PERSONLIG TRENER ULRIK ASK FOSSUM viser hvordan en massasjerulle kan brukes.
PERSONLIG TRENER ULRIK ASK FOSSUM viser hvordan en massasjerulle kan brukes. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

Salget av disse treningsproduktene har eksplodert

Nordmenn kjøper treningsutstyr som aldri før.

Publisert

(SIDE2): Salgsboom for hjemmetrening-utstyr.

Populært med hjemmetrening

Vi investerer i treningsutstyr som aldri før. Sportsbransjen AS,  som representerer omtrent 90 prosent av den norske sportsbransjen, estimerer at salget økte med mellom 15-20 prosent i fjor.

Bård Kristiansen, administrerende direktør i Sportsbransjen AS, tror bransjens evne til å møte folks behov har stor betydning for at stadig flere går til innkjøp av utstyr til hjemmetrening.

- Det skjer mye spennende på utstyrsfronten, og utvalget er blitt så bredt og godt at også treningsentusiastene kan få seg en tung og variert treningsøkt i hjemmet, ved hjelp av noen enkle verktøy, sier Kristiansen.

HJEMMETRENING kan være en god løsning i en hektisk hverdag.
HJEMMETRENING kan være en god løsning i en hektisk hverdag. Foto: Lev Dolgachov (Colourbox)

Trendy med massasjeruller

Mylna Sport, et merkevarehus for hjemmetrening, er Nordens ledende aktør innen treningsutstyr, og de merker tydelig på salget at nordmenn har fått sansen for hjemmetrening.

- Vi har sett en enorm økning, både på små og store produkter. Vi solgte over 10.000 tredemøller i fjor, som tilsvarer en økning på 10 prosent i forhold til 2013. Salget av mindre produkter, som hoppetau og kettlebells økte med henholdsvis 53 og 81 prosent, sier administrerende direktør Thomas Weman.

Men det er likevel ett produkt som skiller seg ut. Salget av «Foamrollere» har økt med hele 267 prosent og omtrent 20.000 solgte enheter.

ULIKE VARIANTER av massasjeruller.
ULIKE VARIANTER av massasjeruller. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

Disse massasjerullene brukes for å tøye og myke opp muskulaturen før og etter trening.

- En massajerulle er en hylseformet rulle laget av skum, gummi eller pvc-rør med ulik hardhet, har personlig trener Ulrik Ask Fossum tidligere uttalt til Side2.

- Den brukes til å utføre triggerpunktsmasasje eller egenmasasje. Har man for eksempel en stiv og stram muskel kan man bruke rullen til å løse den opp og å øke blodgjennomstrømningen og leddsutslaget, forklarte den personlige treneren.

LES MER: Foam roller: - Det kan være veldig smertefullt

Digitale treningshjelpere

Weman mener at flere er opptatt av å vise at man er opptatt av trening og helse.

- Kundene er i større grad enn tidligere opptatt av kvalitet, og gjerne også produkter som kan stå framme og som ser bra ut, uansett om det er romaskin, kettlebells eller yogamatter, sier han.

Bård Kristiansen i Sportsbransjen tror også at den digitale utviklingen har betydning for den økte interessen.

-Det er lettere enn noen gang å måle aktivitet og å følge egen progresjon. Apper og aktivitetsmålere som registrerer lengde og hastighet, overvåker kaloriinntak eller teller skritt, er blitt allemannseie og kan bidra til å gjøre det mer motiverende å holde seg til et treningsopplegg, mener Kristiansen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!