Jennifer Lawrence ble oppdaget av en talentspeider på gata.
Jennifer Lawrence ble oppdaget av en talentspeider på gata. Foto: Jason Merritt (Getty Images)

13 skuespillere som ble oppdaget tilfeldig

Jennifer Lawrence ville ikke blitt kjent hvis hun ikke hadde dratt på ferie akkurat den dagen.

Publisert

(SIDE2): Ikke alle filmstjerner måtte gjennom utallige prøvefilminger og store nederlag før de startet skuespillerkarrieren.

Her er noen skuespillere som ble oppdaget med hjelp av en stor dose flaks:

Charlize Theron

Den Oscar-vinnende skuespilleren jobbet som modell da hun reiste til Los Angeles i håp om å bli skuespiller. Men hun hadde ikke så mye penger, så hun fikk en sjekk av moren sin. Da hun var i banken, nektet kundebehandleren å løse inn sjekken, og de begynte å diskutere.

I køen bak Theron sto talentspeideren John Crosby, og han ble imponert over hvordan hun klarte å beherske følelsene sine. Han prikket henne på skulderen, og snart var hun en ettertraktet skuespiller.

Foto: Robyn Beck (Afp)

Jennifer Lawrence

Da Lawrence var 14 år gammel, var hun på sin første tur til New York med moren sin. Mens hun gikk på gata, kom en talentspeider bort og spurte om han kunne ta bilde av henne. I ettertid har Lawrence fortalt at hun ikke visste at de fleste opplever slike forespørsler som ekle. Hun og moren dro til modellbyrået, og hun prøvespilte for en reklamefilm for peanøttsmør. De fortalte henne at det var den beste audition de noen sinne hadde sett fra en 14-åring.

Foto: Collet Guillaume/sipa (All Over Press)

Natalie Portman

Unge Natalie Portman var på pizzarestaurant og spiste med foreldrene. En talentspeider satt på samme restaurant, og han syntes Portman hadde noe unikt ved seg. Han spurte om hun var interessert i å prøve seg som modell, men hun svarte at hun syntes det var mer interessant med skuespill. Ikke lenge etter fikk hun gjennombruddsrollen i «Leon».

Foto: Getty Images

Will Smith

Smith var riktignok allerede en kjent artist da skuespillerkarrieren startet. Men at han med tiden skulle bli en av verdens største filmstjerner, ante han ikke da han kjørte mot en konsertarena i nærheten av Universal Studios. Han visste ikke hvor arenaen var, og stoppet en mann for å spørre om veien. Mannen var Benny Medina, som visste hvem Smith var. Han fikk plutselig ideen om at Smith ville være perfekt for en komiserie, og «The Fresh Prince of Bel-Air» ble skapt.

Foto: Rex/broadimage (All Over Press)

Channing Tatum

Tatum jobbet som taktekker, og fikk inn ekstra penger som stripper. En dag gikk han nedover gaten i Miami, og en modellagent fikk øye på ham. Han stoppet Tatum, og resten er historie.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

Chris Pratt

Det er ikke mange servitører som gjør en så god jobb at de blir filmstjerner ... Chris Pratt var servitør på restauranten Bubba Gump Shrimp på Hawaii, og filmskaper Rae Dawn Chong satt ved et av bordene hans. Hun ble så imponert over serveringen hans at hun spurte om han ville ha en rolle i hennes nye film. Dette førte til flere roller, og vips, så var han kjent.

Foto: Rex/richard Young

Mel Gibson

Gibson hadde studert drama, men hadde ingen planer om å bli skuespiller. Men det hadde en kamerat, og en dag ba han Gibson kjøre ham til en audition. Kvelden før hadde Gibson vært i et fylleslagsmål, så han var full av blåmerker i ansiktet. Regissøren fikk øye på ham, og spurte om han kunne komme på audition en dag, fordi de trengte folk som ham. Men da Gibson endelig kom på audition, var blåmerkene borte, og regissøren oppdaget at han var en pen mann. Han likte ham så godt at han tilbød ham hovedrollen som Mad Max.

Foto: Rex/isifa Image Service Sro (All Over Press)

Johnny Depp

Depp ble oppdaget på samme måte som Gibson. Å følge venner på audition er tydeligvis en lur ting … En dag fulgte han en kompis på audition for regissør Wes Craven. Craven så Depp og spurte om han også ville prøve seg. Og siden han først var der, tenkte han at han like gjerne kunne gjøre det. Det var lurt.

Foto: Rex/broadimage (All Over Press)

Pamela Anderson

«Baywatch»-baben var på en fotballkamp i Canada da hun ble filmet i publikumsmengden. Resten av publikummet likte henne (vel, i hvert fall en del av henne) så godt at hun ble bedt om å komme ned på banen. Her fikk hun visstnok stående applaus, og det tok selvsagt ikke lang tid før modellagenter sto på døra.

Foto: Gigi Iorio / Splash News (All Over Press)

Janet Leigh

«Psycho»-skuespillerens foreldre jobbet på et skianlegg nord i California. Skuespiller Norma Shearer bodde på anlegget, og gikk innom kontoret til Leighs far. På pulten sto det et bilde av datteren, og Shearer mente hun så en kommende stjerne. Hun viste bildet til en agent, og snart var karrieren et faktum.

Foto: (Paramount Pictures)

Danny Trejo

Trejo hadde ingen planer om å bli skuespiller. Han var en kriminell som sonet flere fengselsstraffer, men en dag tok han inn på en avrusningsklinikk. Etter en tid som nykter, ble han sponsor for en ny pasient. En dag ringte vennen og sa at han trengte støtte, og spurte om Trejo kunne møte ham på jobb. Det viste seg at han jobbet på et filmsett, og Trejo møtte opp. Tilfeldigvis hadde de en skuespiller for lite, og de trengte en som så skummel ut. Da Trejo dukket opp, så de at han var perfekt for rollen. Rollen førte til flere roller, og til slutt fikk han sitt gjennombrudd.

Foto: Rex/unimedia Images (All Over Press)

Ellen Pompeo

Midt på 1990-tallet jobbet Pompeo som bartender på SoHo Kitchen Bar & Grille i New York. En talentspeider så henne, og mente at hun passet som reklameskuespiller. Han tok kontakt - mens hun fortsatt jobbet - og spurte om hun var interessert. Allerede neste dag fikk hun sin første reklamejobb, og snart gikk hun videre til film og TV.

Foto: Rex/broadimage (All Over Press)

Rosario Dawson

Da Dawson var liten, slet moren økonomisk, og til slutt mistet de leiligheten. Men moren brøt seg inn i leiligheten igjen, så de bodde der ulovlig. En dag satt hun utenfor denne leiligheten, og regissør Larry Clark og manusforfatter Harmony Korine var på tur i området for å lete etter barn som kunne spille i deres nye film «Kids». Da de gikk forbi Dawson, mente de at hun var perfekt for filmen.

Foto: Rex/broadimage (All Over Press)

Kilder: The Richest, Cracked.com, T Magazine, Fox News, Mentalfloss.com.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!