TRENER NYBEGYNNER: Shape Ups redaksjonssjef Hanna Sundquist får i oppdrag å trene standupkomiker Nora Angeltveit i «Fra GT til PT».
TRENER NYBEGYNNER: Shape Ups redaksjonssjef Hanna Sundquist får i oppdrag å trene standupkomiker Nora Angeltveit i «Fra GT til PT». Foto: Paul Lockhart

Videoserie: «Fra GT til PT»

18 spørsmål med Hanna Sundquist: - Det viktigste er ikke hva du trener, men at du faktisk gjør noe

Shape Up-redaksjonssjefen er aktuell i videoserien «Fra GT til PT». Vi stilte henne noen spørsmål hun ikke har fått før!

Publisert Oppdatert

Vårt søstermagasin Shape Up har laget en videoserie for deg som kanskje ikke har trent så mye før, men ønsker å virkelig komme i gang.

I YouTube-serien «Fra GT til PT», som er delt opp i åtte episoder, blir vi kjent med standupkomiker og influenser Nora Angeltveit (28), som ikke har rørt en vekt i hele sitt liv. Hun skal trenes av Shape Ups redaksjonssjef og sertifisert friskus Hanna Sundquist (26), som også er utdannet personlig trener.

Vi tok en kjapp prat med Hanna om serien, og stilte henne samtidig «Side2s 18 random spørsmål»! «Fra GT til PT» er sponset av Fitbit og Skyr.

Se første episode under eller her:

- Hva er ditt beste tips til de som har lyst til å legge om livsstilen i likhet med Nora og bli mer aktive/trene mer i hverdagen?

- Det gjelder å finne din indre motivasjon. Hvorfor ønsker du egentlig å bli sunnere? Hvis svaret utelukkende er for å se ut på en bestemt måte, tviler jeg på at du klarer å holde oppe motivasjonen i det lange løp. Hvis motivasjonen din derimot er å leve et lenger liv, ha et sunt hjerte, friske lunger, styrke i kroppen og overskudd i hverdagen, tror jeg det er enklere å finne drivkraften til å komme seg på trening. I tillegg er det skikkelig motiverende med et konkret mål om å bli sterkere eller kjappere. Følelsen av å merke at man kan løpe kjappere enn det man kunne for noen uker siden er priceless! Og for all del, det gjelder å finne en aktivitet du synes er gøy. For Noras vedkommende fant vi fort ut at det ikke funket for henne å trene styrke alene. Derfor satt jeg opp mer varierte programmer vi kunne trene sammen, og i tillegg fikk hun øynene opp for gruppetrening. Det viktigste er ikke hva du trener, men at du faktisk gjør noe.

- Hva er det mest irriterende med Nora?

- At hun sjeldent svarer når jeg ringer.

- Hva er den beste siden til Nora?

- At hun er sykt morsom og full av nye ideer. Jeg blir heller aldri lei trynet hennes! Etter en uke på treningsferie der vi hadde gått oppå hverandre 24/7, fantes jeg ikke lei. Vi har det alltid gøy sammen! I tillegg er vi ekstremt like på mange ting, så hun kjenner seg ofte igjen i mine problemer, og motsatt. Også har hun jo nettopp fått seg katt, så det er nok en grunn til å være venn med henne …

- Hva lærte du selv av å jobbe med denne serien?

- Jeg lærte at videoproduksjon tar sinnsykt mye mer tid enn det jeg så for meg. Også lærte jeg at noe av det vanskeligste i verden er å holde meg seriøs når man helst ikke skal le. Kameramannen var rimelig oppgitt over latter-anfallene mine …

Nora Angeltveit og Hanna Sundquist fra videoserien «Fra GT til PT».
Nora Angeltveit og Hanna Sundquist fra videoserien «Fra GT til PT». Foto: Glenn Pettersen

Side2s 18 random spørsmål med Hanna

1. Hva gjør deg skikkelig sinna?

- Folk som står i ro på rullebånd man skal GÅ på.

2. Hvis du kunne gjort noe helt annet enn i dag, hva ville du gjort?

- Da ville jeg ha vært gymlærer på en barneskole <3

3. Hva er ditt skjulte talent?

- Jeg er en skikkelig språk-nerd, og leser bøker om etymologi på kveldene.

