FILMER: "Et helt halvt år", "Jason Bourne", "Suicide Aquad", "Independence Day: Resurgence" og "The Neon Demon" er noen av filmene å glede seg til i sommer.
FILMER: "Et helt halvt år", "Jason Bourne", "Suicide Aquad", "Independence Day: Resurgence" og "The Neon Demon" er noen av filmene å glede seg til i sommer. Foto: (SF Norge, UIP, Fox, Norsk Filmdistribusjon)

15 filmer du bør se i sommer

Se klipp fra sommerens storfilmer.

Publisert

(SIDE2): «Sommer kommer, sommer kommer, sol og regn og latter og sang!»

Juni er endelig her, det er herlige temperaturer over store deler av landet og mange har begynt nedtellingen til sommerferien.

Men selv om solfylte hager frister mer enn mørke kinosaler, er det ingen grunn til å unngå kinoene i sommer. Det er nemlig mange filmer vi tror det er verdt å se de neste par månedene.

Her er 15 filmer vi har tro på i sommer:

«Et helt halvt år»

Mange gleder seg til denne filmen, basert på romanen med samme navn av Jojo Moyes. Lou Clark får livet snudd på hodet da hun blir assistent for Will Traynor, en mann som ble lam etter en ulykke.

Filmen hadde premiere 3. juni.

LES også vårt intervju med forfatteren her:Jojo Moyes snakker om boken og filmen «Et helt halvt år»

OG anmeldelsen av filmen her: Bedre på tragedie enn komedie

Screen9v2

«Money Monster»

Jodie Foster har regien og Julia Roberts og George Clooney har hovedrollene i «Money Monster». En mann tar seg inn i et TV-studio og truer med å ta livet av programlederen på direkten.

Filmen hadde premiere 3. juni.

LES også hva Julia Roberts gjorde på den røde løperen da hun promoterte filmen i Cannes nylig.

Screen9v2

«The Conjuring 2»

Den første filmen var en av de skumleste på lenge. Nå kommer oppfølgeren, og den ser ikke mindre skummel ut.love & friendship

Filmen har premiere 8. juni.

Screen9v2

«The Neon Demon»

Danske Nicolas Winding Refn har igjen fått Cannes-publikummet til å juble. I «The Neon Demon» møter vi en ung modell (Elle Fanning) som flytter til Los Angeles og møter en skjønnhetsbesatt verden.

Filmen har premiere 10. juni.

Screen9v2

«Love & Friendship»

Britiske medier hyller filmatiseringen av Jane Austens roman «Lady Susan». Kate Beckinsale spiller enkefruen som ønsker å gifte bort seg selv og datteren.

Filmen har premiere 17. juni.

Screen9v2

«The Survivalist»

Hovedpersonen har overlevd apokalypsen, og han lever alene i villmarken. En dag kommer en kvinne og hennes datter, og plutselig må han forholde seg til andre mennesker igjen.

Filmen har premiere 1. juli.

Screen9v2

«Independence Day: Resurgence»

20 år har gått siden menneskeheten beseiret romvesenene. Verden har forberedt seg på at de en dag ville komme tilbake. Nå har dagen kommet - men menneskene har ikke forberedt seg på at også romvesenene har utviklet seg.

Filmen har premiere 1. juli.

Screen9v2

«The Legend of Tarzan»

Alexander Skarsgård har hovedrollen som Tarzan i denne filmatiseringen. Tarzan har levd med Jane i London en tid da han kalles tilbake til jungelen.

Filmen har premiere 8. juli.

Screen9v2

«Ghostbusters»

Spøkelsesjegerne er tilbake! Tross stor skepsis blant fansen av 80-tallsfilmene, vil nok dette bli en av sommerens store publikumsfilmer. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon og Leslie Jones spiller de fire spøkelsesjegerne.

Filmen har premiere 22. juli.

Screen9v2

«Jason Bourne»

Jason Bourne er en annen kjenning som kommer tilbake på kinoene i sommer. Matt Damon spiller igjen den tidligere CIA-agenten, som nå dukker opp igjen etter sju år på flukt.

Filmen har premiere 29. juli.

Screen9v2

«Captain Fantastic»

Ben har levd dypt inne i villmarken med sine seks barn. Men en dag blir de tvunget ut i virkeligheten - og det blir en helt ny opplevelse for familien.

Filmen har premiere 5. august.

Screen9v2

«Suicide Squad»

Hvorfor skal vi alltid følge superheltene? I denne filmen følger vi et hemmelig byrå som får superskurkene til å gjøre oppdrag mot å bli benådet.

Filmen har premiere 5. august.

Screen9v2

«SVK - Store Vennlige Kjempe»

Roald Dahls populære bok blir endelig film. Vi møter barnehjemsjenta Sofie som blir kjent med den Store Vennlige Kjempen. Dessverre finnes det også fæle kjemper som liker å spise barn. Og dem bestemmer de to vennene seg for å ta knekken på.

Filmen har premiere 5. august.

Screen9v2

«Star Trek Beyond»

Gjør deg klar for et nytt eventyr med U.S.S. Enterpreise. Kaptein Kirk og mannskapet havner på en planet hvor de må bekjempe farlige fiender.

Filmen har premiere 19. august.

Screen9v2

«The Shallows»

Blake Lively spiller en surfer som blir sittende fast på en holme etter en ulykke. Det er ikke så langt til land - men rundt henne sirkler en stor hvithai.

Filmen har premiere 19. august.

Screen9v2

Les også: 30 filmer vi vil se i 2016
Les også: Her er første store kikk på «Et helt halvt år»

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!