Foto: Colourbox/illustrasjon

22 ting kvinner er bedre på enn menn

Noe basert på studier og forskning, mest basert på egenstudier.

Publisert

(SIDE2): Vi skrev nylig saken 5 ting menn er bedre på enn kvinner. Ingenting er vel da mer naturlig enn at vi responderer med en sak om de tingene vi kvinner er bedre enn menn på.

1. Å ha tre tanker i hodet samtidig

Både smøre matpakka, lese timeplanen og finne ut hva dere skal spise til middag? Ja, kvinner er bedre på å sjonglere flere baller samtidig, enn det menn er. 

2. Å lytte

Menn: «Hæ??? Du har ikke sagt at du skulle ut i kveld? Det har jeg aldri hørt.» Nope, for det lønner seg å høre etter. Kvinner hører derimot hva andre forteller, og tar ergo også større hensyn.

3. Å organisere hverdagen og få ting gjort

Ettersom kvinner er bedre til å ha flere tanker i hodet samtidig, er det kanskje ikke overraskende at kvinner også får mer gjort. Der hun begynner i en ende og har kommet seg gjennom alt før kvelden kommer, er det kanskje flere som kjenner seg igjen i denne manne-varianten:

« Jada, jeg gjør det etterpå». Dagen etter: «Ja, jeg skal få gjort det før jeg går». Etter to uker: «Men er det så farlig egentlig?»

4. Å kjøre bil

Ferdigheter kan regnes på mange måter – men det er i hvert fall utvilsomt at det er lang færre kvinner som dør i bilulykker, grunnet fart og mangel på bilbelte. Kvinner er bedre bak rattet, noe også NAF har poengtert.

LES: Kvinner bør kjøre bilen

Menn kan ofte være aggressive i trafikken. De kaster seg inn i situasjoner, mens kvinnelige sjåfører kjører behagelig og rolig. Det er rett og slett bedre med en kvinne bak rattet.

5. Å snakke om følelser

Kvinner er bedre på å snakke med venner om hva som plager dem, og slik nøste opp i problemer og følelser. Det viser en undersøkelse av 2.000 mennesker. 52 prosent av kvinner snakker med vennene sine om problemer de har, mens kun 29 prosent av menn gjør det samme.

6. Å leve lenger

I følge New England Centenarian Study så lever kvinner 5-10 år lenger enn menn. Blant verdens 100-åringer, er 85 prosent kvinner. Vi mistenker at det kan ha sammenheng med flere av de andre punktene, som det at kvinner er bedre sjåfører og bedre til å spise sunt.

7. Å si ifra/ta konflikter

Være seg i barnehagen, på restaurant eller til naboen. Kvinner er bedre på å si fra om det er noe, mens enkelte opplever at menn inntar holdningen at «Det er da ikke så nøye/farlig/viktig» - selv om det også kan irritre dem.

8. Å være der for vennene sine

Vi kvinner prater om alt, om alle og løser både andres problemer og våre egne over en lav sko. Finner opp filmmanus og bøker vi skal skrive, hvilke serier vi mååå se, musikk, vi snakker om ungene våre, om barnehagen, om klær, sminke, politikk og naboen.

Menn har gjerne bare snakka om ett eneste tema hele kvelden. Og når man spør, hvordan går det egentlig med kompisen din du var ute med?

- Vet ikke helt, vi kom ikke inn på det…

9. Å planlegge og pakke til ferier

«Jeg er klar,» sier mannen, setter kofferten i bilen og tar en kaffe mens han venter.

De tre ungene er ikke klare. Matpakken til bilturen er heller ikke smurt. Bikkja står fremdeles innestengt på badet. Men der er kona bedre, så hun får ordnet både unger og kjæledyr før familien forsvinner to uker på Kreta.

Foto: (Colourbox)

10. Å huske viktige datoer, som alt fra bursdager til planleggingsdag i barnehagen

Kvinner er faktisk bedre til å huske ting. Det viser en studie utført av britiske og italienske forskere, der 100 menn og kvinner gjennomførte hukommelsestester.

Det er ikke uvanlig at kvinnen må minne mannen på at moren hans har bursdag, eller at det er foreldremøte neste onsdag.

(Men neste Arsenal-kamp derimot, den husker han.)

11. Å pakke inn gaver

Jenter pynter og legger masse kjærlighet og omtanke i innpakningen. Fordi de er bedre på å skape hygge og gjøre det koselig. Menn gir i langt større grad F:

- Jeg fikk en gang en gave pakket inn i avispapir MED kaffeflekker.

