KONTURERING: Start med den mørkeste tonen, og skyggelegg de dypeste delene av ansiktet, som vist her. Husk at forskjellige ansikter har forskjellige behov, og en god nøkkelregel er at det mørke skaper dypbe og det lyse fremheves. Børsten fikser du selv!
KONTURERING: Start med den mørkeste tonen, og skyggelegg de dypeste delene av ansiktet, som vist her. Husk at forskjellige ansikter har forskjellige behov, og en god nøkkelregel er at det mørke skaper dypbe og det lyse fremheves. Børsten fikser du selv! Foto: Ida Klokk (Side2)

Neida, du trenger ikke kjøpe konturering-børste

Lag den selv ved hjelp av museklemmer og sminkebørste.

Publisert

(SIDE2): Om man skal henge med i skjønnhetsverdenen, kan det bli en riktig så dyr affære. Men heldigvis er det ofte slik at man trikse litt til, om man ikke har akkurat det man behøver.

Visste du for eksempel at du fint kan bruke en lys, skimrende øyenskygge som higlighter, eller at du kan gjøre dine vanlige leppestifter matte ved å børste over leppene med transparent pudder?

Det helt store de siste årene har uten tvil vært konturering, og selv om dette er en eldgammel teknikk så har nå gud og hvermann hoppet på trenden.

Her kan man gjøre det så enkelt som å børste på litt solpudder under kinnbena til å gå «all inn» - som Kardashian-søstrene. Det siste innen konturering er sminketeknikken «strobing», som kjendisdamene digger.

LES OGSÅ:Derfor bør du konturere med kremprodukter
7 foundation-triks som gjør susen

Uansett vil en kontureringsbørste gjøre jobben enklere for deg. En kontureringsbørste er smalere enn den typiske fluffy, runde, og gjør det enklere å legge produktet med mer presisjon.

LES OGSÅ:Smink deg til smalere nese
Sminketeknikken kjendisdamene digger

Men du behøver faktisk ikke å kjøpe en, for nylig kom vi over et triks på Byrdie som er helt genialt. Du kan nemlig fikse din egen kontureringsbørste ved hjelp av en vanlig børste og to museklemmer.

Alt du behøver å gjøre er å presse sammen børsten, slik at den blir smal, og sette på to museklemmer fra hver sin side for å feste hårene slik at børsten beholder formen. Når du er ferdig med å konturere, tar du enkelt bort museklemmene og bruker samme børste til å duse ut produktet. Voila!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!