PERFEKTE ØYENBRYN: Kim Kardashians team vet å gjøre det riktig.
PERFEKTE ØYENBRYN: Kim Kardashians team vet å gjøre det riktig. Foto: Getty Images

Skjønnhet

3 tabber du bør unngå når du sminker øyenbrynene dine

Se hvordan du får best resultat.

Publisert Oppdatert

Ja, det er vanskelig å style sine egne øyenbryn. Først har man kanskje plukket bort litt for mye her, og tegnet litt for mye der, i tillegg med en litt for mørk øyenbrynsblyant, også blir hele greia bare litt... skjevt.

Det kan jo hende at den tynne stripa alà Rihanna med 90-tallsbryn på coveret av Elle, ville vært praktisk ettersom alt man behøver å gjøre er å fjerne stort sett alt, men vi har dog våre tvil om at dette faktisk kommer til å slå an.

Velformede bryn, som passer til ansiktsform, hårfarge og alt det andre, setter ofte prikken over i`en, og det er nok også derfor at interessen for alt som har med bryn å gjøre fortsetter å være stor.

Vi har huket tak i brynsguru, Silje Noreng, for noen gode tips om hva vi bør, og ikke bør, gjøre når vi sminker øyenbrynene våre.

- Den vanligste tabben vi ser at mange gjør er at de tegner opp brynene sine for hardt inn mot nesen. Dette gjør at de ikke får en naturlig, myk start på øyebrynet, og man ender opp med å se streng ut, sier eieren av Brow Rehab til Side2.

Hun forteller at man heller bør starte mykt og dust, og at man så kan man gjøre brynene mørkere ettersom man arbeider seg utover.

- Noen fyller også inn brynene slik at de innerste delene kommer for nærme hverandre, og det blir seende veldig unaturlig ut. Vi pleier å si at man skal ha minst en tommelfingerlengde mellom brynene for mest naturlig avstand, sier hun.

Den tredje «tabben» mange gjør, er at de tegner opp brynene sine for langt ned mot tinningen, eller forbi slutten av øyet.

- Da får man ett trist og slitent uttrykk i ansiktet, forteller Noreng.

Slik fikser du perfekte bryn, ifølge Noreng:

1. Start med å finne riktig farge til deg. Vi pleier ta utgangspunkt i bunnfarge på håret, eller hårfargen du har nærmest panne og øyne. Det vil se mest naturlig ut, og gir en fin harmoni.

2. Start med å fylle underkanten av brynet. Da linjerer du opp selve lengden, og du kan tegne opp det løftet du ønsker.

3. Deretter starter du med å fylle inn selve brynet. Det bør være mørkt i «halen», og dus gjerne ut fargen med en børste mens du arbeider deg innover. Dette for å unngå et hardt uttrykk.

4. Du kan legge concealer eller highlighter langs undersiden av brynet med en flat børste. Dette gir både et løft og en «clean finish».

5. Avslutt med en fleksibel brynsgele.

Nå vet du hvordan man skal sminke øyenbrynene dine, men husk også at utgangspunktet - hvordan brynene er nappet er minst like viktig.

Anastasias beste brynstips

Vi har tidligere skrevet om kjendisdamenes øyenbrynstriks for å se yngre ut, og vi har også delt 9 nappetips fra øyenbrynsdronningen Anastasia Soare, som står bak Anastasia Beverly Hills. Her er de tre viktigste:

1. Kast det forstørrende speilet

Mange liker å nappe brynene sine, med et forstørrende hånd i speilet, for å være sikre på at de får med seg hver liten stubb, men når du skrenker inn perspektivet til et så lite område, så blir det vanskelig å se hva du egentlig gjør med brynene dine.

- Bruk heller et vanlig speil, slik at du får sett øyenbrynene dine slik de virkelig ser ut i ansiktet ditt. Da er det enklere å forme dem riktig, mener hun.

2. Ikke napp likt på hver side

Hun forteller at mange har en tendens til å ta ett hår fra en side, og et fra den andre siden, for å gjøre det likt. Men dette er ikke nødvendig. Bryn er ikke tvillinger, men søstre, og det er ikke sikkert at du behøver å nappe det andre, like mye som det første.

3. Napp utenfor linjene

Det kan være lurt å tegne opp brynene dine, i den formen du ønsker de skal ha, og deretter kun nappe hårene som ligger utenfor linjene. Dette vil stoppe deg fra å overnappe.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!