SUKSESSERIE: Beverly Hills 90210 var kjempepopulære på 90-tallet, men serien sendes fortsatt i reprise i mange land.
SUKSESSERIE: Beverly Hills 90210 var kjempepopulære på 90-tallet, men serien sendes fortsatt i reprise i mange land. Foto: Getty Images

15 år siden Beverly Hills 90210: Hvor er de nå?

Fyllekjøring, realityserier og gjesteroller.

Publisert

(SIDE2): Det er 15 år siden suksesserien «Beverly Hills 90210» gikk av TV-skjermen, og vi feirer med å se nærmere på hva skuespillerne driver med i dag. 

Vi har holdt oss til gamlegjengen i denne runden: Altså Brenda, Brandon, Kelly, Donna, Steve, David, Andrea og Dylan. Bio og New York Daily News har hjulpet oss med informasjon.

LES OGSÅ:Gossip Girl: Hvor er de nå?

SUKESS: I ti år gikk «Beverly Hills 90210» på skjermen, og i løpet av de årene var denne gjengen gjennom vanvittig mye dramatikk!
SUKESS: I ti år gikk «Beverly Hills 90210» på skjermen, og i løpet av de årene var denne gjengen gjennom vanvittig mye dramatikk! Foto: Getty Images

Shannen Doherty - Brenda Walsh

Shannen Doherty vokste opp som skuespiller, og hadde en rolle i «Little House on the Praire» som 11-åring. Det var likevel rollen som Brenda Walsh som gjorde henne berømt.

Doherty fikk sparken fra 90210 i 1994, men produsent Aaron Spelling kunne ikke ha syntes at hun vår SÅ grusom. Noen år senere fikk hun nemlig en rolle i hans nye serie, «Charmed». Men hekselivet varte ikke lenge for Doherty, som forlot serien tre år senere, denne gangen for å satse på filmkarrieren.

Doherty har to mislykkede ekteskap bak seg, og er i dag gift med kjendisfotograf Kurt Iswarienko. Hun har hatt sitt eget realityshow, «Shannen says», og har generelt vakt mye oppsikt i tabloidmedia, med både fyllekjøring og nakenfotografering.

Foto: Brad Barket (Getty Images)

Jason Priestly - Brandon Walsh

Før «Beverly Hills 90210» spilte Jason Pristly i flere 80-tallsserier, som «Airwolf» og «21 Jump Street». Etter 902120-suksessen, der han også hoppet inn som regissør, har han hatt gjesteroller i TV-serier og mindre filmroller.

Han giftet seg med makeupartist Naomi Lowde-Priestley i 2005, og sammen har paret to barn.

Han har, akkurat som sin tvillingsøster Brenda, skapt overskrifter for fyllekjøring. I 2012 hadde han i tillegg en bilulykke, da han krasjet racerbilen sin og brakk ryggraden.

Foto: Jason Kempin (Getty images)

Jennie Garth - Kelly Taylor:

To år etter «Beverly Hills 90210» gikk av lufta, landet Jennie Garth en rolle i komiserien «What I Like About You», der hun spilte mot Amanda Baynes.

I 2008 var hun også med i spinoff-serien «90210» som storesøsteren til Erin Taylor. I 2014 gjorde Garth, sammen med Tori Spelling, et forsøk på å gjenta 90210-suksessen med en ny TV-serie, da med «Mystery Girls». Serien ble kansellert etter 10 episoder. Hun har også hatt sitt eget realityshow, uten at dette nådde norske TV-skjermer.

Garth har to mislykkede ekteskap bak seg, og tre barn. I april forlovet hun seg med skuespiller David Abrams.

Foto: Getty Images

Tori Spelling - Donna Martin:

Som datter av produsent Aaron Spelling, var Tori selvskreven på rollelisten til flere av sin fars TV-serier. Det var likevel rollen som Donna Martin som gjorde henne til en skikkelig TV-dronning.

Spelling har hatt flere realityshow, og har skrevet seks bøker. Spelling dukket i tillegg opp i «90210» i 2009.

Spelling er nå gift med sin andre mann, Dean McDermott, og sammen har de spilt inn seks sesonger av realityserien «Tori & Dean: Home Sweet Hollywood». Paret har fire barn sammen. 

Foto: Jerod Harris/Getty Images

Ian Ziering - Steve Sanders:

Etter «Beverly Hills 90210»-suksessen gikk Ian Zierings TV-karriere litt i lås, akkurat som ekteskapet hans med playboy-modellen, Nikki Schieler.

Paret ble skilt i 2002, og Ziering giftet seg på nytt i 2010, denne gangen med sykepleier Erin Kristine Ludwig.. De har to barn sammen.

I 2013 gjorde han suksess med filmen «Sharknado», som også hadde en oppfølger året etter. Som 50-åring viste Ziering frem musklene sine som Chippendales-stjerne.

Foto: Robin Marchant (Getty Images)

Brian Austin Green - David Silver:

Brian Austin Green var bare 17 år da han fikk rollen som David Silver i «Beverly Hills 90210», og har oppnådd mye siden serien gikk av lufta.

Etter roller i både «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» og «Wedding Band», fikk han en rolle i «Anger Management» med Charlie Sheen. Han har også hatt små roller i serier som «Smallville» og «Desperate Housewives».

Hip-hop karrieren tok derimot aldri helt av, men Austin Green har hatt desto større suksess på privaten. I 2010 giftet han seg med Megan Fox, og paret har to barn sammen. I tillegg har Austin Green en sønn fra et tidligere forhold med skuespiller Vanessa Marcil (som spilte Gina i «Beverly Hills 90210»).

Foto: Jonathan Leibson (Getty images)

Gabrielle Carteris - Andrea Zuckerman:

Gabrieller Carteris var 29 år gammel da hun spilte 17-årige Andrea Zuckerman. Hun løy forøvrig om alderen sin for å få rollen. 

Carteris har hatt flere småroller i både filmer og TV-serier, men har i stor grad gått fra å være skuespiller til å kjempe for skuespillernes rettigheter. Hun er visepresident i «The Screen Actor’s Guild-Association Federation of Television and Radio Arists».

Carteris har vært gift med samme mann siden 1992, og sammen har de to barn.

Foto: Jerod Harris/Getty Images

Luke Perry - Dylan McKay:

«Mad, bad and dangerous to know». Slik beskrev Dylan McKay seg selv i serien, der han gjorde stor suksess som badboyen alle jenter ville ha. Perry ble sammenlignet med James Dean, og knuste hjerter over hele verden. 

Etter 90210-eventyret spilte han i TV-serien «Oz», og fra 2002 til 2004 hadde han hovedrollen i serien «Jeremiah», som han også produserte. Han har også hatt gjesteroller i «What I Like About You», «Will & Grace» og «Body of Proof».

Perry har også jobbet sammen med Jason Pristly på TV-filmen «Goodnight for Justice7, da med Priestly som regissør og Perry i hovedrollen. I tillegg er han bestevenn med Jennie Garth.

Han var gift med Minnie Sharp i ti år, men de skilte seg i 2003. De har en sønn og en datter sammen.

Foto: Alberto E. Rodriguez (GETTY IMAGES)

Vil du lese mer underholdningsnytt? Lik oss gjerne på Facebook!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!