Sesong seks av En moderne familie er endelig TV-klar i Norge.
Sesong seks av En moderne familie er endelig TV-klar i Norge. Foto: Bob D'amico (TV 2)

24 ting du neppe visste om «En moderne familie»

Sesong seks av den populære TV-serien begynner på fredag.

Publisert

(SIDE2): Fredag er det klart for en ny sesong av «En moderne familie» på TV 2 Sumo, mens den glade familien dukker opp på TV 2 fredag 13. februar.

Serien er nå inne i sin sjette sesong, og den prisvinnende komedien elskes av publikum. Vi har plukket ut noen ting du neppe visste om serien.

1. I begynnelsen vurderte serieskaperne å animere serien, så den skulle nå fram til barn.

2. I presentasjonen av serien het det at det var en fiktiv dokumentarserie hvor en svensk utvekslingsstudent skulle lage en dokumentarfilm om en amerikansk familie.

3. Mange av historiene i serien er basert på virkelige hendelser, blant annet faren som avlyste jula, kona som ødela fjernkontrollen og kona som pyntet seg da det kom brannmenn for å hjelpe ektemannen.

4. Craig T. Nelson var den første som fikk tilbud om å spille Jay. Han avslo fordi han ville ha bedre betalt. Ed O'Neill fikk rollen i stedet.

5. Både president Barack Obamas familie og republikaner Mitt Romneys familie er faste seere av serien. «Det er sannsynligvis det eneste demokratene og republikanerne er enige om,» har O’Neill sagt.

6. Rob Huebel ble bedt om å spille Phil, men han trodde ikke serien ville bli særlig morsom. «Da jeg leste manuset, hatet jeg det,» har han sagt. «Jeg ba agenten min om ikke bare å avslå. Jeg ville at han skulle ringe dem og være aggressiv i avslaget.» Han har innrømmet at han angrer på valget og at han elsker serien i dag. Han hadde en liten gjesterolle i sesong to - mannen som tror Gloria er Phils kjæreste, men forteller at han alltid var forelsket i Claire.

7. Ty Burrell fikk rollen som Phil i stedet. Han har fortalt at han elsker å spille rollen. «Jeg vet ikke hvordan det er å gå på jobb og spille en seriemorder i fem år. Jeg kan ikke tenke meg at det er like morsomt,» har han sagt.

8. Burrell vurderte å slutte som skuespiller da han var på audition til «En moderne familie».

9. Etter sin første audition, ble Burrell avvist. I stedet prøvde serieskaperne å kapre Matt LeBlanc (fra «Friends») til rollen.

10. Julie Bowen ble også avvist, fordi hun var gravid. Produsentene prøvde å få Lisa Kudrow (også fra «Friends») til rollen som Claire. De spurte også Kristen Johnston.

11. Burrell har fortalt at han har lite til felles med Phil. Men de har noen fellestrekk: «En morgen hvisket kona mi: «Ha en god dag» i senga. Jeg lente meg over henne og kysset lampa,» forteller han.

12. Phil skriver boken «Phil’s-osophy» som veiledning til barna i serien. Her kan du lese noen av visdomsordene.

13. Julie Bowen (Claire) var åtte måneder på vei med tvillinger i første episode. Fødselen startet under innspillingen av TV-serien «Boston Legal».

14. Bowen er gift med en eiendomsmegler, akkurat som hennes karakter Claire.

15. Bowen og Claire har mye til felles, men det er én stor forskjell: «Claire skjønner seg på hår og sminke. Hun ser mye bedre ut enn meg. Skal hun i butikken, ser hun fantastisk ut. Det gjør ikke jeg,» har hun sagt.

16. Burrell og Bowen tjener 190.000 dollar per episode. De får også deler av inntektene til serien. Sofia Vergara får best betalt i staben. Hun får 325.000 dollar per episode. Barna tjener mindre enn de voksne, omtrent 100.000 dollar per episode.

17. Nolan Gould spiller Luke Dunphy, som ikke er familiens smarteste alibi. I virkeligheten har Gould vært Mensa-medlem siden han var fire år gammel, og han må ofte hjelpe «storesøster» Ariel Winter (Alex) med lekser.

18. Ariel Winter har stemmen til Sofia den første.

19. Jesse Tyler Ferguson, som spiller Mitchell, er homofil i virkeligheten. Han måtte fortelle det til faren sin tre ganger før det sank inn. Hans TV-partner Eric Stonestreet, som spiller Cameron, er ikke homofil, men er en forkjemper for homofiles rettigheter.

20. Ferguson fikk først tilbud om å spille Cameron, men han ville heller spille Mitchell. Heldigvis fikk han det som han ville.

21. Stonestreet ble avvist på audition for rollen to ganger. «De så ikke for seg Cameron med min fysikk,» har han sagt.

22. Cam og Mitchell adpoterte datteren Lily fra Vietnam. I virkeligheten kunne ikke single eller homofile par adoptere derfra i 2009.

23. Aubrey Anderson-Emmons, som spiller Lily, har fortalt at hun ser på serien. «Jeg spoler alltid fram til jeg er med,» har sjuåringen fortalt.

24. Britney Spears skal ha blitt tilbudt en gjesterolle i sesong tre. Men innen hun svarte ja, var sesongen ferdig planlagt.

Kilder: IMDb, TheRichest.com, Telegraph.co.uk, Independent.co.uk, The Guardian, Startribune.com, Glamour.com, Capitalandmain.com, Womansday.com, Huffington Post, Access Hollywood, Splitsider.com, OK!.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!