Foto: Jeanett Haslien (Jeanett Haslien)

«Anina» stiller gladelig i undertøyet

Om det er i kunstens navn.

Publisert

Side2: Anine Stang har byttet navn til «Anina » og står trippende klar for å lansere sin siste singel. Hun har trua og hun har motet i behold. Den søte rødtoppen har etter hvert blitt et kjent fjes land og strand rundt og Side2 synes det var en glimrende idè å ta seg en prat med den 26 år gamle sangstjerna å høre hva det er som egentlig foregår både foran og bak kulissene i hennes anti A4-liv.

Ny singel. Hva er det vi har i vente fra din kant denne gangen?

–Singlen heter «Brain Break», og er første smakebit på en ny epoke i karrieren min. Jeg går tilbake til mitt opprinnelige artistnavn,« Anina», som jeg hadde da jeg bodde i USA, og soundet er litt mer rocka. Det er fortsatt poplåter, men med en industriell rocke-edge. En dæsj Nina Hagen og en touch Marilyn Manson. Jeg føler at jeg har klart å skape visjonen jeg hadde da jeg begynte å lage musikk som 14 åring, forteller Anine.

Når slippes den og hvilke forventninger har du?

– Låten slippes den 23. august, og videoen slippes den 27! Jeg gleder meg veldig! Sier hun begeistret.

Du er et litt annerledes tilskudd til den norske popbransjen: hva er det du skal gjøre for å markere deg?

–Da jeg var 14 brøt jeg min første platekontrakt, fordi plateselskapet ville at jeg skulle synge pop/dance coverlåter. Min største drøm da var å bli artist, men ikke for enhver pris. Jeg ville at det skulle være ekte, jeg ville skrive mine egne låter, med mitt budskap. Jeg ville ikke ha «15 min of fame», men en karriere. Dermed valgte jeg å gå den lange harde veien. Jeg ville gå trappene, ikke ta heisen opp. Jeg kommer bare til å fortsette å utvikle artisteriet mitt, og satser på at låten er så bra at den åpner enda flere dører, sier Anine.

Foto: Jeanett Haslien (Anne Elisabeth Larsen)

Anine gjør på mange måter dette på den «rette» måte. Når dørene ikke åpnes ved et brak gjennom et TV-show eller en kjempeplatekontrakt er det mange som får det store gjennombruddet etter hardt og iherdig arbeid.

Du skriver låter selv og er opptatt av å være selvstendig, du har også startet eget plateselskap, kan du fortelle litt om denne prosessen?

–Jeg har alltid gjort mye selv, og har utdannelse i låtskriving og bransjekunnskap. Musikkbransjen er i så stor forandring, og jeg har alltid likt tanken på å gjøre ting uavhengig. Derfor føltes det rett å starte eget plateselskap. Det er mye jobb, men det er verd det. Jeg føler meg som en skikkelig businesswoman om dagen! Jeg har troen på å starte noe selv, og bygge et kreativt team, hvor alle har samme mål. Det er det jeg er i ferd med å gjøre nå, sier hun bestemt.

Hvordan skal du gi ut den neste plata di?

–Jeg har låter nok til flere album allerede, men akkurat nå fokuserer jeg først og fremst på å få ut Brain Break låten og videoen, sier den blide jenta.

Du nevnte noe om en ellevill video? Kan du gi oss noen hint?

–Videoen er inspirert av Nina Hagen, Talking heads og Peter Gabriel på 80 tallet, men med et eget og moderne uttrykk. Den blir veldig annerledes, og teatralsk. Den er et bilde på galskapen inni meg. Jeg spiller 4 forskjellige karakterer, og kommer til å avsløre hvem de er på bloggen min www.aninamusic.com/blog fra og med idag og fram til låten kommer, forteller Anine.

Det har vært mye prat om at unge artistjenter i norge spiller for mye på sex? Hvordan forholder du deg til dette?

