Foto: Side2 (Paul Weaver)

Bar prinsen hjem

Litt sliten etter første skoledag.

Publisert

Jansløkka/Asker (SIDE2): Kongefamilien var stolte da prins Sverre Magnus møtte opp til første skoledag.

Prins Sverre Magnus (5) skal i likhet med storesøster Ingrid Alexandra gå på Jansløkka skole i Asker, noe som betyr kort skolevei for førsteklassingen.

Jansløkka ligger noen en kort rusletur unna Skaugum, hvor kronprinsfamilien bor.

Prinsesse Ingrid Alexandra (7) begynte for øvrig på skolen i fjor, og går denne høsten i 2. klasse.

Viste seg frem med hoffkniks
Hun ventet sammen med rektor da lillebror kom ruslende ned fra Skaugum, fulgt av sin mor og far og av bestemor, dronning Sonja. Kronprinsesse Mette-Marit bar skolesekken mens prins Sverre Magnus hilste på rektor og andre representanter fra Jansløkka skole.

Prinsesse Ingrid Alexandra gjorde til og med hoffkniks da hun hilste på dronningen.

Fem år gamle prins Sverre Magnus – han fyller seks år 3. desember – får i likhet med storesøster Ingrid Alexandra kort vei til skolen. Innkjørselen til kronprinsparets bolig Skaugum ligger tvers over veien fra Jansløkka skole.

Hilste på rektor
Elever fra alle 2. til 7. klasse sang Jansløkka-sangen for å ønske de ferske førsteklassingene velkommen – før hver enkelt av de små måtte gå fram for å hilse på rektor. Noen hånd i hånd med foreldrene, mens Sverre Magnus med skolesekk på ryggen gikk alene fram for å treffe rektor, læreren som har ansvar for klasse 1 Blå, og ikke minst de 17 medelevene som han skal tilbringe de kommende skoleårene sammen med.

Drøyt halvannen time etter at det hele startet, var den første skoledagen over for prins Sverre Magnus. Den lille prinsen var nok litt sliten etter møtet med skolen, for det endte med at kronprins Haakon bar ham ut av skolegården. Også prinsesse Ingrid Alexandra fulgte med da kronprinsparet sammen med dronning Sonja forlot Jansløkka skole og dro hjem.

Bildene fra første skoledag ser du under.

(Alle foto i karusellen: Paul Weaver/Side2)

4488

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!