Skjønnhet

Kendall Jenners makeupartist avslører: Slik får du foundationen til å se fresh ut hele dagen

Disse tipsene hjelpe deg på veien til å bli en no makeup-makeup-ekspert!

Publisert

Kendall Jenner (23) er et skjønnhetsikon for kvinner og beautyfantaster over hele verden, og realitystjernen og supermodellen har blitt nærmest ansikt utad for no makeup-makeup-looken - altså sminke som ikke ser ut som sminke.

I motsetning til sine like berømte søstre, går Kendall Jenner ofte for en naturlig makeuplook, med glødende hud, naturlige bryn og lite øyesminke.

Bak mange av lookene hennes står makeupartist Mary Phillips, som har flere av verdens største stjerner på kundelista - blant annet Gigi og Bella Hadid og Chrissy Teigen.

I et intervju med Refinery29 deler Mary Phillips noen av sine beste tips til hvordan du kan gjenskape en dewy look, altså en sminkelook med frisk og glødende hud - og få den til å holde hele dagen.

Gir ny fukt til makeupen

Hun forteller at for å naile den glødende looken, må du jobbe i lette lag. Dette fordi man ønsker å få huden til å "skinne" gjennom sminken.

Trikset er deretter å starte med lite foundation (eller andre sminkeprodukter som concealer eller bronzer) og heller bygge den opp, lag for lag.

Likevel er kanskje tipset hennes for hvordan du frisker opp sminken utover dagen, det vi merket oss aller mest:

- Jeg tar litt fuktighetskrem på hånden min, bruker en fluffy sminkekost og drar over huden med den. Det er som et magisk viskelær og gir ny fukt til makeupen uten å fjerne noe, forteller hun.

Les også: 10 tips til perfekt hud

NATURLIG: Kendall Jenner på den røde løperen under Met-gallaen tidligere 2019. Supermodellen gikk for en naturlig makeuplook med masse glød, lepper i nudetoner og lite øyeskygge. Hun lot i stedet øyevippene få oppmerksomheten.
NATURLIG: Kendall Jenner på den røde løperen under Met-gallaen tidligere 2019. Supermodellen gikk for en naturlig makeuplook med masse glød, lepper i nudetoner og lite øyeskygge. Hun lot i stedet øyevippene få oppmerksomheten. Foto: Dia Dipasupil / Staff / Getty Images

Dropp leppestift og bruk fuktighetskrem som highlighter

Senere kan du påføre mer foundation dersom du ønsker dette.

I tillegg tipser makeupartisten om å kutte ut leppestiften til fordel for lipliner, slik også vi i Side2 har skrevet om tidligere.

I tillegg til å gi en matt naturlig look, holder liplineren seg bedre enn en leppestift.

Hun råder også til å teste ut fuktighetskrem som highlighter, for en ekstra naturlig look.

- Hele poenget med highlighter er å få det lille punktet med skinn, ikke en stripe.

- Du vil ikke egentlig se highlighteren, mer en glød fra innsiden.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!