Foto: Filmweb (Filmweb)

Sly for fansen

Drapsmaskinen Sylvester Stallone er tilbake på kino.

Publisert

The Expendables – 2010

Regi: Sylvester Stallone. Med Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itie, Charisma Carpenter, Gary Daniels, Terry Crews, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger

Aldersgrense 15 år

Trailer. Se nederst

(SIDE2): Rollelista over har vært kjent lenge, og når man benker seg ned i kinosalen vet man hvilken type film man kan forvente seg av disse skuespillerne. Om man ikke gjør det, så burde man egentlig ikke kjøpe billett til denne filmen. Da er dette en film du ikke liker.

Filmen topper nok «comebacket» til Stallone som actionstjerne om man regner at han fikk en frisk start fra og med «Rocky Balboa» i 2006 og videre med «Rambo» i 2008.

«The Expendables» begynner mer eller mindre som en James Bond-film der Stallone og gjengen av leiesoldater han leder på brutalt vis løser et kidnappingsdrama.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Her får man servert en rekke sitater av den pinlige sorten som «det eneste som er raskere enn meg er lyset» etterfulgt av demonstrasjonen på akkurat det, samt en del splatter-inspirerte sekvenser som ikke helt gir godfølelsen.

Heldigvis tar det seg opp herfra og utover. Mange fans har gledet seg til å se herrene Stallone, Schwarzenegger og Willis i samme film. De to sistnevnte er kanskje med i to minutter til sammen, og Arnold Schwarzenegger ser ut som en gammel pudding. Men PR-effekten av at disse to er med har jo vært upåklagelig.

Samtidig er det kanskje det som redder filmen også. Regissøren Stallone har lagt mye av handlingen rundt seg selv og Jason Statham. Sistnevnte er en av de mest suksessrike actionstjernene de siste årene, og løfter denne filmen. Han og Stallone er faktisk i nærheten av å ha god kjemi i enkelte scener.

De øvrige gutta er også kjent fra en rekke kamsportfilmer, og får vist seg frem i ulike mann mot mann-scener som forventet. Det ødelegger imidlertid en hel del at kameraføringen blir i overkant hektisk og actionfylt også, slik at man faktisk i enkelte scener ikke helt får med seg hvem det er som barker sammen. Det blir et slags kaos av armer og bein, og grynting fra gamlegutta.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

En etterlengtet ny tøff duell mellom Stallone og Dolph Lundgren fikk vi heller ikke.

Mickey Rourke har rollen som den litt Jack Sparrow-inspirerte eksentriske lederen bak det hele. Han er kanskje en av de få blant disse skuespillerne som kunne klart å spille skikkelig eksentrisk, men han fungerer ikke helt. Det blir litt for parodi over det hele.

Ellers har filmen det meste man kan forvente av en actionfilm. En enkel historie, en dame som får heltene til å ofre liv og lemmer og utrydde halve verden og en holdning om at det ikke finnes noen problemer i hele verden som ikke lar seg løse grisebank, kjappe sitater og store eksplosjoner.

Det er bare å ta av seg hatten for Sylvester Stallone som fortsatt lager slike filmer, og har et stort nok navn til at vi får dem servert på kino og ikke på DVD.

Ikke alle filmer trenger å være like dyptgående og genierklærte som «Sex and the City». Vi gutta klarer oss til tider bra med ren underholdning uten noe spor av dypere mening. For de dagene er «The Expendables» helt perfekt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!