Foto: Vibeke Johnsen, Mediehuset Nettavisen

- 50 er det nye 30

Før følte de seg usårlige, men Tre Små Kinesere er langt tryggere nå når de feirer 20- årsjubileum.

Publisert

(SIDE2:) - 50 er det nye 30, sier Ulf Risnes, etter at han og Øystein Hegge og Truls Waagø har slått seg ned i plaststolene på Teaterbåten Innvik.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

De anerkjenner greit at de har holdt på i 20 år, med seks års pause etter at de vel egentlig takket for seg i 2004.

Som en ørn
- Vi ga oss vel ikke, men la Tre Små Kinesere på is. Det var litt tilfeldig at vi gir ut ny plate. Jeg hadde begynt på en ny skrive og så begynte det å høres veldig ut som Tre Små Kinesere. Så vi sjekket om isen hadde smeltet, smiler Ulf.

Ulf Risnes har gitt ut et soloalbum mens bandet fikk hvile, men påstår nå at han er «som en ørn som reiser seg fra havet».

- En havørn? Undrer Øystein.

- Ja, sier Ulf. Sannheten er, sier Ulf, at han koser seg veldig i bandet.

- Da vi ga ut vår første plate, snakket vi om at dette var sanger vi ville føle oss komfortable med å spille når vi ble 50. Vi har et klassisk sound, vi lager tidløse sanger, litt mer i Prøysen-tradisjon, sier Øystein.

Og nå er det blitt «Kjærlighet på tunga», som det nye albumet heter. Tre Små Kinesere er blitt kjent som de glade gutta fra Trøndelag. Men hører du på tekstene til låter som «En liten gutt» og «Vinterbarn» får du smak av både krig, ensomhet og savn.

Å finne sin plass
- Jeg tror folk får mer utbytte av en gladsang når alvoret står imot, sier Truls Waagø.

En av låtene, «Gode daga» handler om hvordan en 30-åring slår seg til ro og finner lykken i det.

- Den låten er en blanding av meg og naboen, humrer Risnes. Men forteller at han har hatt en nabo som virkelig har funnet plassen i sitt eget liv.

- Og det er jo det viktigste, ikke sant? Jeg synes det er beundringsverdig. Sånn skal det gjøres, slår Ulf fast.

Foto: Vibeke Johnsen, Mediehuset Nettavisen

For det er ikke til å stikke under at man får litt mer tyngde med årene, og et bredere perspektiv.

- Vi er blitt flinkere til ikke å ta oss selv så alvorlig. Dette er et levebrød, og det er morsomt, men det er ikke død og liv. Før følte du deg usårlig fordi du var med i bandet, vi er vel mer på bakken nå, sier Ulf.

Alle tre bidrar på det nye albumets låter, men det er UIf Risnes som skriver mesteparten. Dog er det alle tre som bestemmer hva som faktisk ender opp på platen.

Har dere en låt som følger dere? Undrer vi. Og får en kneggende latter tilbake, for det finnes én som har fulgt gutta – gjennom tre samfulle album og aldri kommet med.

Ingen ny kjæreste
- Den heter «Ny kjærest». Jeg tror vi bare får kaste den, mener Ulf, mens Truls påpeker at det sier litt om hvor fornøyd de er med den nye plata når en låt som det ikke kommer med – igjen.

Til mandag er plata klar for salg. Turnévirksomheten begrenses av naturlige grunner til rundt omkring Trondheim. Årsaken er at Ulf Risnes skal bli pappa igjen i juli.

- Vi kan kun ta spillejobber like ved fødeavdelingen. Vi skal spille i Tydal og skjer det noe da, blir det vel kappkjøring. Men vi håper å kunne spille litt mer utover høsten, sier Ulf Risnes.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!