Lene Alexandra: - En del har begynt å bli provosert av formen min. Det velger jeg å ta som et kompliment

Den personlige treneren tester ut fitnessdiett.

Publisert

(SIDE2): Lene Alexandra Øien (34) arbeider i dag som personlig trener og driver selskapet LA Lifestyle.

Hun er også et kjent TV-navn og har deltatt i flere realityserier. i 2008 vant hun «Skal Vi Danse».

Ekstremt

Nå har 34-åringen startet på en såkalt fitnessdiett hvor ett av hovedmålene er å gå ned i fettprosent.

Selv skriver Lene Alexandra på sin blogg at hun startet med strenge matplaner 1.november og at én av grunnene til å teste ut en slik ekstremdiett er fordi hun selv kunne tenke seg å coache fitnessutøvere og at det da er viktig for henne å selv ha vært igjennom en fitnessdiett.

I samme blogginnlegg påpeker den personlige treneren at det er viktig for henne å gjennomføre prosjektet på en sunn måte.

«Du kan IKKE leve på en konkurransediett hele tiden. Da vil jeg si det faller inn i spiseforstyrrelsekategorien og ikke helsemessig forsvarlig. Dette er ikke noe jeg anbefaler hvemsomhelst å gjøre. Men jeg er veldig bevisst på hvorfor JEG gjør dette. Mange sier det er mye steroider i fitnessmiljøet i Norge og derfor lurer jeg på hvordan resultateter man kan skape naturlig uten steroider og silikonpupper for den slags skyld».

- Du ser ut som en mann

De siste ukene har Lene Alexandra delt flere formbilder på Instagram som har fått blandede tilbakemeldinger.

Ett av de bildene som har vakt mest oppsikt er et selfiebilde av realitystjernen i bikini.

- Du ser ut som en mann. Det er helt forferdelig, er en kommentar på Instagram.

- Lene, nå synes jeg du er for tynn, sier andre.

Andre igjen mener Lene Alexandra er klar for scenen og at hun burde stille i fitness.

- For en form!!!! Du må komme deg på scenen! skriver en Instagram-bruker.

- Wow! Du er helt RÅ! Og for en inspirasjon! kommenterer en annen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På bloggen sin skriver Lene Alexandra at hun har fått en del kritiske kommentarer, men at hun velger å se positivt på tilbakemeldingene.

«En del har begynt å bli provosert av formen min og kommer med slengbemerkninger om at det er for ekstremt. Det velger jeg å ta som et kompliment. Det er jo vanlig at man får en del reaksjoner når man går litt utenfor normalen og ikke holder seg innenfor A4 poltitisk korrekt båsen», blogger hun.

LENE ALEXANDRA har de siste årene blitt hekta på trening.
LENE ALEXANDRA har de siste årene blitt hekta på trening. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

«Jeg minner om at dette er et prosjekt som først og fremst handler om prestasjon og jeg anbefaler INGEN å gjøre det samme som meg uten å bli fulgt opp av profesjonelle dyktige fagfolk. Dette ER ekstremt og fokuset er ikke først og fremst sunnhet selv om jeg velger å gjøre det på en sunnest mulig måte. Dette er noe jeg gjør for å lære mer som personlig trener og mental trener slik at jeg kan bli bedre i yrket mitt i tillegg til at jeg i denne prosessen har oppdaget at jeg har en stor lidenskap i både det estetiske og det indre og det å få andre mennesker til å bli en sterkere utgave av seg selv. Jeg ønsker å kunne coache andre kvinner til å føle seg mer selvsikre og sexy og det indre og ytre henger veldig sammen. Det ene utelukker ikke det andre», fortsetter hun. «Noen mener jeg er et dårlig forbilde for deres døtre. Beklager, men jeg kan ikke ta ansvar for deres døtre. Jeg har et eget liv og leve. Jeg ønsker å være et forbilde som viser at man kan være seg selv og leve det livet man har lyst til å leve. Jeg ønsker å fronte det å tørre å ta sjanser og gå egne veier og jeg ønsker at vi mennesker skal respektere mennesker som er annerledes og ikke dømme mennesker for hvilke valg de tar!».

Inspirasjon?

Dette er ikke første gangen at den personlige treneren tester ut sine grenser. I 2014 postet 34-åringen blogginnlegget «Tanker om trening og kropp» på sin hjemmeside hvor Lene Alexandra skriver om hvordan hun opplever fitness-trenden med bilder av fremtredende blodårer og mageryter kombinert med strenge matplaner og tøffe treningsøkter.

Det er ingen tvil om at fitnesstrenden har eksplodert her til lands de siste årene.

Stadig flere ønsker å delta i konkurranseformer som «Bikini Fitness» og «Body Fitness», men det er heller ingen tvil om at mange kan få et forstyrret kroppsbilde av det ekstreme fokuset på kropp, trening og mat.

Den populære treningsbloggeren Nora Mathisen tok i 2014 et oppgjør med fitnesstrenden i sitt blogginnlegg «Fitnessforstyrret».

«Jeg har ikke en spiseforstyrrelse, og jeg har heller ikke ororeksi. Men jeg er den første til å innrømme at jeg har et litt forstyrret syn på mat og trening. Fitnessforstyrret er det beste ordet jeg kommer på - for det er ingen tvil om at det er fitnessen som har skapt disse rare tankene i hodet mitt. Tanker om at sixpack og blodårer er vanlig året rundt, det samme en fettprosent så lav at menstruasjonen forsvinner. Det virker som fitness har blitt en trend, og for å være helt ærlig skremmer det meg litt. Jeg elsker at flere jenter kommer inn i styrkerommet, og jeg digger at"strong is the new skinny" men likevel synes jeg tendensene er skumle.», skrev hun i innlegget.

Ernæringsfysiolog og helse- og treningsterapeut, Therese Fostervold Mathisen har tidligere uttalt til Side2 at hun frykter mange kan få feil inspirasjon av sosiale medier:

- Jeg tror og frykter at mange gir feil inspirasjon og at også mange finner feil inspirasjon i disse bildene og i blogginnlegg.

Side2 vet at Lene Alexandra Øien for tiden er på ferie i Spania og det har i skrivende stund ikke lykkes i å få en kommentar fra den personlige treneren. Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!