Foto: Twitter/@AshleyJames

Slik skal det ikke gjøres

Hva gjør man når selvbruningsuhellet er ute?

Publisert

(SIDE2): Denne vinteren har vært uvanlig grå og trist. Faktisk må man helt tilbake til 1938 for å finne en like grå vinter.

Spesielt i Oslo, hvor det bare har vært 16-17 soltimer totalt, så langt i år.

Det er altså nærmest umulig å opprettholde en frisk, solbrun glød her til lands om dagen, og vi skjønner godt om det er fristende å strekke seg etter selvbruningsflasken.

Foto: Twitter/@AshleyJames

Dette er uansett et godt alternativ, da det er mer skånsomt mot huden av hva angår rynker, pigmentflekker, og ikke minst med tanke på hudkreft.

Men, selvbruning kan lett slå feil.

Se bare på den britiske modellen og TV-stjernen Asley James (25), kjent fra realityserien «Made in Chelsea» - konkurrenten til «The Only Way is Essex», som har vært noe uheldig med sin selvbruning, skriver Mail Online.

James hadde sprayet seg med selvbruning dagen før. Hun gikk så og la seg, og våknet opp med to hvite håndavtrykk på brystet, og to mørkebrune håndflater. Selbruningskrisen var med andre ord et faktum.

- Selvbruning skal visst være lett, med mindre du sover som en freak, skrev hun sammen med bildet.

- Jeg skal kle meg i bikini, med hvite håndavtrykk på puppene. Jeg har alltid lurt på når det var nødvendig å si «FML». #FML.

Heldigvis for Ashley, og alle andre, finnes det en rekke løsninger på dette uheldige, og veldig avslørende, problemet.

1. Tenk raskt
Jo raskere du innser at det begynner å danne seg flekker, jo lettere kan du fjerne dem. Du bør vuderere å enten gå for en selvbruner som utvikler seg raskt, eller bruke en selvbruner som utvikler seg gradvis, som Dove Summer Glow.

2. Eksfolier
Selvbruning farger huden din, og for å få bort fargen må pigmentene skrubbes bort.  Du kan for eksempel fukte huden og gni med en tør håndduk, gå for en eksfolierende skrubb - som Body Shops Sweet Lemon Scrub, en svamp, eller en tørrbørste, ifølge Bella Sugar.

3. Unngå dem
For å unngå flekker bør man være proaktiv. Eksfolier huden først, og la huden tørke helt før påføring, om du nettopp har dusjet. Bruk hansker når du påfører selvbruningen, slik at du slipper mørkebrune håndflater.

Pass også på å smøre inn tørre områder med krem.

Det kan være lurt å gå over områder som lett blir flekkete, som tær, ankler, albue og klær, med et papirtørke etter påføring.

Det er også lurt å la selvbruningen tørke skikkelig før man legger seg, trener, eller skifter

Husk at «instant tan» er et godt alternativ tradisjonell selvbruning. Dette er produkter som gir farge med en gang, og som enkelt vaskes bort med vann - uten skrubbing.

PRODUKTFAVORITTER: SunSpa (Tan In A Can) 269,- Decleor (Gradual glow hydrating body milk) 439,- St. Tropez (Tan remover) 249,- Body shop (Sweet lemon body scrub) 189,- Le Tan (Fast tan - Instant bronze) 129,-
PRODUKTFAVORITTER: SunSpa (Tan In A Can) 269,- Decleor (Gradual glow hydrating body milk) 439,- St. Tropez (Tan remover) 249,- Body shop (Sweet lemon body scrub) 189,- Le Tan (Fast tan - Instant bronze) 129,- Foto: Produsentene

4. Tan remover
Ja, dette finnes. For eksempel St. Tropez Tan Optimizer Remover.

5. Sminke
Om det bare dreier seg om en liten flekk, kan du i steden for å skrubbe bort hele partier, dekke over flekken med et solpudder eller en foundation som matcher resten av hudtonen.

6. DIY
Skjønnhetsguru Michelle Phan sverger til denne miksturen når uhellet er ute.

Ingredienser:
1 sitron
1/4 kopp sukker
1/4 kopp bakepulver

- Bland sukker og bakepulver i en liten bolle
- Del sitronen på midten
- Dypp sitronen i miksturen av sukker og bakepulver
- Skrubb blandingen forsiktig langs kantene av stripene og flekkene, til de forsvinner.

Du kan også presse ut saften av sitronen rett i blandingen av bakepulver og sukker, og bruke den som en eksfolierende paste.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.