Stordalens milliardparty i Sverige

Petter Stordalens stunt gikk ikke helt som planlagt.

Publisert

Stordalen inviterer 3.000 personer på fest torsdag kveld for å feire sitt nye milliardhotell i Malmø.

Clarion Hotel & Congress i Malmø har kostet tre milliarder kroner. Hotellet har 444 rom, fordelt på 90.000 kvadratmeter og tre tårn, det høyeste på hele 85 meter.

Under den spektakulære åpningen av hotellet kjørte blant annet Petter Stordalen vannscooter ute på vannet og opp på et podium i reneste James Bond- stil. Men han feilberegner farten og ender opp med å ramle på rumpa i trappen han så elengant skulle ta seg opp. 

Se videoen av stuntet øverst i artikkelen.

Foto: micaelbindefeldab (Instagram)

Av de norske kjendisene har Stordalen invitert en blanding av venner og forretningspartnere:

Bård Bjølgerud og hans kone Nina. Bjølgerud er en av landets råeste rådgivere innen eiendom gjennom selskapet Pangea Property Partners. Han representerte nylig motparten da Stordalen solgte Sektor Eiendom, som holder en rekke kjøpesentre.

Stordalen selv var i svært godt humør under åpningen.

Anders og Ann Carhrin Buckhardt. Anders er sønnen til den profilerte eiendomsutvikleren Arthur Buckhardt. Buckhardt og Stordalen har hatt en rekke utviklingsprosjekter sammen, spesielt på tegnebrettet. De siste årene har Anders tatt over mye av driften i «familiebusinessen».

Eurovision vinner sang

Eurovision-vinner Måns Zelmerlöw var blant artistene som underholdt på åpningen.

Invitert er selvfølgelig også Stordalens mangeårige kompis og advokat Henrik A. Christensen. Christensen jobber hos firmaet Ro Sommernes.

DN-journalist Jonas Forsang som har skrevet boken «Rom 13», som ble delfinansiert av Stordalens Nordic Choice, er invitert. Det samme er vennen og tidligere Alfa-kollega, PR-rådgiveren Magnus Rønningen. Rønningen kjenner Stordalen godt, og jobbet blant annet i kulissene da Stordalen fikk Justin Bieber til Oslo i 2012.

Dirigerte symfoniorkester

Sune Nordgren - tidligere direktør for Nasjonalmuseet og kjent kunstkjenner. Sune har jobbet med Stordalens prosjekter, blant annet var han primus motor for å finne kunsten på prakthotellet The Thief på Tjuvholmen, verdt flere titalls millioner. 

Også aksjegutta er representert med Fearnleys Petter Wessel og Swedbanks Ove Gusevik, som blant annet var Stordalens og Øystein Stray Spetalens våpendrager da de to investorene prøvde å raide Norske Skog.

Til Nettavisen sa Stordalen om sitt nye hotell:

- Det er det desidert råeste jeg har gjort. Her står jeg på toppen og ser helt til København, jeg ser Kastrup og Øresundbroen.

Stordalen meldte følgende på Instagram torsdag kveld:

- Når man åpner et så spektakulært hotell som #clarionmalmölive får man lov til å dirigere spektakulære Malmö Symfoniorkester

BILLEDKARUSELL FRA HOTELLET:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!