Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Gullruten 2019

Bård Tufte Johansen om nøkkelen til suksess: - Familien har gjort meg til et bedre menneske

Parallelt med at Bård har bygget seg karriere, har han etablert seg som en familiemann. Å ha en arena å trekke seg tilbake til tror han har vært avgjørende for suksessen.

Publisert Oppdatert

– I dag er det et helt annet trøkk hvis man sier eller gjør noen feil. Tidligere mottok vi brev skrevet i løkkeskrift fem dager etter sending. Nå kan virkelig sosiale medier presse deg inn i et hjørne. Man må ha tykkere hud enn noen gang for å holde på med dette, mener Bård Tufte Johansen (49).

Bård vet hva han snakker om. Han har markert seg som komiker og TV-profil i mer enn 20 år. Vi husker ham gjennom utallige karakterer i humorprogrammer som «Lillelørdag», «Åpen Post», «Ut i vår hage», «Team Antonsen», og ikke minst fra hans kyllingstunt på direktesendt TV.

Siden 2017 har han vært opptatt i rollen som Jon Almaas’ arvtager i «Nytt på nytt». Parallelt har han stablet en karriere som standupkomiker på bena.

– Hva har du lagt ned av blod, svette og tårer for å komme deg dit du er i dag?

– Jeg tror ikke vi som er på TV skal klage mest over det, men det er klart det er et generelt press og en litt ensom jobb ettersom mye av jobben går på å gruble og analysere ting som kan bli et morsomt poeng. Det er veldig lite en gjeng + øl = finne på noe gøy, vedkjenner Bård.

Bård Tufte Johansen er nominert til Publikumsprisen under Gullruten 2019. 30 april presenteres de som har fått flest stemmer på Side2 og Her og Nå. Avstemmingen vil foregå helt til prisutdelingen går av stabelen i Bergen 11. mai.

FREDAGSGJENGEN: Pernille Sørensen, Bård Tufte Johansen og Johan Golden.
FREDAGSGJENGEN: Pernille Sørensen, Bård Tufte Johansen og Johan Golden. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Gode seertall

Hardt arbeid betaler seg. Med Bård i spissen har seertallene til «Nytt på nytt» holdt seg skyhøye i en tid der lineær-TV generelt opplever nedgang. Nok en gang er han nominert til hele to Gullruter for sin innsats. At han har bevart sin popularitet tror han har bakgrunn i hardt arbeid.

– «Nytt på nytt» er et flaggskip, så jeg er jo godt synlig. Jeg har generelt jobbet hardt og tatt jobben min seriøst, men også vært heldig som får jobbe med flinke folk. Det er hyggelig å bli satt pris på! Vi jobber jo i «å bli satt pris på»-bransjen, bedyrer Bård.

Den etablerte komikeren kjenner likevel på et visst forventningspress når han tar på seg «Nytt på nytt»-frakken.

– Atle Antonsen har sagt at «vi er i skuffebransjen» – det er alltid lettere å skuffe. Samtidig har alltid frykt vært en fin motivator for meg. Så jeg er ikke en gladgutt som plystrer meg gjennom yrkeslivet, men jeg er VELDIG glad når det går bra da, forteller Bård.

Se klipp fra «Nytt på Nytt» med Bård Tufte Johansen under:

Familiemann

Parallelt med at skiensmannen har bygget en karriere, har han etablert seg som familiemann.

Han er godt gift med kona Beate Halkjelsvik, som han har datteren Sunniva (21) og sønnen Zacharias (17) sammen med.

Det har vært godt for humoristen å ha en arena å trekke seg tilbake til.

– Jeg har aldri hatt noe ønske om å ikke leve et helt vanlig liv, jeg har alltid likt de brå skiftene fra å stå på scenen til å være hjemme i en helt normal setting. Noen ganger er det litt brått kanskje. Jeg tror jeg har blitt en bedre komiker av det også. Ja – og helt sikkert et bedre menneske.

MED KONA: Bård Tufte Johansen sammen med kona Beate Halkjelsvik.
MED KONA: Bård Tufte Johansen sammen med kona Beate Halkjelsvik. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå

Og når han ikke samler krefter med sine nærmeste, sørger han for egenterapi ute på bøljan blå.

– Hva får deg til å koble helt av?

– Det må være vann! Alt rundt vann og fiske. Jeg er nok blant de få som hadde vært lykkelig som siste menneske igjen på jorda, hvis jeg hadde hatt en fiskestang, humrer Bård.

FISKER: Bård Tufte Johansen er en ivrig fiskeentusiast og trives ved vannet med fiskestangen i hånden.
FISKER: Bård Tufte Johansen er en ivrig fiskeentusiast og trives ved vannet med fiskestangen i hånden. Foto: NRK

Til sommeren runder fiskeentusiasten et halvt århundre. Det ser han frem til med en skrekkblandet fryd.

– Jeg begynner å ane konturen av at aldersøkning fra nå av ikke gagner meg på noen som helst måte. Samtidig er jeg vel på mange måter på mitt beste sånn kunnskapsmessig. Ja, og heldigvis jobber jeg med unge folk som holder den latente gubben min i sjakk.

PRISVINNENDE: Morten Bendiksen stakk av med Gullruten for beste mannlige programleder i 2018.
PRISVINNENDE: Morten Bendiksen stakk av med Gullruten for beste mannlige programleder i 2018. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!