Foto: Foto: Apollo

Sjekk de beste treningsferiene

Er du klar for detox, trening, sol og bad?

Publisert

(SIDE2): Da har du mye å velge i blant turarrangørene i sommer!

- Trend nå er mer aktivitet og mindre kultur. Tidligere hadde vi mange flere generelle reiser men ser tydelig at våre kunder etterspør aktiviteter. Litt kultur blandes alltid inn, men mesteparten av tiden brukes på aktiviter. Om det er sykling, vandring, yoga eller pilates, sier leder i Jomfrureiser Charlotte Ehde-Eliassen til Side2.

Hun forteller at yoga- og pilatesreiser har økt de siste årene og reiseselskapet arrangerer blant annet en pilatesreise til Thailand i januar, hvor man også gjennomgår full detoxing.

- Mange spør om de er i god nok form. De vil ikke sinke gruppa. Men på våre turer er alle alltid i god nok form. Vi legger til rette slik at det funker for alle.

 - Det eneste unntaket er vandringsturene der alle må være i god form, men dette blir spesifisert tydelig, forteller Charlotte.

Barbro Mosseng i Apollo ser også en klar trend i retning av aktive ferier.

 - Stadig flere ønsker å trene og være aktive på ferie. 

Reisearrangøren kan blant annet tilby fotturer på Kanariøyene og dansecruise i Middelhavet.

De har også en rekke treningshoteller med både velutstyrt treningsrom i tillegg til trening som zumba, fotball, volleyball, tennis og kunstig innsjø der du kan stå på vannski. Et pluss fordi med barn, er at de ved enkelte reiser også tilbyr barnepass.

Les mer om Apollos aktive ferier her.

Hvorfor bør du velge en aktiv ferie?

Det sier seg kanskje selv, men det gir energi, du kommer i form eller forbedrer formen. Du møter andre treningsglade folk, du får gode treningstips, du får en kickstart med både trening, sol og sunn mat. Du opplever mestring og du trenger på ingen måte å ha dårlig samvittighet over den late og dorske ferien der du lå på en solseng dag ut og dag inn.

Charlotte i Jomfrureiser frister også med sosialt samvær for den som er interessert. Og alder er ingen hindring. Her er det nemlig plass til alle.

 - Vi har herlige felles middager og betroelser og innrømmelser hagler etter bare noen dager. Mange tror at vi er en god gammel venninnegjeng på tur, men så har vi kanskje akkurat møttes på flyplassen for noen dager siden.

Reiser du med Jomfrureiser kan du blant annet trene med Lene Alexandra Øien og Kari Jaquesson. 

Her kommer noen tips til deg som velger aktiv ferie i år

For de vannglade surfere

Kilroy arrangerer surfekurs på Bali eller Byron Bay, Australia. 

For de som vil kitesurfe kan du reise til Cape Town, Sør-Afrika, Zanzibar eller Portugal med KILROY og kitesurfe i fine omgivelser. Kursene har ulik varighet, noen varer i 3 dager mens andre varer i 7 dager. 

Foto: Sergey Sukhorukov ((Colurbox))

For de sykkelglade

JOMFRUREISER:

Kroatia - øysykling fra Split

Rovinj - Sykkeluke med Boban

Mallorca - Sykling i Soller

Lanzarote & Fuerteventura - Sykling på 2 øyer

Vietnam - Sykkel & rundreise

Alpene, aostadalen - fjellsykling

Foto: Foto: Colourbox

MERLOT REISER:
Du kan reise på individuell tur eller sammen med en gruppe. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted for deg.

Velg blant annet mellom Alsace Colmar, Balatonsjøen, Cognac & Rochelle, Moseldalen, Piemonte eller Nord-Sardinia.

«Overalt hvor vi sykler passer vi på å komme bort fra de overfylte veiene og til steder som har beholdt sin opprinnelige sjarm. Vakre landskaper i terreng som er overkommelig å sykle i for folk flest, er vårt varemerke.»

Les mer på Merlotreiser her.

