BARRY`S BOOTCAMP I OSLO: Gruppetimene inneholder både kondisjon- og styrketrening og foregår i «nattklubbstemning» med farget lys og høy musikk.
BARRY`S BOOTCAMP I OSLO: Gruppetimene inneholder både kondisjon- og styrketrening og foregår i «nattklubbstemning» med farget lys og høy musikk. Foto: (Barry`s Bootcamp)

- Forbrenner 1000 kalorier på én time

Nå kan du trene som Kim Kardashian på treningssenteret «Barry`s Bootcamp».

Publisert

(SIDE2): Barry`s Bootcamp er et godt kjent konsept i USA og på sin hjemmeside skryter treningskjeden av å ha superkjendiser som for eksempel Jessica Biel, Katie Holmes og Amanda Seyfried på sin kundeliste. 

- Lista er lang, men du kan ende opp på mølla ved siden av Kim Kardashian eller Victoria og David Beckham, sier Tage Flugeim, treningsansvarlig ved Barry`s Bootcamp Norge, til Side2. 

Nå kan også nordmenn trene som de hotteste kjendisene og i september åpnet treningskjeden sitt senter nummer to her i Norge.

Hver eneste time er forskjellig

- Barry`s Bootcamp i Oslo åpnet for cirka tre uker siden og det finnes også Barry`s Bootcamp i Bergen som startet for tre år siden, sier Linn Herland til Side2.

Hun er daglig leder ved det nye senteret i Oslo og forklarer at de tilbyr både gruppetimer og timer med personlig trener.  

LINN HERLAND er daglig leder ved Barry`s Bootcamp i Oslo.
LINN HERLAND er daglig leder ved Barry`s Bootcamp i Oslo. Foto: (Barry`s Bootcamp)

- Gruppetimene her er annerledes da man deler opp timen med intervaller på tredemølle og en form for styrketrening. Alle timene varer 60 minutter, forteller Herland. 

- Her er det ingen som trener på egen hånd og alt skjer inne i en en sal, og dette er med på å skille oss ut, mener den daglige lederen.

På hjemmesidene til Barrys Bootcamp står det at dette er «The 1000 calorie workout». Stemmer dette?

- Absolutt. Vi har sett flere som har lagt ut sine resultater av for eksempel antall kalorier man har brukt på en gruppetime og det er fullt mulig å forbrenne 1000 kalorier på en time, men det avhenger selvfølgelig av flere faktorer som blant annet kroppstype, kjønn og kroppsvekt.

Tage Flugeim legger til at hver eneste gruppetime er ulike og at det aldri blir brukt samme opplegg eller musikk i de forskjellige timene.

- Det finnes ikke to like timer eller to like spillelister. Du skal ikke vite hva som skjer og du skal ikke kjenne igjen noe fra en tidligere time. Du skal fokusere på det du skal gjøre akkurat der og da, forklarer han. 

Pusher deg på en positiv måte

Ordet «Bootcamp» alene kan kanskje høres skremmende ut for mange, men Linn Herland påpeker at instruktøren er der for å motivere og veilede.

I USA: Et illustrasjonsbilde fra Barry`s Bootcamp i New York. Gruppetimene kan for eksempel være delt opp i 10-minutters bolker med styrkeøvelser og intervaller på mølla.
I USA: Et illustrasjonsbilde fra Barry`s Bootcamp i New York. Gruppetimene kan for eksempel være delt opp i 10-minutters bolker med styrkeøvelser og intervaller på mølla. Foto: (c) Rahav Segev/zuma Press/corbis (All Over Press)

- Veldig mange forbinder «Bootcamp» med militær trening og noe som foregår utendørs. Instruktøren skal sørge for at alle trener med riktig teknikk samtidig som du skal bli pushet på en motiverende og positiv måte. Målet er å få folk til å yte maksimalt, sier hun.

- Det er heller ikke nivåforskjeller på timene. Man styrer alt selv, farten på tredemøllen, belastningen på styrkedelen og lignende. Så på en time kan det  befinne seg topptrente mennesker og folk som nesten aldri har trent før, men som begge likevel får en helt topp økt fordi man kontrollerer alt selv.

Barry`s Bootcamp startet i Los Angeles i 1998. I dag finnes det sentre i blant annet New York, Miami, Boston og London.

- I teorien er «Bootcamp» militærinspirert der man ofte har en «streng» trener som pisker rundt på folk. Men på Barry`s Bootcamp ser vi på instruktørene som «entertrainers» og målet er at det skal være gøy og en positiv opplevelse. Ja, det er strengt, men med glimt i øyet, understreker Flugeim.

TRENER PÅ BARRY`S BOOTCAMP: Kim Kardashian etter en økt på det populære treningssenteret. 
TRENER PÅ BARRY`S BOOTCAMP: Kim Kardashian etter en økt på det populære treningssenteret.  Foto: Jack-rs-chris/x17online.com (All Over Press)

- Fullt mulig å bygge muskler

En annen ting som gjør at gruppetimene fra Barry`s Bootcamp skiller seg ut er at det ifølge Linn Herland er nattklubbstemning i lokalene med farget lys og høy musikk.

- Belysningen gjør også at man på en måte forsvinner litt og at man er litt for seg selv til tross for at man er med på en gruppetime.

Gruppetimene er delt opp ved at man trener ulike muskelgrupper for hver dag. For eksempel så kan man en dag ha fokus på rumpe og lår, mens en annen dag er det treningsøvelser for armer og mage som blir prioritert, i tillegg til kardiotreningen på tredemølla.

- Det er ikke tradisjonell styrketrening, men det er likevel helt klart med på å styrke kroppen. Alle er velkomne og det er mange av de som kommer hit har for eksempel et ønske om å komme i bedre form, redusere fettprosent og «stramme opp» kroppen, forklarer den daglige lederen.

- Det er fullt mulig å bygge muskler der inne også, det er mye syre og metabolske stresset er ekstremt høyt der inne, påpeker Tage Flugheim.

Barry`s Bootcamp i Oslo.
Barry`s Bootcamp i Oslo. Foto: (Barry`s Bootcamp)
PT-TIMER: Treningssenteret har egen avdeling med mulighet for timer med personlig trener.
PT-TIMER: Treningssenteret har egen avdeling med mulighet for timer med personlig trener. Foto: (Barry`s Bootcamp)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.