Anette-Marie Antonsen legger ned bloggen etter ti år.
Anette-Marie Antonsen legger ned bloggen etter ti år. Foto: Anettemarie.no

Anette-Marie Antonsen slutter å blogge

- Jeg har ikke lenger superkreftene mine, sier Anette-Marie Antonsen (30).

Publisert

(SIDE2):- Akkurat nå har jeg møtt veggen litt. Jeg har nådd grensen min, det er blitt for mye for meg, sier Anette-Marie Antonsen.

Hun er tidligere Side3-blogger, og har over flere år vært en av Norges mest kjente bloggere. Gjennom «AnetteMarie» har hun skrevet om alt fra trening, foto, kosthold, reise og mammarollen.

I innlegget «Takk for meg, bloggen», forteller Anette-Marie tirsdag om hvorfor hun velger å legge ned bloggen hun har hatt i 10 år.

30-åringen skriver åpent om at hun ønsker å ha mer tid til datteren, og være til stede i hverdagen. I tillegg innrømmer hun at hun ikke har krefter til å holde på tempoet hun har hatt til nå:

Anette-Marie Antonsen gleder seg til å logge av bloggen, og ha fullt fokus på datteren og hverdagen.
Anette-Marie Antonsen gleder seg til å logge av bloggen, og ha fullt fokus på datteren og hverdagen. Foto: Anette-Marie Antonsen (Anettemarie.no)

«Jeg har slitt med å finne superkreftene en god stund. Jeg har dager hvor de gnister til, men de aktiveres ikke for fullt, slik de pleier. Jeg har våknet på morgenen og følt at jeg vil legge meg igjen. Det er det vondeste, når jeg vet hvor mye jeg egentlig elsker å stå opp og ta dagen til hjertet. Men signaler som dette tar jeg, selv om mange tenker at jeg skulle gjort det for lengst.

Jeg trenger å vite hvordan livet er uten bloggen. Jeg trenger å finne noen svar i meg selv. Trenger å vite hva jeg ønsker å fortsette med. Et veiskille har jeg lenge følt.»

Les saken: 72 norske kvinner du bør følge på Instagram

- Jeg vil heller sove

Til Side2 utdyper Anette-Marie at det har vært et vanskelig valg å skulle legge ned bloggen, men at hun har kjent over tid at hun ikke har de samme kreftene som før.

- Jeg kjenner det både fysisk og psykisk nå. Det er dager hvor jeg ikke klarer å komme meg opp om morgenen, sier hun og legger til:

- Jeg sto jo som oftest opp klokken 05, eller hoppet opp, drakk kaffe, satte over vaskemaskinen og gjorde alt klart før datteren min våknet. Men nå har jeg ikke sjans lenger. Jeg vil heller sove. Men så har jeg plutselig en time i løpet av dagen hvor jeg føler meg helt super igjen, også går det en times tid også er det rett i bunn igjen.

Anette-Marie med datteren Tina.
Anette-Marie med datteren Tina. Foto: (Anettemarie.no)

Anette-Marie sier at hun ønsker å være ærlig om at det er blitt for mye, og at hun ikke har det helt bra nå, fordi litt av målet med bloggen hennes har hele veien vært å være åpen om alt.

- I det siste har jeg begynt å kjenne på press, og jeg er jo ikke en person som pleier å la meg påvirke av sånt. Men plutselig kjente jeg at jeg burde bli flinkere til å fotografere, flinkere til å blogge, flinkere til alt, og at jeg ikke strekker til.

Anette-Marie har blogget om alt fra trening til reise.
Anette-Marie har blogget om alt fra trening til reise. Foto: Anette-Marie Antonsen (Anettemarie.no)

- Derfor føles det riktig å nå legge fra meg bloggen. Jeg har i tillegg et fitnessteam på 50 jenter, jeg totalrenoverer en leilighet også har jeg datteren min. Jeg hadde ikke sluttet å blogge hvis det ikke var riktig, jeg elsker å skrive, men nå føles det rett.

30-åringen påpeker at valget er tatt over tid.

-Jeg er vanvittig heldig som kan leve som jeg gjør. Og jeg er utrolig privilegert som har reist så mye og gjort så mye ulikt, men så ble det til slutt et press det også. Jeg fikk aldri hentet meg inn.

- Blir litt lei meg

«Så selv om en stabil økonomi er satt i min bloggverden, så er det ikke det som betyr noe. Lykke og det å elske livet og alt rundt meg, det kommer først. Nå har jeg møtt et punkt hvor alt er litt annerledes. Det er blitt et jag. Det er så mange produkter, så mange som skriver, så mange som skal være og være og være. Man må plutselig definere seg som blogger (les: menneske) for en rekke annonsører som skal ha en grunn for å reklamere hos nettopp deg. Det var ikke sånn det startet for meg og det ble kanskje litt mye press og deadlines til slutt», skriver hun på bloggen.

Anette-Marie er nominert til Vixen Blog Awards i kategorien årets meningsbærer. Å legge ned bloggen føles derfor litt rart samtidig som en slik nominasjon, mener hun. 

LES SAKEN: Gunnar Stavrum nominert til bloggpris

- Jeg blir jo lei meg når jeg ser lesernes kommentarer. Jeg har ikke levd uten bloggen i voksen alder, jeg har blogget i ti år, og vet ikke hvordan det blir å være offline i hverdagen og ikke tenke på hva jeg skal skrive.

- Men, herregud, jeg er så rørt av nominasjonen. Nå kan jeg ikke slutte å blogge, tenkte jeg først, men jeg kan ikke la det påvirke meg. Det er for året som har vært og jeg ønsker fremdeles å vinne!

I hverdagen uten bloggen, ser Anette-Marie for seg mer tid med datteren. Hun gleder seg til det, til å leke, være litt barn igjen og generelt ha mer overskudd.

- Jeg gleder meg til å være mer kreativ, kanskje male litt, og pusle i den nye leiligheten vår. Også gleder jeg meg til å få tilbake treningsrutiner, lage middag og bare ha en vanlig hverdag.

Screen9v2

Screen9v2

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!