For alle

Allertravel arrrangerer blant annet bootcamp-ferie. De har også løpetrening i Portugal og vandringsferie i Reykjavik og Lisboa. Sykkelferie i Umbria eller diettferie der du lærer alt om 5:2-dietten i løpet av 3 dager, i Sverige.

Løpetrening i Portugal
Løpeinstruktør Hanne Lyngstad gir deg inspirerende og gøy trening.

«Enten du liker maraton, terrengløp, motbakke eller friløp. På denne ferien vil du bli inspirert til å trene enda mer løping og delta i konkurranser! Det blir ikke noe blodslit men inspirerende trening. Alle kan delta, trening skal være gøy på alle nivåer»

Foto: Foto: Jomfrureiser

Meditativ trening

YOGASENTERET:

Yogaferie i Italia
Yogasenteret i Oslo arrangerer yogaferie både i sommer og til høsten i et nyrenovert kloster i Umbria. Her fins svømmebasseng, olivenlunder og mideladerbyer.I løpet av en uke får du hele 20 timers yogaundervisning, utflukter og helpensjon inkludert vin. Les mer.

Foto: Chepko Danil Chepk ((Colourbox))

TIDEREISER:

Introduksjonskurs i mindfulness på Mallorca
Et kurs i selvutvikling og selvledelse Son Servera, Mallorca med Petter Hovland. Du bor i en nydelig villa i idylliske omgivelser. Les mer

Yoga og livspust i Kroatia
«Kurset fokuserer på din naturlige pust og muligheten til å styre din energi og dine valg. Skap den hverdagen du ønsker, vær den du vil være. Du lærer om følelser og ubalanse, og hvordan pusten kan bli din beste venn i møte med livets opp- og nedturer» Kursholder er Kine Solend yogainstruktør, zumbainstruktør, kunstterapaut. Les mer

For de tøffe

JOMFRUREISER:

Trekking i Dolomittene
Vandring på småkupert underlag. Området er gjennomskåret av dype daler som er viktige samferdsels- og flotte turistveier, som Fossa-dalen sørover til Adige og Ampezzo-dalen mot sørvest til Piave.

Bestig Kilimanjaro
Er du klar for å komme deg 5895 meter over havet? Nærmere bestemt Uhuru Peak 5895 moh. Kilimanjaro ligger i Tanzania og det å gbestige dette fjellet er for de tøffeste. Her får du eget treningsoplegg du bør følge før du reiser og du må fylle ut eget helseskjema.

Trekking i Nepal og Bhutan
Du vandrer i fem dager og bor under enkle forhold. Du kommer opp i 3300 meter over havet.

Les mer på Jomfrureiser

Trening, inspirasjon og kosthold

Tren med Lene Alexandra eller Kari Jaquesson

JOMFRUREISER:

Kari reiser til Budapest der du får trim og spa, Belek der du får trim, nytelse og luksus og Korsika der du får trim og strandliv.

Foto: Foto: Jomfrureiser

Lene ALexandras neste treningsreise går til Mallorca i oktober. 

  - Det er noe helt spesielt med å reise bort med en gjeng damer på tur til varmere strøk. Jeg føler meg heldig som får lov til å kombinere det å reise og i tillegg jobbe med å pushe andre til å få ut sitt potensial og nå sine mål. For hver reise lærer jeg noe nytt og jeg får bli kjent med mange herlige damer som jeg beundrer. Damene som er med ønsker ofte å kickstarte en sunnere livsstil, få mer inspirasjon til å trene mer jevnlig . Mange har jobbet altfor mye og har møtt på den berømte tidsklemma, sier Lene til Side2.

Hun opplever at mange blir mer bevisst på seg selv og hva de vil etter en treningsuke og kommer hjem fulle av energi og har mer å gi når de kommer tilbake. 

 - På turen trener vi to ganger daglig og går igjennom både løpeteknikk, styrketrening, sirkeltrening og atletisk styrketrening samtidig som jeg holder motivasjonsforedrag og har fokus på mental trening og målsetting.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!