–Jeg synes det nesten er litt komisk at om Tone viser bar rygg i en musikkvideo blir det ramaskrik og avisforsider i to uker etterpå, mens når Rihanna synger om SM og twittrer om å røyke pot er det ingen som klager. Norske artister skal liksom sables ned om de viser hud eller er sexy, mens det blir akseptert at internasjonale artister gjør mye drøyere ting. Jeg synes artister skal ha frihet til å uttrykke seg som de vil, så lenge det føles rett for dem, og det de står for. Det jeg derimot synes er trist er at reality deltakere som ikke har noe annet å komme med enn at de har sex på TV blir forbilder for 12 år gamle jenter rundt om i landet, sier Anine.

Til nå har du jo sluppet unna den type kritikk, tror du at du kommer til å provosere noen i denne omgangen?

–Man vet aldri hva folk blir provoserte av, men i «Brain Break» videoen er det isåfall andre ting enn nakenhet som kan provosere¿

Hva tenker du om å stille i undertøy i en eventuell video eller fotoshoot? Hvis ja: hvorfor er dette ok for deg, hvis nei: hvorfor ikke?

Foto: Jeanette Haslien (Jeanette Haslien)

–Om det kler uttrykket jeg leter etter, og så lenge det er artistisk og smakfullt har jeg ingen betenkeligheter med å vise meg i undertøy i en video eller på et bilde, konstaterer Anine.

Bor du fortsatt sammen med kjæresten din i stockholm? Hvordan har overgangen fra LA- Oslo- Stockholm vært?

–Ja, vi bor i Stockholm. Det var litt kultursjokk for meg å flytte hjem til Oslo i 2010 etter tre år i LA. Før det hadde jeg bodd to år i Sverige og studert musikk og låtskriving, så det var fem år siden jeg hadde bodd i Norge.

Anine har uansett Oslo sitt hjerte nært, men som så mange andre kunsteriske sjeler er hun rastløs og vil ut i verden på eventyr fremfor å bli for lenge på ett sted.

–Oslo er deilig, der har jeg mine nærmeste venner og familien, men jeg er en rastløs sjel, og liker å flytte på-, og hele tiden utvikle meg. Jeg har alltid likt Stockholm, så det var et naturlig sted å flytte da det fortsatt er nærme Oslo, men samtidig nytt og spennende. Sverige har en utolig popkultur og masse bra produsenter å samarbeide med. For tiden jobber jeg blant annet med Christoffer Wikberg, mannen bak “Flytta på dej”, forteller hun.

Hva liker du for øvrig best med de tre nevnte byene?

–I LA liker jeg mulighetene. Alt er mulig og alt er lov. Det er lett å treffe folk som åpner dører, og jeg er fan av den amerikanske mentaliteten. Man kan klare hva som helst om man jobber hardt for det. Og jeg elsker så klart været!! Oslo liker jeg fordi der er alle de jeg er mest glad i. Venner og familie. Også liker jeg naturen. Det er deilig at skogen er så nær. Stockholm er en utolig vakker by. Alt er veldig tilgjengelig, byen føles som et mini New York. Man kan gå eller sykle overalt, og t-banen går hele tiden. Det skjer veldig mye kulturellt her, og det er utrolig mange talentfulle folk i den svenske musikkbransjen, forteller Anine.

Hva er den store drømmen din karrieremessig?

–Den store drømmen er selvfølgelig å nå ut til et stort internasjonalt publikum. Å få muligheten til å dele musikken min med alle som vil høre! Sier Anine håpefullt.

Hva er det største målet du hittil har nådd karrieremessig?

–Jeg føler at jeg når målet hver eneste gang jeg får en mail eller kommentar fra fans som sier at musikken min betyr noe for dem, sier en ydmyk Anine.

Men hun blir også gira når hun får massiv tilbakemelding. Som da hun delte scene med to av verdens alle største kvinnelige artister.

–Ellers var jeg ifjor sommer var jeg på min første USA turne, og spilte på samme scene som Madonna og Lady Gaga har spilt tidligere. Det var en veldig kul opplevelse. Det samme var også å spille for 50 000 mennesker i Frognerparken på Hafslunds miljøfestival, sier Anine

Lever du av musikken nå eller har du også andre jobber?

–Jeg lever av musikken og føler meg utrolig heldig som jobber med det jeg elsker mest i hele verden, sier den gryende stjerna.

Se Anines forrige video hvor ingen ringere enn Kristian Kjelling spiller kjæresten hennes mens du venter på at «Brain Break» slippes 27. august!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.