View this post on Instagram

Æ va redd🙃

A post shared by Hanna Sundquist (@hannasundquist) on

4. Hva er din guilty pleasure?

- Jeg er tidenes største sjokkoman, og kan spise en stor plate med melkesjokolade helt uten problemer. Det er ikke akkurat «guilty», men pleasure er det i hvert fall! Viktig å gåsse seg.

5. Hvis du skulle beskrevet deg selv med fem ord, som alle begynner på T - hva ville det blitt?

- Tøff, taper, tillitsfull, takknemlig, tåpelig.

6. Hvilke tre kjendiser, døde eller levende, ville du hatt med deg til en øde øy?

- Beyoncé, Aune Sand og Erlend Elias.

7. Hvilken realityserie ville du helst vært deltaker i?

- «4-stjerners middag»! Eller «Farmen», hvis jeg slapp å spise og å drepe dyr.

8. Hvilken pinlig hemmelighet kan du dele med oss?

- Jeg trynet på tredemølla på et treningssenter i Harstad. Alle folkene der så meg, og senere samme dag oppdaget jeg en Facebook-status fra en random fyr der det sto: «I dag var jeg vitne til verdens verste fall på tredemølla. Skulle ønske jeg filmet det, da hadde jeg blitt rik».

9. Øl, drink, vin eller brus og hvorfor?

- Vin med bobler! Ellers er jeg meget stor fan av brus. Sukkerfri, vel og merke. Jeg liker ikke følelsen av at man bare tømmer i seg masse flytende sukker.

View this post on Instagram

God fredag fra to idiota =)

A post shared by Hanna Sundquist (@hannasundquist) on

10. Hva gjør man hvis man vil få deg ut på date?

- Det ville jeg ikke ha prøvd på hvis jeg var deg, for typen min er sterk!!

11. Hva er det verste sjekketrikset du vet om?

- Usaklige DMs på Insta.

12. Ville du helst at din mor fersket deg i å onanere eller ville du heller fersket mor i å onanere?

- Uuuææææ, hva er dette slags spørsmål? INGEN!!

13. Hvis du måtte holde et foredrag på det medisinske fakultetet i Oslo, eller stille opp beinseriøs på Norske Talenter som tryllekunstner - hva ville du valgt?

- Tryllekunstner på Norske talenter. Tenk for en morsom fortelling det hadde blitt!

14. Hvilken av disse russeknutene er mest deg?

§1 // KNUTE PÅ LUETRÅDEN

24 timer (86 400 sekunder) uten å sove.

§8 // ISPINNE

Bade utendørs før 1. mai.

§9 // ØLKORK

Drikk en kasse 0,33-liter øl/cider på 24 timer.

- Bade utendørs, lett! Det er jo forfriskende. I tillegg er jeg avhengig av å få nok søvn, og sykt dårlig til å drikke fort.

View this post on Instagram

På Shape Up-shoot med ho her🤠 #staytuned

A post shared by Hanna Sundquist (@hannasundquist) on

14. Hva er du mest flau over å ha lagt ut i sosiale medier?

- Oversminkede selfies med mye filter og ramme fra 2010.

15. Hva har fått mest oppmerksomhet av alt du har gjort i sosiale medier?

- Det er skikkelig trist, faktisk. Jeg la ut et bilde der magemusklene mine syntes litt. Det er den posten som har fått aller mest engasjement. Folk kicker fortsatt på kropp, altså. Jeg må understreke at jeg er veldig bevisst på hva jeg legger ut, og jeg kunne aldri ha lagt ut et «show off-bilde».

16. Hvilket øyeblikk fra «GT til PT» er din favoritt?

- Når vi svever sammen i zip-line fra Holmenkollen. Touching TV-moment!

17. Hvor får du inspirasjon fra?

- Menneskene jeg omgås med. Jeg er heldig som har folk rundt meg som driver med helt andre ting enn det jeg gjør. Siden jeg jobber med trening, tror jeg det er viktig å få input fra helt andre arenaer. Alle i familien min er musikere, og det blir jeg veldig inspirert av, selv om jeg ikke er god å spille selv. Jeg har venninner som inspirerer meg stilmessig, på karrierefronten og på måten de er på. På treningsfronten blir jeg spesielt inspirert av min venninne Lotte Oxholm som har en umenneskelig fysikk. Det motiverende å trene med noen som er bedre enn en selv!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!