske klimaet på den tiden, og av motens slicke tendenser. De to ytterpunktene kombineres i musikken. Så selv om det på overflaten kan virke å være bare lekkert, har man muligheten til å stupe ned i noe mørkere.

Årets anbefaling
Vendepunktet kom med skive nummer to, som det alternative musikkbladet Side Line Magazine anbefalte som årets beste elektropopskive i 2012. For Electro Spectre blir det fremover konsert med Zeromancer på Rockefeller i mars. Deretter blir det trolig en festival i Russland, med påfølgende konserter i St.Petersburg og Moskva. Også i Sør-Amerika er det interesse.

- Vi tar det litt som det kommer. Det er jævlig morsomt og vi er svært keene på å spille live, men vi har et stort format på scenen. Vi har laget videomateriale til alle låtene, og skal vi spille live slik vi ønsker, må det være med. Ikke alle scener fungerer til det. Videoene har blitt en veldig integrert del av konsertene, så det hadde blitt litt trist uten dem.

Tokyo Shuffle er særdeles smooth mot øregangene, så det burde jo strengt talt ikke være nødvendig med en video for å sjekke dem ut - men det skader jo ikke, når den er så vellaget som denne!

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!