SATSER PÅ TRENDFARGENE: Urban Decays nye palett - Naked Cherry.
SATSER PÅ TRENDFARGENE: Urban Decays nye palett - Naked Cherry. Foto: Skjermdump/Instagram

Skjønnhet

Urban Decay lanserer ny palett

Kultmerket satser videre på årets trendnyanser.

Publisert

Urban Decays øyenskyggepaletter har iløpet av kort tid fått kultstatus hos skjønnhetsinteresserte verden over.

Det skapte derfor bølger gjennom den skjønnhetsinteresserte delen av internett da det nylig ble kjent at den originale Naked-paletten, som ble lansert for åtte siden, skulle forsvinne ut av sortimentet.

Men nå har merket parert med lanseringen av en ny palett, som kanskje kan fungere som et plaster på såret, skriver Glamour.

Naked Cherry Palette

Den nye paletten har fått navnet Naked Cherry Palette, og inneholder (kanskje ikke overraskende) kirsebærrøde nyanser. Her finner man både matte og skimrende teksturer, og i motsetning til Heat-paletten, som i hovedsak var basert på mørkere jordtoner, så finner vi her litt lysere nyanser av kirsebær og rødt, men også toner av fersken og champagne.

Merket ble først lansert i Norge i 2015, og selv om de står bak mange populære produkter, er det altså Naked-palettene, samt primerene og settingsprayene, som man først og fremst forbinder med merket.

Det var den nevnte originale, og nå ikoniske, Naked-paletten som sparket i gang det hele. I sommer og høst har vi imidlertid sett at det er røde og bronsefargede toner som har regjert i trendbildet for skjønnhet, og dette fantes ikke i denne paletten.

Det er mange merker som i vår, sommer og høst har lansert palletter som inkluderer rødtoner og mest kjent (om man skal tro Insta) er kanskje Huda Beautys Rose Gold og Desert Dusk-palletter, men også Urban Decays Heat, for ikke å glemme sommerens Kylie Jenner-sminkekolleksjoner.

(Artikkelen fortsetter under instagrampostene)

Slik bruker du rød øyenskygge

Det å faktisk bruke rød øyenskygge kan virke veldig Insta-ish, eller som noe som er forbeholdt catwalkmodellene, men nyansen er overraskende enkel og flatterende å bruke. Man behøver jo heller ikke gå for signalrød, men kanskje en dyp nyanse av bronse som går mot rødt.

- Rød øyenskygge kan fungere for alle, det handler bare om å finne riktig farge, og man må også legge den på riktig måte, sier makeup-artist for Maybeline, Gabiel Almodovar, til Makeup.com. .

For et hint av farge kan det være fint å gå for en gjennomskinnelig skimrende tone, fremfor en matt fargesterk øyenskygge - om du ikke ønsker å gå «all in».

Her er hennes tips for valg av rødnyanse, basert på hudtone:

Lys hud: Rustrøde toner fungerer godt for lysere hudtoner.

Medium: Rødt, fargesterk som i primærfargen, passer godt.

Mørk: Burgunder og vinrødt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!