Foto: Tv3

13 ting du ikke visste om Luksusfellen

Her er litt (u)nyttig TV-info.

Publisert

(SIDE2:) I kveld, onsdag, er det sesongpremiere av «Luksusfellen» på TV3. I den forbindelse har vi samlet litt fakta om programmet som du kanskje ikke visste om.

Pengene på tavla er ekteTV3 skriver at programmet ville fått bråk med Norges Bank og myndighetene dersom de hadde kopiert opp tusenlappene som brukes på tavla. Pengene er ekte og utstyrt med en liten magnetstripe slik at de holder seg på tavla.

Jobbet siden 13-åring
Forbrukerøkonom i DNB, og «Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl, har hatt mange ulike jobber. Hun har jobbet siden hun var 13 år, og har blant annet gjort dette: Gått med reklame, hatt vaskejobb, gått med søppel på sykehjem, sortert visittkort, vært bartender, jobbet i resepsjon, i klesbutikk, satt opp messer, jobbet innenfor IT, finans og markedsføring.

- Når jeg søkte min første ordentlige jobb var CV-en min nokså lang, sier hun selv.

Over 100 episoder
I kveld sendes epsiode 116 av «Luksusfellen». Hvor mange episoder har du fått med deg?

Hallgeir Kvadsheim er for øvrig ivrig på Twitter - verdt å følge.
Hallgeir Kvadsheim er for øvrig ivrig på Twitter - verdt å følge.

Østfoldinger er verstinger
TV3 har flest søknader til «Luksusfellen» fra Østfold enn resten av landet. Ifølge tall Nettavisen har hentet inn viser det seg nemlig at folk fra Østfold er dårligst til å betale for seg, mens innbyggerne i Sogn og Fjordane er best. Nesten hver tiende østfolding har en betalingsanmerkning.

Les mer her: Dette er landets dårligste betalere

Navnet
Luksusfellen heter «Lyxfällan» på svensk, « Luksusfælden» dansk, men den originale engelske tittelen er «Luxury trap». Den norske versjonen hadde premiere på TV3 i 2008.

Familieøkonomi
Mange familier bruker mye penger på mat i måneden. Forbrukerøkonom Magne Gundersen mener at du bør klare deg med 1500 kroner på mat i uka. Dette gjelder en gjennomsnittsfamilie på to voksne og to barn.

Les mer om saken her.

Fotball-fans
Forbrukerøkonomene i Luksusfellen er ivrige fotballfans. Hallgeir Kvadsheim er svoren Aston Villa-fan, mens Magne Gundersen er Stabæk-supporter av hele sitt hjerte.

Spesialist
I TV-serien er ekspertene en miks av både forbrukerøkonomer og psykologer. Jonas Bakkevig er med som en av programlederne i Luksusfellen, men jobber i virkeligheten som psykolog. Han er spesialist på behandling av psykiske lidelser hos menn og kvinner i alderen 18-70 år. Han har særlig kompetanse på kompliserte angst- og depresjonslidelser.

Råbillig husleie
Da Magne Gundersen studerte, betalte han kun 500 kroner i husleie for en toppleilighet på 120 kvm på Majorstua. Til studenttorget.no sier han:

- 500 i husleie, inkludert strøm! Ufattelig billig, selv på begynnelsen av 80-tallet.

Luksusfellen er et av de mest populære programmene til TV3.
Luksusfellen er et av de mest populære programmene til TV3. Foto: Colourbox/Illustrasjon

Navn ved skrivefeil
Sandmæl er trebarnsmor. Hun har sønnene Sander og Cedrik. Navnevalget til datteren er en fin historie. Hun heter Celia.

– Da jeg hadde min avslutningsmiddag i San Francisco i 2001, hadde de stavet navnet mitt «Celia» i stedet for Silje. Vi syntes det var et så fint navn at vi umiddelbart bestemte oss for at det skulle en eventuell datter hete, har hun tidligere sagt til Se og Hør.

Oppsiktsvekkende
En av Luksusfellen-sakene som ble best lest og mest diskutert hos Side2 i fjor var saken med Catrine. Hennes far har kjøpt alt i fra TV og bildekk til kamera og klær til datteren, kom det fram i programmet. I tillegg hadde hun kjøpt silikonpupper på kredittkort.

- Jeg blir paff da til og med puppene er kjøpt på kreditt. Det er flott at hun er fornøyd, men det skal jo også betales tilbake, sier en noe sjokkert Hallgeir Kvadsheim.

Snakker med seg selv
Vi ba Sandmæl fortelle litt sladder om seg selv fra bak TV-kameraene.

- For å forberede meg til opptak eller et intervju snakker jeg med meg selv i bilen. Hadde vi skrudd tilbake tiden hvor det ikke fantes mobiltelefon ville vel folk tro jeg hadde klikka litt.

...og om banning
- Hadde seerne fått se «bloopers» fra Luksusfellen ville de fått seg en god latter. Jeg har det med å både synge og danse foran kameraet. Trodde jeg ikke bannet så mye, men jeg gjør visst det!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.