Foto: All Over Press / Produsentene

Topp 10 foundationer med god dekkevne

Når du skal dra på skikkelig lørdag kveld.

Publisert

(SIDE2): For mange kvinner er foundation en nødvendighet, og en ny undersøkelser viser at 48 prosent av norske kvinner bruker produktet hver dag.

Noen trenger lite dekke, andre trenger mer. Og uansett hva man føler man behøver, så kan det noen gang være moro å dra på litt med foundation når man skal på fest. Spesielt om man går for smokey eyes, og ønsker en helt ren base.

De fleste som bruker foundationer med god dekkevne gjør det imidlertid fordi de føler de behøver det, fordi de har fet hud eller ujevn tone.

Derfor må man finne en foundation som både matter ned, som ikke er oljebasert, men som samtidig gir inntrykket av en glødende hud. Man skal ikke se livløs utheller.

En foundation med god dekkevne fungerer best når den dekker det som skal dekkes, men uten å se tørr ut og fremheve rynker å linjer, eller å kake seg på huden. Og dette er hva vi har lagt vekt på.

Derfor har vi valgt å inkludere typer som også vil fungere godt for fet hud. Stort sett er nøkkeleren å velge et produkt som har en formula som matter ned, og som absorberer overflødig olje fra huden, og som holder seg godt utover dagen.

Her er vår topp 10-liste:

Giorgio Armani Lasting Silk UV Foundation

Denne gir en semi-matt hud, og dekker godt, men føles fortsatt silkemyk og er akkurat passe lysreflekterende. Denne gir i utgangspunktet et medium dekke, men man kan enkelt bygge den opp fra medium til full, uten at den kaker seg.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Dette er et kult-produkt, og det er ikke så rart. Den har en topp dekkevne, vare lenge, og i tillegg har linjen et godt utvalg i farger.

MAC Pro Longwear Foundation

Denne gir den en look som ser naturlig ut, samtidig som den dekker godt.

L'Oréal Paris True Match Foundation

Budsjettkupp! Denne har ikke bare mange farger å velge mellom, men dekker godt, holder lenge, og har en medium matt formula.

Dior DiorSkin Sculpt Line-Smoothing Lifting Makeup

Denne har ikke bare full dekkevne, og lysreflekterende egenskaper, denne dekker også over linjer. Som navnet tilsier gir denne muligheten til å «skulpturere» ansiktet som du vil.

For deg som sliter med fet eller sensitiv hud:

bareMinerals Ready Foundation

Denne er for deg som liker full dekkevne, men som samtidig foretrekker «no makeup, makeup»-looken. Den er også oljefri og fin for fet hud.

Clinique Even Bettter

Denne oljefrie foundationen er også et godt alternativ for dem med ujevn hudtone, eller fet hud. Denne er har en kremete tekstur, og full dekkevne. Den matter også ned.

Vichy Dermablend Foundation

Denne har en høy konsentrasjon av mineralske pigmenter og solfaktor, og kan brukes på både ansikt og kropp. Denne er medium matt.

La Roche-Posay Toleraine Foundation Fluid

En matt foundation, med veldig god dekkevne - den dekker alt fra mørke ringer til urenheter, og sitter godt utover dagen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!