FØR OG NÅ: - Jeg hadde det bra før, men har det bedre nå, sier Kamilla. Hun la om livsstilen i 2011, og konkurrerer nå i styrkeløft.
FØR OG NÅ: - Jeg hadde det bra før, men har det bedre nå, sier Kamilla. Hun la om livsstilen i 2011, og konkurrerer nå i styrkeløft. Foto: Privat

Kamilla løfter 170 kilo i markløft: - Bare tull at man blir større av å løfte tungt

Kamillas liv endret seg totalt da hun begynte å trene styrke.

Publisert

(SIDE2): Kamilla Kolvig (26) elsker å trene. To timer hver eneste dag er satt av til tung styrketrening, og knebøy står alltid på programmet. Hun blir aldri lei, og gleder seg til å gå på treningssenteret etter jobb.

Men det har ikke alltid vært sånn. Frem til 2011 levde Kamilla et relativt inaktivt liv. Hun hadde aldri funnet en idrett som passet henne, og spiste mye usunn mat.

- Jeg var glad i sukker og ferdigprodukter. Spiste gjerne tre hveteboller hver eneste dag, selv om jeg egentlig bare hadde lyst på én. Men så var de jo på tilbud, så da tok jeg like gjerne tre.

- Hvem liker ikke sukker?

I 2011 bestemte Kamilla seg for å legge om livsstilen. Hun var overvektig, og visste at hun ikke kunne fortsette på samme måte.

- Jeg hadde det jo egentlig bra, for hvem liker ikke å spise det de har lyst på? Hvem liker ikke sukker? Man blir jo avhengig av det. Samtidig skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe, og innså at jeg ønsket meg et sunnere liv. I tillegg innså jeg at det var bare jeg som kunne gjøre noe med det.

Kamilla startet i det små. Spiste én hvetebolle i stedet for tre. La mer grønnsaker på middagstallerkenen, og prøvde å kontrollere porsjonene.

- Jeg var veldig bevisst på at dette skulle være en varig livsstilsendring, ikke en diett. Så jeg var aldri ekstrem.

TRENINGSGLEDE: Siden 2011 har Kamilla gått ned 35 kilo, fått en sunnere kropp og, ikke minst, tatt norgesrekord i utstyrsfritt markløft.
TRENINGSGLEDE: Siden 2011 har Kamilla gått ned 35 kilo, fått en sunnere kropp og, ikke minst, tatt norgesrekord i utstyrsfritt markløft. Foto: Kjersti Westeng (Mediehuset Nettavisen)

Redd for å bli større

Vekten gikk sakte, men sikkert nedover, og Kamilla kom i gang med treningen. Hun gikk på ulike gruppetimer på treningssenteret, men syntes aldri det var spesielt gøy.

- Sommeren 2013 begynte jeg å trene styrke. Jeg fikk hjelp av en personlig trener, og satte treningen i system. Det var første gang jeg kjente på skikkelig treningsglede, smiler 26-åringen.

LES OGSÅ: Slik trener du knebøy, markløft og benkpress riktig

Kamillas PT innså tidlig at hun hadde talent, og pushet henne til å løfte tungt. Kamilla var derimot skeptisk, og var redd hun skulle bli større av det.

- Jeg hadde jo venninner som sa jeg kom til å bli større av tung styrketrening, og jeg ville jo ikke det. Men etter hvert innså jeg at utseende uansett ikke er hovedprioritet, det er så mye mer glede i prestasjon! Jeg følte jeg presterte godt på trening, og det var fantastisk deilig.

Løftet 170 kilo

Så Kamilla utfordret seg selv. Hun trente hardt, løftet tungt og stortrivdes i et treningsmiljø som fokuserte på prestasjon og innsats.

- Det er jo bare tull at man blir større av å trene tung styrke. Faktisk så er det nesten en fornærmelse mot de jentene som jobber kjempehardt for å legge på seg i muskelmasse, det er jo utrolig vanskelig!

Høsten 2014 konkurrerte Kamilla i sitt første stevne. Et år senere løftet hun seg til norgesrekord med 170 kilo i markløft under regionsmesterskapet i utstyrsfritt styrkeløft.

- Det var utrolig deilig! Da treneren min først foreslo at jeg skulle konkurrere så avfeide jeg det. Meg og idrett, liksom? Men jeg er utrolig glad jeg gjorde det, og kommer til å fortsette med dette så lenge det er gøy.

I etterkant av regionsmesterskapet har Kamilla løftet 177.5 kilo i markløft, altså nesten tre ganger hennes egen kroppsvekt.

KNEBØY er Kamillas favorittøvelse. Rekorden er på 135 kilo.
KNEBØY er Kamillas favorittøvelse. Rekorden er på 135 kilo. Foto: Kjersti Westeng (Mediehuset Nettavisen)

Gått ned 35 kilo

Samlet har Kamilla gått ned 35 kilo siden 2011. Mange av kiloene har forsvunnet takket være et sunnere kosthold, men styrketreningen har absolutt bidratt til at kiloene forsvant.

- Jeg bruker å si at jeg hadde det bra før, men at jeg har det mye bedre nå. Jeg liker følelsen av å være robust og sterk, det gir meg overskudd. Alt har blitt lettere, og jeg føler meg vel i min egen kropp. Jeg har aldri hatt det så godt før, smiler hun.

Foto: Privat

Siden hun trener så ofte, fokuserer Kamilla nå på å gi kroppen nok mat.

- Jeg spiser sunn og naturlig mat. Egg, kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker og nøtter.

Fokus på prestasjon, ikke vekt

Kamilla tror mye av årsaken til at hun lykkes med livsstilsendringen, var at hun valgte å fokusere på å få en sunn og sterk kropp.

- Jeg har troen på å gjøre ting for å oppnå bedre helse og velvære, ikke for å oppnå et visst tall på vekten. Det er ikke selvsagt at det å gå ned i vekt vil gi deg bedre selvfølelse, sier hun.

I stedet for å fokusere på å bli tynnere, oppfordrer Kamilla til å fokusere på prestasjon innenfor en idrett eller aktivitet man selv liker. Det kan være alt fra styrketrening til turer i skog og mark.

- Man bør tenke på hvorfor man har det målet man har. Hva vil man føle når man er i mål? For hvis målet ditt er å bli tynnere, når har du egentlig nådd målet ditt? Du kan nemlig bli veldig tynn før du selv synes du er i mål.

KNEBØY: Kamilla trener hver eneste dag. - Det er alltid noe nytt å trene på, alltid noe jeg kan forbedre, sier hun.
KNEBØY: Kamilla trener hver eneste dag. - Det er alltid noe nytt å trene på, alltid noe jeg kan forbedre, sier hun. Foto: Privat
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES: Inger er gravid i 39. uke og har trent tung styrke gjennom hele svangerskapet

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.