AMANDA BYNES var en ung og lovende skuespiller tidlig på 2000-tallet. Men depresjoner, rus og alkohol satte kjepper i hjulene for den unge stjerna, og bare 24 år gammel annonserte hun at hun skulle pensjonere seg som skuespiller.
AMANDA BYNES var en ung og lovende skuespiller tidlig på 2000-tallet. Men depresjoner, rus og alkohol satte kjepper i hjulene for den unge stjerna, og bare 24 år gammel annonserte hun at hun skulle pensjonere seg som skuespiller. Foto: Getty Images

Aktuelt

Skandalestjernen har endelig fått livet på rett kjøl: Slik ser hun ut nå

Amanda Bynes gjorde stor suksess. Så snudde alt.

Publisert Oppdatert

2018 har endelig gjort noe riktig, og gitt Amanda Bynes (32) det comebacket hun fortjener, skriver Cosmopolitan.

Det har vært tøffe tak de siste årene for den nå pensjonerte skuespilleren, som de siste årene har skapt store overskrifter med sitt svært offentlige sammenbrudd.

Men nå kan det se ut som om lykken endelig snur for «What I like About You»-stjernen, som både har slitt med rusmisbruk og sin psykiske helse.

Rusmisbruk

I et intervju med Paper Magazine, som hun også fryder forsiden av, forteller hun åpent om alt det som førte til at hun nådde bunn.

- Jeg begynte å røyke marijuana da jeg var 16 år, men alle trodde at jeg var en «snill pike». På det tidspunktet misbrukte jeg det ikke, og jeg var ikke avhengig. Jeg dro ikke på fester og dummet meg ut, sier hun til Paper Magazine.

- Senere begynte jeg også å bruke ecstasy. Jeg prøve kokain tre ganger, men jeg likte det aldri. Adderrall var det jeg tok for mye av, sier Bynes, og hun forteller også at hun lurte legene til å tro at hun hadde ADHD for å få utskrevet medisinen. En annen grunn til at hun brukte medisinen var at hun hadde lest en artikkel om at dette kunne få en til å gå ned i vekt.

Her i Norge vil mange altså kjenne hennes igjen som den søte lillesøsteren fra TV-serien «What I like About You», samt filmene «What a Girl Wants» og «She`s the man». Men selv om hun kanskje virket vellykket sett utenfra, slet hun.

Det var etter innspillingen av «She`s the Man» - fotballfilmen som satte Channing Tatum på kartet, at hun ble rammet av en seks måneder lang depresjon. En av grunnen til dette var at hun ikke likte hvordan hun så ut i filmen.

Bynes forteller at det var rart å se seg selv på film som gutt.

- Det var en veldig rar opplevelse, sier hun.

Det økende rusmisbruket gjorde henne virkelighetsfjern. Hun endret oppfatning om alt og alle. Bynes var ruset da hun så «Easy A», hennes siste film, og det var på dette tidspunktet at hun bestemte seg for å slutte som skuespiller.

- Jeg vet ikke om det var en psykose utløst av rus, eller hva det var. Men marijuana påvirket meg på en annen måte. Det endret oppfatningen min av det meste, sier hun.

Hun annonserte så på Twitter at hun skulle pensjonere seg som skuespiller, og derfra gikk det bare nedover.

- Jeg ruset seg dag ut og dag inn, forteller hun.

Hun ble arrestert for fyllekjøring i april 2012, før hun i september samme år hadde to tilfeller der hun stakk av etter å ha kjørt på en annen bil. De to tilfellene ble senere frafalt av politiadvokaten.

Dette politifotoet ble tatt av Bynes i 2012, etter at hun hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand.
Dette politifotoet ble tatt av Bynes i 2012, etter at hun hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Foto: Getty images
Rismisbruk og psykiske problemer gjorde at Bynes i tidsperoden flere ganger måtte møte i retten grunnet diverse lovbrudd. Dette gjald alt fra fyllekjøring til påtenning av en nabos oppkjørsel.
Rismisbruk og psykiske problemer gjorde at Bynes i tidsperoden flere ganger måtte møte i retten grunnet diverse lovbrudd. Dette gjald alt fra fyllekjøring til påtenning av en nabos oppkjørsel. Foto: Scanpix
Amanda Bynes fotografert iført en parykk under et rettsmøte i Manhattan i mai 2013.
Amanda Bynes fotografert iført en parykk under et rettsmøte i Manhattan i mai 2013. Foto: Scanpix

I 2013 flyttet hun til New York, der hun viste tegn til psykisk ustabilitet gjennom diverse Twitter-oppdateringer, og det ble oppfattet som merkelig oppførsel. Hun forsøkte også å sette fyr på oppkjørselen til en nabo, noe som førte til at hun ble tvangsinnlagt. Foreldrene søkte og fikk kontrollen over det juridiske og økonomiske.

Det ble vendepunktet.

- Så fort jeg ble kvitt avhengigheten ble jeg meg selv igjen, og jeg innså hva jeg hadde gjort. Det føltes som om et romvesen hadde invadert kroppen min. Det var en veldig rar følelse, sier hun ifølge Us Magazine.

32-åringen forteller i intervjuet med Paper Magazine at hun de siste fire årene har studert mote, og at hun har gjort det godt i alle fagene. Nå ønsker hun å komme tilbake til skuespilleryrket, men senere planlegger hun å slå seg opp som designer.

View this post on Instagram

Amanda, please! #breaktheinternet

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!