The Victoria Beckham Spring 2017 collection fikk kraftig kritikk på hennes Instagram i etterkant av showet fordi noen av modellene var svært tynne.
The Victoria Beckham Spring 2017 collection fikk kraftig kritikk på hennes Instagram i etterkant av showet fordi noen av modellene var svært tynne. Foto: Andres Kudacki (AP (NTB SCANPIX))

Beckham får modellkritikk: - Hun har midje som en åtteåring

- Alt jeg ser er skinn og bein, ikke klærne.

Publisert

(SIDE2): Victoria Beckham har tidligere blitt kritisert for å bruke alt for tynne modeller både i sine reklamekampanjer og på catwalken.

I helgen viste hun frem vår-kolleksjonen sin for neste år under New York Fashion Week, og både motekritikere og Instagram-bruker er skuffet over at Beckham tydeligvis ikke har fulgt opp det hun sa i 2010.

Da lovet hun nemlig at hun skulle slutte å bruke så magre modeller.

- Det ville være så forfriskende å se @victoriabeckham benytte seg av modeller i naturlig størrelse. Alt jeg ser er skinn og bein, ikke klær, sier en bruker.

Foto: Andres Kudacki (AP (NTB SCANPIX))

The Daily Mails spaltist Sarah Vine skriver at hun er litt sjokkert over kolleksjonen.

- Klærne i seg selv virker å ha blitt laget for å sette fokus på hvor tynn brukeren av klærne er, å ekskludere alle som oppfatter at en smal klesstripe av sateng ikke er helt adekvat for dem.

Vine skriver at hun mener årets kolleksjon utelater alle som nærmer seg en størrelse 40.

- De fleste kjolene setter søkelys på ribbein, mager og magre armer ved hjelp av cut outs og korsetter, noe som gjør det håpløst for noen over størrelse 38 å bruke dem.

Vine skriver «Å Victoria, hvorfor måtte du bringe tilbake anorexia chic»?

Hun får imidlertid motbør fra annet hold.

Moteskribent Rosie Cherrington i den britiske utgaven av The Huffington Post mener imidlertid at Sarah Vine bør sjekke fakta. 99 prosent av modellene var slik, skriver hun. Samtidig sier hun at det er et problem for moteukene generelt.

Foto: Neilson Barnard (AFP (NTB SCANPIX))

Vine skriver at den ene av modellene har midjemål på 60 centimeter, som kan sammenliknes med en åtteåring. Cherrington skriver at det egentlig er sammenliknbart med en tiåring.

- Å snakke ned en annens person kropp, er ikke veien å gå, mener Cherrington.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!