Klarer du å gjette hva Camilla spiser når hun skal kose seg skikkelig? Hint: Det involverer gjærbakst og Nugatti!
Klarer du å gjette hva Camilla spiser når hun skal kose seg skikkelig? Hint: Det involverer gjærbakst og Nugatti! Foto: Vegard Kleven for Shape Up

Kosthold

Dette spiser Treningsfrue i løpet av en dag

Nysgjerrig på hva en av Norges største treningsbloggere spiser? Vel, det var vi også! Her får du et dypdykk i kostholdet til Camilla Aastorp Andersen aka Treningsfrue.

Publisert

Camilla Aastorp Andersen aka Treningsfrue

Driver med: En av Norges største treningsbloggere

Instagram: @treningsfrue

Blogg: www.treningsfrue.no

1) Frokost

- Jeg spiser alltid havregrøt laget med chiafrø, eggehvite og H-melk. Grøten toppes med kanel, valnøtter og honning.

ShapeUps kommentar: Havregrøt er en god start på dagen! Denne varianten høres skikkelig digg ut og bidrar med både sunne karbohydrater, mettende protein og viktige fettsyrer.

2) Lunsj

- Til lunsj blir det gjerne omelett med bacon, kalkunpålegg og avokado. Dette serveres med poteter eller knekkebrød – eller begge deler!

ShapeUps kommentar: Kombinasjonen av egg og kjøtt bidrar med proteiner av god kvalitet i tillegg til at det metter godt. Avokado er en ypperlig kilde til sunt fett og å inkludere karbohydrater i form av poteter eller knekkebrød er helt supert! Noen grønnsaker eller en liten salat vil gjøre lunsjen din helt komplett.

3) Favorittmiddagen

- Middagene varierer veldig siden jeg har barn. Men jeg elsker hjemmelaget lasagne, laget av Jørgen, servert sammen med hvitløksbaguetter og salat. Dette er uten tvil mitt favorittmåltid! Lasagnen lages med karbonadedeig og hjemmelaget tomatsaus.

ShapeUps kommentar: Lasagne og hvitløksbaguetter er for mange typisk helgemat, og da er det helt topp at dere lager en hjemmelaget variant med karbonadedeig og supplerer med litt grønt ved siden av. Da blir det straks et sunnere og mer næringsrikt måltid som også kan nytes på ukedagene!

4) Til kvelds

- Typisk kveldsmat er to brødskiver med fire speilegg og kalkunpålegg.

ShapeUps kommentar: Et fint eksempel på at sunn og næringsrik mat ikke trenger å være fancy eller komplisert!

5) I mellom måltidene

- Vanlige mellommåltider for meg er cottage cheese blandet med frukt, kanel og nøtter. Skyr eller kvarg sammen med frukt og kaffe er også en vinner.

ShapeUps kommentar: Et par mellommåltider i løpet av dagen er lurt for å ikke gå helt i kjelleren. Både meieriprodukter, frukt og nøtter er smart påfyll og en kaffekopp kan også bidra med et lite kick når energinivået er dalende. Avokado, som du jo er så glad i, fungerer også perfekt som et kjapt og enkelt mellommåltid!

6) Før og etter trening

- Jeg spiser som regel cirka 1,5 time før en treningsøkt. Hva jeg spiser kommer an på når jeg trener - det kan for eksempel et frokostmåltid eller middag. Uansett er jeg opptatt av å få i meg karbohydrater. Jeg spiser generelt mye karbohydrater gjennom dagen - det funker godt for meg! Rett etter trening blir det gjerne banan, riskaker og kanskje en Skyr eller et lignende meieriprodukt jeg har med meg i bagen. Jeg sørger for å spise et proteinrikt måltid cirka én time etter trening. Dette kan være middagsmat eller brød med ost, kalkunpålegg eller egg.

ShapeUps kommentar: Dette er flotte alternativer til smart treningsmat! Det er lett å forstå at du kjenner kroppen din godt og dermed vet hva som fungerer best for deg. Karbohydrater er med på å gi kroppen energi, og er derfor et viktig næringsstoff for folk som trener regelmessig og har en aktiv hverdag! Det er absolutt smart å fylle opp lagrene sine før en treningsøkt og også sørge for bra påfyll som gir både karbohydrater og proteiner etterpå.

7) Favorittsnacks

- Hjemmelagde boller med nugatti, uten tvil! Det er en slager om aldri slår feil her i huset! Ellers spiser jeg melkesjokolade hver eneste dag. Jeg synes det er viktig å kose seg. Spiser man alt med måte, går det helt fint! Hvis jeg skal ha litt sunnere snacks velger jeg gjerne gresk yoghurt med bær, kakaopulver eller rå kakaobiter av mørk sjokolade, honning og havregrynsblanding.

ShapeUps kommentar: I et sunt og variert kosthold er det plass til alle type matvarer! Som du selv nevner, og tydeligvis er bevisst på, så handler det om mengden man har i seg. For de som ikke klarer å kontrollere bollespisingen eller sjokoladeinntaket, kan det være lurt å begrense denne type snacks til helgene. Yoghurt med bær, havregryn og mørk sjokolade kan derimot være et fint alternativ til sunnere hverdagssnacks når man er fysen på noe søtt og godt.

8) Alltid i kjølskapet

- H-melk, avokado og egg er alltid på plass! Dette er gode og næringsrike matvarer jeg kan spise og drikke om jeg har dårlig tid eller ikke har handlet. Jeg spiser avokado daglig og drikker sikkert 7-8 desiliter H-melk hver dag! Egg er jeg også veldig glad i og det går fort fire til syv egg om dagen.

ShapeUps kommentar: Dette er næringsrike matvarer som både kan spises alene og som er flotte basisingredienser i andre retter. Det trenger ikke å være noe feil å drikke H-melk, men hvis man vil spare kalorier og fett bør man bytte ut dette til magrere meierivarianter som skummet melk eller lettmelk.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!