Sandra Lyng:  - Jeg føler meg tøff

Se hvordan artisten henter energi.

Publisert

(SIDE2): Vi møter en nokså trøtt Sandra Lyng (28) onsdag morgen på treningsstudioet Frontline Muay Thai, ved Alexander Kiellands plass i Oslo.

 - Hunden min har fått valp og jeg er oppe tre ganger om natta. Det er jo som å få en liten baby i hus, gjesper Sandra og unnskylder seg.

I sommer har artisten gjennomført over 60 konserter, og hun er i gang med å øve inn et helt nytt liveshow med nytt band.

Vi møter en trøtt, men blid nybakt valpemor onsdag morgen utenfor treningsstudioet Frontline, ved Alexander Kiellands plass i Oslo.
Vi møter en trøtt, men blid nybakt valpemor onsdag morgen utenfor treningsstudioet Frontline, ved Alexander Kiellands plass i Oslo. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

 - Jeg har lange studiodager for tiden, og siden i sommer har det gått i ett, sier hun.

Og legger til at hun bruker treningen for å hente energi til travle dager.

 - Jeg trener rundt tre til fire ganger i uka, både thaiboksing, styrketrening, løping og dans. Det gjør at jeg klarer å ha lange dager på jobb og holde koken på konsert.

 - Han pusher meg på en måte som passer for meg

I dag skal Sandra trene thaiboksing med instruktør og personlig trener Benny Botegård. Han har blant annet coachet det svenske landslaget i thaiboksing i over 12 år, og selv har han trent ulike kampsportformer siden han var 10 år.

 - Benny pusher meg på en måte som funker for meg. Jeg får virkelig brukt meg selv, og klarer å gi alt. Jeg kjenner at det er gøy å mestre det og jeg føler meg tøff, sier Sandra.

Hun fikk øynene opp for treningsformen via en venninne for noen måneder siden.

 - Jeg måtte begynne med noe som kunne holde interessen min oppe og det gjør thaiboksing på en helt unik måte. Det er effektiv trening som gir meg masse energi.

Vi i Side2 ble overrasket over hvor hardt og raskt Sandra bokset på trening! Det ga (selv oss tilskuere) energikick på morgenen.
Vi i Side2 ble overrasket over hvor hardt og raskt Sandra bokset på trening! Det ga (selv oss tilskuere) energikick på morgenen. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

 - Sandra har masse power

Frontline Muay Thai har kurs for både barn og voksne. I tillegg kan du trene egne PT-timer med instruktør Benny Botegård.

 - Dette er en allsidig og ikke minst morsom treningsform der du trener absolutt alle muskelgrupper, sier Benny.

Thaiboksing er nasjonalsporten i Thailand, og kan minne om kickboksing, men i thaiboxing er det også lov å bruke slag og spark i tillegg til å bruke albuer og knær.

- Det føles godt å peise på en pute, sier Sandra og ler.
- Det føles godt å peise på en pute, sier Sandra og ler. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Benny forteller at treningsformen både gjør deg sterkere, smidigere og gjør deg mer trygg i deg selv, og gir bedre selvtillit. Dessuten er treningen så krevende at du i korte intervaller får trent ekstremt eksplosivt og effektivt.

Sandra varmer opp med hoppetau, før Benny bandasjerer hendene hennes og hun får på seg boksehansker. Benny tar på seg beskyttelse for å sparre slag og spark fra Sandra.

Oppvarming og forberedelser må til før Sandra skal inn i ringen.
Oppvarming og forberedelser må til før Sandra skal inn i ringen. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

 - Sandra har masse power, sier Benny. Hun lærte seg teknikken raskt og er både rask og smidig, med mye energi.

De kjører intervaller på noen minutter av gangen og det er ekstrem energi bak slagene og sparkene til Sandra. Hun får korte instrukser av Benny om hvor hun skal sparke og slå, før det er en liten pause.

 - Nå er jeg i hvert fall våken, smiler Sandra.

PT-Benny lar ikke Sandra slippe billig unna ...
PT-Benny lar ikke Sandra slippe billig unna ... Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

 - Det føltes som et maraton

Sandra er også glad i å løpe, og er en av mange kjente personer som har fått tildelt en gate hun skal løpe under Energy Takes Over Oslo, som er en del av opptakten til Oslo Maraton den 19.september, og går av stabelen uka før. Ideen er å  sette fokus på at en løpetur også kan være  en liten tur rundt kvartalet og det er adidas, G-Sport og Oslo maraton som står bak initiativet de har kalt  #boostoslo.

Sandra Lyng er en av mange kjente fjes som skal løpe og hun syns det er fint å få være med å motivere andre til å ta på seg joggeskoene.

 - Jeg syns det er gøy å få være med å spre positivitet rundt det å holde seg i form. Jeg er glad i å løpe og løper gjerne intervaller på tredemølla, eller lengre turer ute i naturen.

Sandra er like glad i å løpe, som å danse og trene thaiboksing.
Sandra er like glad i å løpe, som å danse og trene thaiboksing. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Løpebølgen vi har sett de siste årene ser ikke ut til å legge seg.

 - Det er jo utrolig gøy å trene mot noe sammen. Og ikke minst er det gøy med løp som dette, at det blir en energi rundt treningen.

Sandra har aldri løpt et maraton, men da hun var med i «Mitt dansecrew» på TV 2 tidligere i år, trente hun målbevisst og hardt over lengre tid, og sammenligner det gjerne med et maraton.

 - Hele perioden føltes til tider som et maraton, det var hard trening, men ikke minst veldig gøy.

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Når Sandra ikke trener eller jobber klarer hun fint å slappe helt av.

 - Jeg elsker å bare se på TV-serier i sofaen, jeg tar fram strikketøyet mitt og koser meg glugg.

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook også!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!