Foto: Getty Images

11 grunner til at vi ELSKET 90210

15 år siden kultserien ble tatt av skjermen.

Publisert

(SIDE2): Det er vel knapt noen TV-serie vi har elsket høyere enn Beverly Hills 90210. Fra den første episoden kom på lufta 4. oktober 1990, til den ble tatt av for godt 17. mai 2000, satt vi klistret til skjermen, og fulgte Beverly Hills-gjengens opp- og nedturer (det ble mange nedturer i løpet av ti år, for å si det sånn).

Det er nesten uvirkelig at det er 25 år siden vi ble kjent med Brandon, Brenda, Dylan, Kelly, Donna, David og Steve.

Siden det nå er drøyt 15 år siden serien ble tatt av for godt, synes vi det er passende med et tilbakeblikk. Her er 11 grunner til at vi elsket, elsket, elsket Beverly Hills 90210.

1. Dylan McKay

Luke Perry som Dylan McKay er egenhendig den aller, aller største grunnen til at vi hadde (og fremdeles har) et intenst kjærlighetsforhold til Beverly Hills 90210. Han var så vanvittig kjekk og hadde så mørk stemme (vi hadde aldri hørt så mørke stemmer hverken på Brøttum eller i Klæbu). Også hadde han bad boy (motorsykkel og skinnjakke)-imaget i kombinasjon med det alltid litt plagede ansiktsuttrykket.

Foto: Getty Images

2. Donna Martin graduates

Da stakkars Donna ble utvist fra high school rett før avslutningen, og så ut til å miste eksamen, mobiliserte absolutt alle elevene til protesttog med taktfaste rop: "Donna Martin graduates, Donna Martin graduates"! (Vi kan røpe at det i Klæbu ble arrangert lignende tog). For en klassisk scene! Samhold, vennskap og gåsehud!

3. Drømmelivet

Først og fremst ble vi fascinert av det tilsynelatende magiske drømmelivet elevene på West Beverly High levde. Fine klær, fine biler, palmer på skoleveien - og ikke minst perioden hvor Kelly og Donna bodde PÅ stranda! Det var så langt unna hverdagen her hjemme som det gikk an å komme.

Foto: Getty Images

4. Peach Pit

De hadde sin egen stamkafé! Hvor de spiste burger og club sandwich, drakk milkshake og iste - og snakket om livet. Og alltid satt ved det samme bordet. Det var så kult! På storkiosken på Brøttum hadde de ikke bord en gang!

5. Hold on

Jamie Walters kom inn i 90210 i 1994, som den aspirerende singer-songwriteren Ray Pruit. Han ble raskt kjæreste med Donna, men viste seg å være en upålitelig fyr med voldelige tendenser. Han slo Donna og forsvant ut av serien etter to sesonger. Allikvel må vi aldri glemme at monsterhiten "Hold on" kom ut av Jamie Walters opphold i serien.

6. Brandon og Brenda

Tvillingene Walsh fra Minnesota. Som kom til Beverly Hills som tidenes outsidere, men allikevel klarte å få seg venner og bli en del av den kuleste gjengen. Vi elsket å følge søskenforholdet, og ikke minst forholdet til foreldrene deres, Jim og Cindy, som var strenge, men sykt rettferdige.

Foto: Fox Broadcasting/Getty Images)

7. Valerie Malone

Tiffani Amber-Thiessen gjør tidenes innhopp i sesong 5, som Brandon og Brendas gamle venninne fra Minnesota. Hun driver med dop, er kjæreste med alle (eller ligger med dem) og blir uvenner med absolutt ALLE jentene. Ikke engang Paradise Hotel kunne iscenesatt en bedre "innsjekk". Selvsagt viser det seg at alt bunner i en tragisk oppvekst, og hun ender med å flytte fra byen. Men det var dramatisk så lenge det varte.

8. Stakkars Kelly

Ingen blir utsatt for hardere prøvelser enn stakkars Kelly Taylor, spilt av Jennie Garth. Hun hadde kjærlighetssorg konstant, store problemer med forholdet til moren (OG faren), var lenge avhengig av narkotika, hadde anoreksi, hun ble voldtatt, hadde dysfunksjonelle forhold til så og si alle kjærester, ble seksuelt trakassert på jobben, angrepet med kniv, voldtatt igjen, kjøpte seg pistol, drepte voldtektsmannen, fant en baby i en søplekasse, ble skutt, hadde hukommelsestap ... INGEN hadde det tøffere enn Kelly Taylor.

9. Da David reddet Donna

Donna ble også utsatt for en hel del gjennom ti sesonger. Noe av det mest dramatiske var da hun nesten ble voldtatt i sitt eget hjem. Men i siste liten blir hun reddet av David, som forstår at noe er i gjære i gjære da hun kaller ham "Dave". For det gjorde hun nemlig aldri!

10. Davids musikkarriere

David drømte om å bli postjerne, og jobbet en periode i serien også som DJ. Dette er så 90-talls som det går an, og svært, svært underholdende - også i ettertid!

11. Vincent Young

I sesong 8 kom Noah Hunter, spilt av Vincent Young, inn med et smell. Han hadde først et kort  forhold til Valerie, før han ble sammen med Donna. Og han var så kjekk, så kjekk! Enkelte medlemmer i redaksjonen hadde "Noah" skrevet med hjerte rundt på pennaler og skoledagbøker i årevis - og husker fremdeles at han har bursdag 4. juni. 

Foto: Getty Images

Lik oss gjerne på Facebook for flere slike saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!