STRÅLTE: På de offisielle forlovelsesbildene tatt på Stockholms slott 24. februar 2009 er det ingen tvil om at Daniel og Victoria er stormforelsket i hverandre.
STRÅLTE: På de offisielle forlovelsesbildene tatt på Stockholms slott 24. februar 2009 er det ingen tvil om at Daniel og Victoria er stormforelsket i hverandre. Foto: TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Kongelige

Victoria og Daniel: Ti år med lykke

For ganske nøyaktig ti år siden kom nyheten om at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde forlovet seg. Her er et tilbakeblikk på noen av de flotte øyeblikkene vi har fått de siste årene.

Publisert Oppdatert

Denne uken er det 10 år siden gladmeldingen kom om at Sveriges kronprinsesse Victoria (41) hadde forlovet seg. Hennes utkårede var den ukjente Daniel Westling (45).

Paret var kjærester i rundt åtte år før forholdet ble formalisert. I disse årene møtte Victoria mye motstand for å ha forelsket seg i sin personlige trener.

Mange mente at Daniel fra Ockelbo ikke var god nok for tronarvingen. Daniel vant etter hvert også svenskenes hjerter, og ti år og to barn senere ser kjærligheten ut til å blomstre like mye.

Bryllupet

Victoria og Daniel kjørte kortesje gjennom Stockholms gater etter vielsen 19. juni 2010 og vinket til folket. Kronprinsessens flotte brudekjole i perlehvit silkeduchesse er designet av Pär Engsheden.

NYGIFT: Kronprinsesse Victoria og Daniel på bryllupsdagen sin.
NYGIFT: Kronprinsesse Victoria og Daniel på bryllupsdagen sin. Foto: Bertil Ericson / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Kong Carl Gustaf utroper en skål for kronprinsesse Victoria og Daniel under bryllupsmiddagen i Rikssalen på slottet i Stockholm.

Kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria og prins Daniel.
Kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

På reise

Bryllupsreisen gikk til Fransk Polynesia, men bare noen måneder senere var paret på reisefot igjen, denne gangen besøkte de Den kinesiske mur utenfor Beijing.

Foto: Pontus Lundahl / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Med barn i magen

Under Nobelmiddagen i Stockholm i desember 2011 var Victorias mage blitt stor. Ekteparet ventet sin førstefødte Estelle, som kom til verden 20. februar året etter.

Victoria og Daniel under Nobelmiddagen i 2011.
Victoria og Daniel under Nobelmiddagen i 2011.

Feriekos

Daniel og Victorias nydelige barn vokser til. Denne uken fyller prinsesse Estelle sju år, mens prins Oscar blir tre år i mars.

Her viser kronprinsesseparet frem sine to hjerteknusere og ponnien Viktor under sommerferien på Öland i fjor. Hele den svenske kongefamilien ferierer på slottet Solliden hver eneste sommer.

HELE FAMILIEN: Victoria og Daniel sammen med barna Estelle og prins Oscar.
HELE FAMILIEN: Victoria og Daniel sammen med barna Estelle og prins Oscar. Foto: Anna-Lena Ahlström Svenska Kungahuset

Første bursdag

23. februar 2013 fylte tronarvingen prinsesse Estelle ett år. Dagen ble selvsagt feiret med kake hjemme på Haga slott sammen med mamma og pappa.

DATTEREN: Victoria og Daniel med datteren Estelle på hennes 1-årsdag.
DATTEREN: Victoria og Daniel med datteren Estelle på hennes 1-årsdag. Foto: Svenska Kungahuset

Første skoledag

21. august 2018 fulgte de stolte foreldrene sitt eldste barn til første skoledag. Prinsesse Estelle begynte på Campus Manila, som ligger idyllisk til på Djurgården i Stockholm.

SKOLEJENTE: Victoria og Daniel med datteren Estelle på hennes første skoledag.
SKOLEJENTE: Victoria og Daniel med datteren Estelle på hennes første skoledag. Foto: Jessica Gow/ TT / NTB scanpix

Lykkelige

10 år etter forlovelsen virker kronprinsesse Victoria og prins Daniel like forelsket som før. Paret er stadig på reise i inn- og utland. Her er de på vandring i fjellene utenfor Amman i Jordan.

Kronprinsessen stortrives ute i naturen og er stadig på farten. Hun har nemlig bestemt seg for å vandre gjennom alle Sveriges 25 län.

I AMMAN: Kronprinsesse Victoria og Daniel i Amman i Jordan.
I AMMAN: Kronprinsesse Victoria og Daniel i Amman i Jordan. Foto: Jonas Ekströmer/ TT / NTB scanpix

Side2 gratulerer!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!