Maren Erdvik deler sine matrutiner i Shape Up.
Maren Erdvik deler sine matrutiner i Shape Up.

En vanlig dag i matveien

På kjøkkenbenken til Maren Erdvik

Treningsbloggeren frister stadig med fargerike oppskrifter og deilige matretter. Hun elsker frukt og bær, men når lørdagskvelden kommer er det aller helst smågodt som står på bordet.

Publisert Oppdatert

Maren Erdvik

Alder: 29 år

Yrke: Treningsblogger og treningsinstruktør

Blogg: Marenerdvik.blogg.no

Instagram: @marenerdvik

Fact: Click to add text

1) Frokost

Frokosten min er ofte #marenskåla, en rett jeg har spist så lenge og delt så mye at den har fått sin egen hashtag. Skålen består av meieriprodukter, gjerne cottage cheese og vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt, og frisk frukt kuttet i biter og bær. Dette topper jeg med hakkede usaltede nøtter og kanel.

ShapeUps kommentar: Det er lett å forstå at skåla di har blitt så populær, for dette hørtes superdigg ut! Her har du mange næringsrike og smakfulle ingredienser som bidrar til en god start på dagen.

View this post on Instagram

God morgen☀️ #marenmat

A post shared by marenerdvik (@marenerdvik) on

2) Lunsj

Lunsjen er gjerne en kyllingsalat med grovt brød, eller en stor og god smoothie bowl med masse godsaker som topping. Så skal det også sies at jeg elsker lunsj og da gjerne et lunsjbord som bugner over av godsaker; smoothie bowl, kaffe, juice og smashed avokado-toast. Gjerne med en liten raw sjokoladekule ved siden av som dessert - nam!

Shape Ups kommentar: Her er det mange sunne og fristende lunsjmåltider! I tillegg er det enkelt å variere både kyllingsalat og smoothie bowls med ulike ingredienser slik at man ikke går lei av å spise de samme måltidene.

3) Middag

Middagsfavoritten er uten tvil taco, med lompepizza og sushi på en solid andreplass. Tredjeplassen går til wok, laksegryte og hjemmelaget suppe med grove rundstykker.

ShapeUps kommentar: Ingen tvil om at du er flink til å variere kostholdet - noe som er viktig for å få i seg et mangfold av næringsstoffer. Her tipser du om gode middager med både kjøtt og fisk, og hjemmelagde supper kan være en super måte for å øke inntaket av grønnsaker - helt topp!

View this post on Instagram

Why so happy?🙃

A post shared by marenerdvik (@marenerdvik) on

4) Kvelds

Kveldsmat blir gjerne en fruktsalat med det jeg har av frukt i kjøleskapet, toppet med vaniljekesam og kanel. Jeg har gjerne på litt flytende honning også.

ShapeUps kommentar: Denne fruktskålen er et fint alternativ til en søt og sunnere avslutning på dagen hvis man blir fysen på kvelden. Du er kjempeflink til å spise flere frukter og grønnsaker i løpet av dagen, og ikke minst så er du flink til å bruke disse vitaminbombene i andre måltider sammen med andre ingredienser. Vi håper at andre lar seg inspirere!

5) Mellommåltider

Mellommåltider er frukt, en håndfull nøtter, en proteinbar, et par knekkebrød med ost og skinke, noen egg eller en skyr. På vei hjem fra trening får jeg gjerne i meg en banan eller koser meg med en sjokolademelk.

ShapeUps kommentar: Her har du mellommåltider som bidrar med både gode karbohydrater, mettende protein og viktige fettsyrer - perfekt når man trenger litt påfyll mellom dagens hovedmåltider.

6) Favorittsnacks

Favorittsnacks er frukt og bær, og jeg elsker store fargerike fruktfat. Hos meg finner du ofte sharonfrukt, alle typer melon, jordbær, epler, pære, blåbær, kiwi, appelsin og druer. Jeg digger også grønnsaks-sticks med dipp - enkelt, sunt og godt. Ellers så ELSKER jeg Candyking-smågodt, Sørlandschips og Inspira is, og på lørdagskvelden finner du gjerne alle tre representert hjemme hos meg. Bakverk er også en sikker vinner.

ShapeUps kommentar: Frukt og grønt er perfekt som snacks i hverdagen, og da er det også helt innafor å kose seg med de litt mer usunne variantene når helgen kommer.

7) Alltid i kjøleskapet

Cottage cheese, frukt og egg er alltid på plass!

ShapeUps kommentar: Dette er alle gode basisvarer i et sunt og variert kosthold. Både cottage cheese og egg er matvarer som kan fungere fint som hovedingrediens i et måltid, samtidig som dette er gode ingredienser i mange andre oppskrifter. Frukt passer perfekt som både som mellommåltid og sunnere snacks.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!