12. Å holde kontakten med venner

Kvinner er bedre på å holde kontakt med slekt og venner, og sørger også gjerne for at men holder kontakt med sin slekt og venner. Menn uten kjæreste/samboer/kone blir fort asosiale einstøinger som sitter hjemme og gnurer foran dataen med størknet burgerdressing på t-skjorta.

13. Å gå til legen når vi mistenker at vi er syke

Kvinner gidder ikke å vente til de nesten er «dødssyke» når de oppdager en skummel kul eller rødlig utslett. Kvinner er også bedr epå å få mannen sin avsted til lege, fordi de så klart bryr seg om hans ve og vel.

LES også: - Kvinner ringer og forteller om menns potensproblemer

Foto: Odilon Dimier (Colourbox)

14. Å passe hygienen

Ja, kvinner bruker kanskje lenger tid på badet, men det er ikke årsaken til at kvinner er bedre på hygiene. En studie fra universitetet i San Diego viser at menns pulter og arbeidsplass har mellom 10 og 20 prosent mer bakterier, enn kvinners. Årsaken er at kvinner generelt er bedre på å passe hygienen – blant annet å vaske seg på hendene.

15. Å skifte på senga

Kvinner er rensligere - også når det gjelder der de sover. Skifte på sengetøy er en selvfølge, men ikke så i like stor grad hos menn.

- Alle mine tidligere ekskjærester ga f… i å bytte sengetøy hvis jeg ikke påpekte det. Altså, det kunne gå mange MÅNEDER (og helt sikkert år), hvis jeg ikke sa i fra eller skifta det selv.

16. Å overleve bilulykker

En studie gjort ved Carnegie Mellon University viser at kvinner har 77 prosent større sannsynlighet for å overleve en bilulykke. Fakta.

17. Å spise sunt

En studie fra Universitetet i Minnesota, med 14.000 deltakere, viser at kvinner er langt bedre på å velge sunn og ernæringsmessig riktig mat. Frukt og grønt er å finne langt oftere på en kvinnes tallerken, enn en manns – og det har helsefordeler.

Foto: Sergey Sukhorukov (Colourbox)

18. Å ha influensa

Mange menn høres ut som de ligger for døden når de har influensa, i motsetning til kvinner. Årsaken er blant annet at kvinner er bedre på å bli smittet - de har nemlig østrogen, som er med å styrke immunforsvaret. (Husk det neste gang du irriterer deg over at hun er så hormonfylt.)

19. Å ikke dø i idiotiske ulykker

«Darwin Awards», har i 20 år har sett på de «dummeste dødsfallene», altså tilfeller der mennesker har omkommet på de mest idiotiske måter.

LES MER:Ny studie: Menn er dummere enn kvinner

Ni av ti vinnere er menn. Blant vinnerne finner vi mannen som festet ei handlevogn til et tog, la seg oppi og ventet på at toget skulle kjøre ham hjem.

20. Å dekorere/gjøre det hyggelig hjemme

Kvinner er bedre på å gjøre det hyggelig rundt seg, særlig hjemme. Enkelte menn sier de ikke ser poenget med matchende puter og stearinlys, men trolig er slik pynting også til glede for dem. De fleste menn foretrekker vanligvis stearinlys på bordet og noen puter i sofaen, fremfor mange alternativ.

I redaksjonene har det blitt observert flere menn som har begynt med starinlys hjemme, etter å ha ha bodd sammen med en kvinne i perioder.

Foto: George Dolgikh (Colourbox)

21. Å tørke over kjøkkenbenken

Kvinner er bedre på detaljer, når det kommer til kjøkkenet og at det ser rent ut. Uheldigvis så finnes det ingen publiserte studier på dette. Men egenstudier gjort av oss i redaksjonen på hjemmebasis viser at kvinner synes menn på generell basis er fryktelig dårlig til å tørke av kjøkkenbenken. Årsaken kan være at menn har et syn som forhindrer dem å se at de har latt halve brødet ligge igjen på kjøklkenbenken i form av smuler.

22. Og helt til slutt: Vi er faktisk smartere

Forsker James Flynn hevder å ha funn som tyder på at kvinner har høyere IQ enn menn. Han har tatt for seg IQ-resultater fra blant annet USA, Sør-Amerika og Europa.

LES OGSÅ: Kvinner har mer kjærlighetssorg enn menn

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!