Skjønnhet

Sminke: Slik legger du en bronzy smokey eyes-look

Har du noensinne lurt på hvordan stjernene får den karakteristiske smokey eyes-looken? Vel, nå skal du få tipsene til hvordan du kan sminke deg slik som stjernene.

Publisert Oppdatert

Fremgangsmåten får du under!

1. Påfør en fuktighetskrem som gir god fukt gjennom hele dagen slik at sminken ikke sprekker opp.
Kiehl's Ultra Facial Cream, kr 250.

2. En settingspray klargjør huden for foundation med vitaminer og mineraler , men gjør også at sminken holder seg gjennom dagen ved at den ikke setter seg fast i fine linjer eller sklir når du rører ved ansiktet ditt.
MAC Prep + Prime, kr 185.

3. Finn en foundation som har lik farge som halsen din, gjerne test ved å dra mellom kjeven din og ned til halsen. For å få mer glød blander du foundation med en highlighterkrem.
NARS Natural Radiant Longwear Foundation, kr 490 og NARS Super Radiant Booster, kr 310.

4. Skjul mørke ringer og ujevnheter med concealer. Blend ut med en svamp for å få fine overganger.
NARS Radiant Creamy Concealer, kr 310 og Beautyblender, kr 199.

5. Basen for øyesminken er concealer som er blendet ut med en svamp, for å deretter sette den med et gjennomsiktig pudder. Påfør setting powder under øynene. La det «bake» i fem minutter før du børster det bort.
NARS Radiant Creamy Concealer, kr 310, Beautyblender, kr 199 og Vichy Dermablend Setting Powder, kr 300.

6. Foundation vasker bort mye av den naturlige gløden og konturene du har i ansiktet. Få det tilbake ved å påføre en mørk foundation/concealer/solpudder langs pannen, kinnbenet og under kjevebenet. Jevn det ut med en svamp. Påfør setting powder med en damp svamp langs langs kjeven i en parallel linje fra munnviken.
L.A. GIRL Pro Conceal HD Concealer, kr 65.

7. Rett alltid fokus oppover for å gi ansiktet ditt et våkent og foryngende uttrykk. Så børst brynene dine oppover. Fyll inn brynene med en brynpenn i små streker som gir effekten av at du tegner små hår. Sett de med bryngele slik at de holder formen gjennom dagen. Børst gjennom med gele før du presser ned med en finger. Om du vil ha bryn som ser skarpe ut, så rammer du de inn med concealer. Pass på at du ikke får harde kanter.
Urban Decay Brow Blade, kr 250 og Urban Decay Brow Finish, kr 215.

8. Konturering og bruk av solpudder er ikke det samme. Konturering rammer inn ansiktet ditt der du kan skjule og fremheve dine naturlige høye og lave punkter i ansiktet. Solpudder derimot er til for å skape varme i ansiktet fra områder som ja, har blitt truffet av solen. Det kan likevel legges på de samme punktene. Påfør det like under kinnbenet, om du har høy panne kan du ha det langs hårfestet og under kjevebenet for å fremheve kjeven.
NARS Bronzing Powder Laguna, kr 430.

9. Dette punktet er ikke nødvendig, men til tider kan det være gøy å leke med nesekonturering. Husk: Nesen er gjerne det som gjør at akkurat du ser ut som deg. Om du vil ha en litt smalere neserygg kan du påføre to parallele linjer med brun solpudder/brun øyenskygge langs neseryggen. Hvor smal eller bredt du legger de bestemme hvor smal nesen din blir seendes ut. Blend det godt ut.
NARS Bronzing Powder Laguna, kr 430.

10. Lys opp brynsbenet med en highlighter.
Urban Decay Skin Shapeshifter, kr 490.

11. For å smelte alle pudrene sammen bruker man en settingspray. Gjerne en som har et fint spray slik at det ikke danner seg dråper på huden.
Beautyblender Re-dew, kr 349.

12. Blush har egentlig vært ganske upopulært i mange år, men nå er det faktisk det som gjelder. Dette løfter virkelig ansiktet ditt. Bli venn med blushen. Ta gjerne på litt ekstra da blush er det første som forsvinner fra ansiktet da det blir påført i et område med mye oljer. Denne blushen er et av undertegnedes favorittprodukter i 2019. Påfør det på eplekinnene og opp langs kinnbenet. Du kan også ta det langs hårfestet.
NARS Orgasm Illuminating Loose Powder, kr 280.

13. Velg en lysebrun øyenskygge eller gjør som i video og bland to farger som utgjør en overgangsfarge. Dette blir fargen som smelter sammen de ulike fargene du bruker. Blend den inn i globallinjen. Det er søkket under øyenbrynsbenet ditt. Gjerne kjenn etter benet før du tar på øyenskyggen. Flikk fargen oppover mot enden av øyenbrynet ditt for å igjen sende fokuset oppover.
NARS Skin Deep Eyeshadow Palette, kr 530.

14. Skap dypde i øyelokket med en dypere brunfarge som du legger rett i globallinjen. Om du ser rett i speilet skal du se at de er et område på øyelokket som sitter dypere. Her skal du legge den mørkere fargen.

15. Velg en kobber- eller gullfarget øyenskygge som du påfører med fingeren langs vippekanten og på øyelokket der du starter i ytterkant for å konsentrere fargen. Du bruker fingeren fordi den plukker bedre opp pigmenter og glitter, i tillegg til at øyenskyggen smelter bedre inn i huden grunnet varmen slik at fargen blir mer tydelig. Ta den samme øyenskyggen langs nedre vippekant. Prøv å hold fargen så nært vippekanten så mulig slik at fargen ikke går for langt ned.
NARS Skin Deep Eyeshadow Palette, kr 530.

16. For en mykere look kan du bruke en brun øyenskygge fremfor svart eyeliner. Bruk en angle børste der du først tar en mørkebrun øyenskygge. Du kan spraye på setting spray for at den skal sitte bedre.

17. Ta en lys shimmerfarge midt på øyelokket og i øyekroken da den løfter blikket.

18. For en mer dramatisk smokey eye rammer du inn øynene med å ta svart eller brun eyeliner på øvre og nedre vippekant.
Urban Decay Glide On 24/7, kr 200.

19. Velg en maskara som gir mye volum da looken i seg selv er ganske tung, så må vippene åpne øynene.
Urban Decay Perversion, kr 260.

20. Som sagt så vasker foundation bort mange av dine naturlige farger og kjennetegn i ansiktet. Dermed både fregner og føflekker. Disse kan du trylle frem igjen med brun øyenskygge og en presisjonskost.

21. Fyll inn leppene med lipliner og leppomade, eller som i videoen med en holdbar liplaquer.
Makeup Mekka (ute av sortiment) og Rimmel Stay Satin It Girl, kr 70.

22. Avslutt med å spraye over en setting spray slik at alle lagene smelter inn og at huden får et siste kick av fuktighet. Du kan ta en hånd foran øynene slik at maskaraen ikke blir vætet og dermed kan smitte av senere.
Beautyblender Re-dew, kr 349.