GODE VENNER: Ane Dahl Torp innrømmer at hun var skeptisk til John Carew i starten. Nå er de blitt gode venner og kollegaer.
GODE VENNER: Ane Dahl Torp innrømmer at hun var skeptisk til John Carew i starten. Nå er de blitt gode venner og kollegaer. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Ane Dahl Torp tvilte på Carew som skuespiller: - John gjorde mine fordommer til skamme

Ane Dahl Torp var ikke særlig begeistret for å spille mot John Carew i «Heimebane». Men nå er de to blitt både gode kollegaer og venner.

Publisert Oppdatert

Ane Dahl Torp (43) og John Carew (39) har gjort stor suksess i NRK-serien «Heimebane». Andre sesong av den kritikerroste serien, der Ane spiller den hardtslående elitetreneren Helena Mikkelsen og Carew den hjemvendte utenlandsproffen Michael Ellingsen, er straks klar for norske skjermer.

Selv om de to skuespillerne er blitt gode venner i løpet av innspillingen, legger ikke Ane skjul på at hun ikke var overbegeistret over å få den tidligere fotballspilleren som kollega da serien startet.

– Det var jeg rett og slett veldig negativ til. Dette vet John også. Men han gjorde alle mine fordommer til skamme, forteller hun til Her og Nå.

Tvilen hun hadde rundt Carews skuespillerprestasjoner ble fort feid av banen. I tillegg oppsto et nært vennskap duoen imellom.

– John er en ekstremt likandes person som det er kjempegøy og veldig koselig å være sammen med, sier hun.

Les også: Ane Dahl Torp: - Det sjokkerte meg at alt var på ordentlig

KRITIKERROST: Duoen spiller elitetrener Helena Mikkelsen og fotballspiller Michael Ellingsen i den fiktive klubben Varg i den populære NRK-serien.
KRITIKERROST: Duoen spiller elitetrener Helena Mikkelsen og fotballspiller Michael Ellingsen i den fiktive klubben Varg i den populære NRK-serien. Foto: NRK

Begynte å ta skuespillertimer

Carew avslører at han begynte å leke med tanken om å bli skuespiller mot slutten av fotballkarrieren.

– Det var vel rundt 2010. Jeg begynte å ta litt «acting-classes», så interessen for skuespill har vært der lenge, forteller han til Her og Nå.

Den tidligere fotballproffen, som spilte for klubbene Vålerenga, Rosenborg, Valencia og Aston Villa i tillegg til landslaget, visste at fallhøyden var stor med karriereskiftet.

– Det er alltid litt vanskelig i begynnelsen fordi folk følger ekstra godt med. Det er ikke mye man skal gjøre galt før man får kritikk. Jeg må virkelig levere, for folk har jo et annet forhold til meg. De kjenner meg på en annen måte, fra et annet fag. Så jeg må virkelig jobbe for at det skal bli troverdig nok. Da er det desto morsommere når det funker, sier John om de gode anmeldelsene han har fått som skuespiller.

39-åringen setter stor pris på omfavnelsen han har fått fra kollegene i «Heimebane».

– Vi er blitt som en stor familie hele gjengen. Suksessen er helt fantastisk, men noe av det fineste ved dette er at man får nye venner for resten av livet. Jeg anser Ane som en veldig god venn. Vi har tilbrakt så mange timer sammen, så da blir man veldig tett.

HAR 
DET GØY: John setter pris på suksessen, men enda mer på vennskapene som har oppstått i serien.
HAR DET GØY: John setter pris på suksessen, men enda mer på vennskapene som har oppstått i serien. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Satser ikke på Hollywood

John trives med skuespillerkarrieren han har fått etablert i hjemlandet. Å satse på Hollywood er ingen prioritering.

– Jeg drømmer ikke om det. Jeg er kommet dit i livet at jeg ikke blir blendet av den glamouren. Den har jeg vært en del av lenge, og den betyr ikke så mye. Det betyr mye mer for meg å gjøre noe hjemme i Norge, i landet hvor hjertet mitt hører hjemme. Å lage en serie som rører folk som er en suksess i hjemlandet mitt. Hollywood-glamouren er en annerledes verden enn det vi er vant med. Den er mer kynisk. Jeg tror ikke det kommer noe langsiktig lykke ut av det. Selv om jeg ikke har spilt der, så har jeg vært på alle de festene. Jeg har sett hvor bra det kan være, men også hvor skadelig det kan være. Hollywood er kult, men jeg er ikke avhengig av det, sier han.

John eier sitt eget produksjonsselskap og er for tiden travelt opptatt med å produsere en ny serie og film. I tillegg håper han på å få spilt mer golf.

– Så håper jeg det blir en sesong tre av «Heimebane», smiler han.

TV-AKTUELL: NRK1 søndag kl. 20.55

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!