Foto: Harald Fjelddalen (Nettavisen) / Jarle Nyttingnes

Slik får du Thereses «modell»-look

Sminkøren avslører skjønnhetstriksene bak den trendy og glødende stilen.

Publisert

(SIDE2): Therese Johaug lanserer i disse dager en ny kolleksjon av sin linje med hansker og votter.

Årets kolleksjon fra merket Johaug skal være enda mer spisset mot ytelse, og kommer i friske farger som lyseblå, rosa og lilla.

Med seg på laget har hun fått Martine Ek Hagen, Kathrine Harsem og Cecilie-Brun Lie, og merket feirer med et nytt sett kampanjebilder.

Skistjerna selv stråler på de nye bildene med en frisk og sunn glød, og naturlig stylet hår.

Det naturlige og jordnære er en stor trend i høst og vinter, og var viktig å inkludere både for Johaug og makeup-artisten og hårstylisten som stod bak stilen.

Foto: Jarle Nyttingnes
Foto: Jarle Nyttingness

- Det naturlige står sterkt i motebildet akkurat nå, og vi ønsket å holde oss i tråd med det. Både fordi det var meningen at Johaug fortsatt skulle se ut som hun kom rett fra skisporet - bare litt mer styla, og fordi hun selv er opptatt av å følge med på trender, mote og skjønnhet, sier Corinne Alice Skau ved WickedHouse til Side2.

Johaug stiller sjeldent til start helt uten sminke, og spesielt øyensminke er viktig for henne.

- Det skal ikke så mye til, litt mascara på vippene, litt eyeliner i ytterkant og en god concealer er nok. Når det kommer til concealer er Babors Perfect Skin Illuminator en favoritt fordi den ikke striper seg, selv ikke ute i skisporet, sier Skau.

I tillegg til våkne øyne ble det jobbet med mål om en frisk hud, i tillegg til konturering.

- Therese har fantastisk benbygning fra før av, og når man jobber litt med konturene kommer det frem akkurat hvor flott den er, sier Skau til Side2.

Slik får du looken:

SMINKE

1. Legg en lys beige øyenskygge på lokket og i globallinjen. Dette åpner øyet og gir en fin dybde.

2. Legg mascara og litt eyeliner i ytterkant av øyet, slik at du får åpnet øyet ytterligere.

3. Concealer er kanskje det viktigste for denne looken, og for en tilsynelatende frisk og plettfri hud. Bruk en concealer som er noe lysere enn foundationen du har valgt å bruke under øyet, og bruk også concealeren for å dekke over eventuelle ujevnheter i huden.

4. Bruk en lett foundation med lysreflekterende egenskaper.

5. Når det kommer til Blush forteller Skau at dette er et viktig steg, som man må passe på å gjøre riktig.

Foto: Anb Terje Pedersen / All Over Press

- Legger du det feil kan du fort se trøtt og dradd ut i ansiktet, sier hun.

Hun anbefaler å først legge en lys, skimrende rosa blush på eplekinnene. Her har hun brukt GloMinerals blush i fargen Bellini. Etter du har lagt denne bør du også legge en mørkere rouge under kinnebena. Her ble det brukt en matt, burgunderfarget en.

6. På leppene ble det brukt en lys, naturlig gloss fra Clarins.

- I høst ser vi mye naturlige lyse lepper, og mindre av de kraftige leppestiftene. Man kan gjerne gjøre det helt enkelt, og bruke en farget leppepomade.

Siden skiløpere, og kanskje mange andre i disse kalde høstdagene, ofte får tørre og sprukne lepper anbefaler Skau å skrubbe leppene før man legger gloss.

7. Markerte bryn er viktig for denne «naturlige» stilen. Johaug hadde farget brynene i forkant av fotograferingen.

- Spesielt om man har lys hud, lyst hår og lyse øyenbryn er det viktig å få fremhevet brynene, for å gi ansiktet et lite løft, sier Skau.

Hun anbefaler å bruke en skråpensel og en brynskygge for best resultat.

- Alle mangler litt bryn i ytterkant, men om man drar dem bare litt lenge ut, får man en fin ramme rundt øynene.

For de noe mer glamorøse bildene som ble tatt for nettsiden i samme slengen fylte Skau på med enda litt mer øyenskygge, og kajal oppe og nede.

Foto: Jarle Nyttingnes
Foto: Jarle Nyttingnes

HÅR

1. Start med å jobbe inn litt saltvannspray i tørt hår. Føn litt over det, for bedre hold. Spray så varmebeskyttende over hele håret.

2. For å få de løse, tilfeldige «beach look»-bølgene har Skau arbeidet med en rettetang for å skape litt tekstur i håret. Del håret inn i tilfeldige seksjoner og vipp tanga lett frem og tilbake mens du beveger deg nedover. La endene være, og ha fokus på å få vippet håret vort fra ansiktet.

3. Spray så en hårspray med fleksibelt hold over håret, og knip det litt opp. Avslutt med en spray med medium hold, for å sette frisyren. Pass på å ikke bruke en hårspray som er for kraftig.

Om du lurer på hvordan du sminker deg til fine bryn, som Johaug, se her:

Screen9na04

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!