SUKSESSERIE: Beverly Hills 90210 var kjempepopulære på 90-tallet, men serien sendes fortsatt i reprise i mange land.
SUKSESSERIE: Beverly Hills 90210 var kjempepopulære på 90-tallet, men serien sendes fortsatt i reprise i mange land. Foto: Getty Images

15 år siden Beverly Hills 90210: Hvor er de nå?

Fyllekjøring, realityserier og gjesteroller.

Publisert

(SIDE2): Det er 15 år siden suksesserien «Beverly Hills 90210» gikk av TV-skjermen, og vi feirer med å se nærmere på hva skuespillerne driver med i dag. 

Vi har holdt oss til gamlegjengen i denne runden: Altså Brenda, Brandon, Kelly, Donna, Steve, David, Andrea og Dylan. Bio og New York Daily News har hjulpet oss med informasjon.

LES OGSÅ:Gossip Girl: Hvor er de nå?

SUKESS: I ti år gikk «Beverly Hills 90210» på skjermen, og i løpet av de årene var denne gjengen gjennom vanvittig mye dramatikk!
SUKESS: I ti år gikk «Beverly Hills 90210» på skjermen, og i løpet av de årene var denne gjengen gjennom vanvittig mye dramatikk! Foto: Getty Images

Shannen Doherty - Brenda Walsh

Shannen Doherty vokste opp som skuespiller, og hadde en rolle i «Little House on the Praire» som 11-åring. Det var likevel rollen som Brenda Walsh som gjorde henne berømt.

Doherty fikk sparken fra 90210 i 1994, men produsent Aaron Spelling kunne ikke ha syntes at hun vår SÅ grusom. Noen år senere fikk hun nemlig en rolle i hans nye serie, «Charmed». Men hekselivet varte ikke lenge for Doherty, som forlot serien tre år senere, denne gangen for å satse på filmkarrieren.

Doherty har to mislykkede ekteskap bak seg, og er i dag gift med kjendisfotograf Kurt Iswarienko. Hun har hatt sitt eget realityshow, «Shannen says», og har generelt vakt mye oppsikt i tabloidmedia, med både fyllekjøring og nakenfotografering.

Foto: Brad Barket (Getty Images)

Jason Priestly - Brandon Walsh

Før «Beverly Hills 90210» spilte Jason Pristly i flere 80-tallsserier, som «Airwolf» og «21 Jump Street». Etter 902120-suksessen, der han også hoppet inn som regissør, har han hatt gjesteroller i TV-serier og mindre filmroller.

Han giftet seg med makeupartist Naomi Lowde-Priestley i 2005, og sammen har paret to barn.

Han har, akkurat som sin tvillingsøster Brenda, skapt overskrifter for fyllekjøring. I 2012 hadde han i tillegg en bilulykke, da han krasjet racerbilen sin og brakk ryggraden.

Foto: Jason Kempin (Getty images)

Jennie Garth - Kelly Taylor:

To år etter «Beverly Hills 90210» gikk av lufta, landet Jennie Garth en rolle i komiserien «What I Like About You», der hun spilte mot Amanda Baynes.

I 2008 var hun også med i spinoff-serien «90210» som storesøsteren til Erin Taylor. I 2014 gjorde Garth, sammen med Tori Spelling, et forsøk på å gjenta 90210-suksessen med en ny TV-serie, da med «Mystery Girls». Serien ble kansellert etter 10 episoder. Hun har også hatt sitt eget realityshow, uten at dette nådde norske TV-skjermer.

Garth har to mislykkede ekteskap bak seg, og tre barn. I april forlovet hun seg med skuespiller David Abrams.

Foto: Getty Images

Tori Spelling - Donna Martin:

Som datter av produsent Aaron Spelling, var Tori selvskreven på rollelisten til flere av sin fars TV-serier. Det var likevel rollen som Donna Martin som gjorde henne til en skikkelig TV-dronning.

Spelling har hatt flere realityshow, og har skrevet seks bøker. Spelling dukket i tillegg opp i «90210» i 2009.

Spelling er nå gift med sin andre mann, Dean McDermott, og sammen har de spilt inn seks sesonger av realityserien «Tori & Dean: Home Sweet Hollywood». Paret har fire barn sammen. 

Foto: Jerod Harris/Getty Images

Ian Ziering - Steve Sanders:

Etter «Beverly Hills 90210»-suksessen gikk Ian Zierings TV-karriere litt i lås, akkurat som ekteskapet hans med playboy-modellen, Nikki Schieler.

Paret ble skilt i 2002, og Ziering giftet seg på nytt i 2010, denne gangen med sykepleier Erin Kristine Ludwig.. De har to barn sammen.

I 2013 gjorde han suksess med filmen «Sharknado», som også hadde en oppfølger året etter. Som 50-åring viste Ziering frem musklene sine som Chippendales-stjerne.

Foto: Robin Marchant (Getty Images)

Brian Austin Green - David Silver:

Brian Austin Green var bare 17 år da han fikk rollen som David Silver i «Beverly Hills 90210», og har oppnådd mye siden serien gikk av lufta.

Etter roller i både «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» og «Wedding Band», fikk han en rolle i «Anger Management» med Charlie Sheen. Han har også hatt små roller i serier som «Smallville» og «Desperate Housewives».

Hip-hop karrieren tok derimot aldri helt av, men Austin Green har hatt desto større suksess på privaten. I 2010 giftet han seg med Megan Fox, og paret har to barn sammen. I tillegg har Austin Green en sønn fra et tidligere forhold med skuespiller Vanessa Marcil (som spilte Gina i «Beverly Hills 90210»).

Foto: Jonathan Leibson (Getty images)

Gabrielle Carteris - Andrea Zuckerman:

Gabrieller Carteris var 29 år gammel da hun spilte 17-årige Andrea Zuckerman. Hun løy forøvrig om alderen sin for å få rollen. 

Carteris har hatt flere småroller i både filmer og TV-serier, men har i stor grad gått fra å være skuespiller til å kjempe for skuespillernes rettigheter. Hun er visepresident i «The Screen Actor’s Guild-Association Federation of Television and Radio Arists».

Carteris har vært gift med samme mann siden 1992, og sammen har de to barn.

Foto: Jerod Harris/Getty Images

Luke Perry - Dylan McKay:

«Mad, bad and dangerous to know». Slik beskrev Dylan McKay seg selv i serien, der han gjorde stor suksess som badboyen alle jenter ville ha. Perry ble sammenlignet med James Dean, og knuste hjerter over hele verden. 

Etter 90210-eventyret spilte han i TV-serien «Oz», og fra 2002 til 2004 hadde han hovedrollen i serien «Jeremiah», som han også produserte. Han har også hatt gjesteroller i «What I Like About You», «Will & Grace» og «Body of Proof».

Perry har også jobbet sammen med Jason Pristly på TV-filmen «Goodnight for Justice7, da med Priestly som regissør og Perry i hovedrollen. I tillegg er han bestevenn med Jennie Garth.

Han var gift med Minnie Sharp i ti år, men de skilte seg i 2003. De har en sønn og en datter sammen.

Foto: Alberto E. Rodriguez (GETTY IMAGES)

Vil du lese mer underholdningsnytt? Lik oss gjerne på Facebook!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.