PARKLIV: Atle og hunden Milo nyter en avslappende stund i parken mellom de mange jobboppdragene til artisten i sommer.
PARKLIV: Atle og hunden Milo nyter en avslappende stund i parken mellom de mange jobboppdragene til artisten i sommer. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

«På grillen» med Atle Pettersen:

Forteller om sitt flaueste øyeblikk: - Jeg ropte «en, to, tre: Hopp!», og så gikk jeg rett gjennom scenegulvet

Den populære programlederen Atle Pettersen er ukens gjest i sommerspalten.

Publisert Oppdatert
«På grillen» er sommerspalten hvor vi snakker med kjendiser om løst og fast og de deler sine beste grilltips
«På grillen» er sommerspalten hvor vi snakker med kjendiser om løst og fast og de deler sine beste grilltips

Den nygifte artisten og programlederen Atle Pettersen (29) får ikke nytt late hvetebrødsdager med kona Cathrine Eide (30) i sommer. Med innspilling av «Beat for beat» på NRK, som skuespiller i «Soot-spelet» i Ørje og med sommershowet «Gratulerer med Jahn» i Tønsberg, er 29-åringen travelt opptatt.

– Det blir dessverre ikke tid til noe ferie i sommer. Det blir bare jobb, men det blir tid til familiebesøk innimellom. Jeg skal spille sommershow i Tønsberg i hele juli, og det er jo rett rundt svingen for hjembyen min Skien, sier Atle.

Når Her og Nå møter den populære artisten over grillen i Sofienbergparken i Oslo, får han i alle fall en liten smak av sommer – før han må haste videre på ny spillejobb.

– Jeg får ikke gjort så mye av dette i sommer, men jeg skal nok få skviset inn en dag eller to med litt avslapning. Jeg liker godt å være i parken, gjøre noen aktiviteter eller rett og slett bare slappe av. Jeg elsker også å grille, og gjør det så ofte jeg kan.

Mens den veltrente 29-åringen lar kyllingfileter og maiskolber frese på grillen, blir han selv «grillet» med spørsmål fra Her og Nå.

- Har du en skremmende opplevelse om bord på et fly?

– Ja, faktisk! Det var en gang jeg skulle spille i Ørsta. Innflyvningen dit er ganske «tight» mellom fjellene som er der. Det blåste helt sinnssykt, og flyet prøvde å lande fem ganger før de fikk det til. Da tenkte jeg på et tidspunkt at «nå er livet over. Nå detter vi ned». Det gikk heldigvis bra, men når det ristet underveis, var jeg ganske nervøs. Jeg tenkte at livet ville stoppe der.

- Hva er ditt flaueste øyeblikk?

– Jeg spilte en konsert i Ørsta like etter at jeg trodde jeg skulle dette ned i flyet. Der hadde de laget en scene som de ikke hadde testet på forhånd. Den var ordentlig hjemmesnekret og var laget av sponplater. Jeg kom ut på scenen og fyrte i gang med den første låta, som det er ganske mye trøkk i. Jeg ropte «en, to, tre: Hopp!», og så gikk jeg rett gjennom scenegulvet. Da sto jeg med scenen opp til livet og var ikke høy i hatten, forteller Atle og ler.

SPRETTEN: Atle ramlet gjennom scenegulvet da han hoppet under en konsert i Ørsta, men i parken har han full kontroll.
SPRETTEN: Atle ramlet gjennom scenegulvet da han hoppet under en konsert i Ørsta, men i parken har han full kontroll. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

- Hva er ditt stolteste øyeblikk?

– Det må være da jeg giftet meg. Det er det største jeg har vært med på. Jeg tenkte på forhånd at jeg sikkert kom til å felle en liten tåre, men det var helt «ugly cry». Jeg mistet det helt i bryllupet. Det var veldig stort.

View this post on Instagram

Vi klarte det❤️❤️❤️ 📷 @agrisoltan

A post shared by Atle Pettersen (@atlepettersen) on

- Har du en morsom kjendishistorie?

– I bryllupet vårt i Hellas endte Stian Blipp og jeg opp med å ta hver vår tatovering. Dette var litt utpå kvelden, og vi tatoverte festens slagord «ingen skal hjem». Så da endte vi opp i en tatoveringsstol og fikk oss en «ingen skal hjem»-tatovering. Det var helt fantastisk å våkne opp med tatoveringen dager etter. Nå er vi brødre for livet.

View this post on Instagram

INGEN SKAL HJEM!

A post shared by Atle Pettersen (@atlepettersen) on

- Har du blitt stoppet av politiet?

– Ja. Jeg er en gutt som fikk lappen tidlig, så jeg har blitt stoppet i en fartskontroll eller to. Nå er jeg heldigvis blitt voksen, så jeg har ikke fått en fartsbot siden jeg var 18 år. Jeg er ingen super-råkjører. Kompisene mine sier at jeg kjører som en gammel bestemor.

- Hva bruker du pengene du tjener på?

– Jeg bruker de på å nyte livet. Jeg er veldig glad i å reise og gå ut og spise. Det går også mye med til «hverdagsluksus». Jeg stikker heller ut og spiser et par ganger ekstra i uka fremfor å kjøpe meg så mange ting, sier Atle, før han nyter dagens grillmåltid i parken og det er dags å gå på scenen igjen.

ELSKER GRILLMAT: – Det er den diggeste maten, sier Atle.
ELSKER GRILLMAT: – Det er den diggeste maten, sier Atle. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Atle Pettersens grillmeny:

– Jeg liker å spise sunt, så i dag griller jeg marinerte kyllingfileter og maiskolber. Serveres med en enkel salat, og jordbær som hører sommeren til, sier Atle

Han er likevel opptatt av å kose seg innimellom:

– Akkurat når det kommer til grillmåltidet, så kan jeg godt få på alle de usunne tingene. Da kan jeg spise potetsalat, grille godt kjøtt og bake grønnsaker med masse smør.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!