FIKK OPPMERKSOMHET: Dette bildet fra Mac har fått stor positiv oppmerksomhet på Instagram, fordi sminkemerket ikke redigerte vekk ansiktshårene til modellen.
FIKK OPPMERKSOMHET: Dette bildet fra Mac har fått stor positiv oppmerksomhet på Instagram, fordi sminkemerket ikke redigerte vekk ansiktshårene til modellen. Foto: Skjermdump / Instagram

Skjønnhet

Makeupgiganten droppet retusjering av ansiktshår - får skryt på Instagram

Blir rost opp i skyene etter uredigert bilde.

Publisert Oppdatert

I helgen postet sminkemerket Mac et nærbilde av munnen til en modell som viste frem «Chestnut», forøvrig en nydelig bruntonet lipliner.

«... antakeligvis det nærmeste du vil komme til naturen i år.» skrev makeupgiganten til bildet, som er en repost fra makeupartisten Matthew King.

Liplinere og matte leppestifter i bruntoner, altså skikkelig 90-tallsstil, har vært i trendbildet en god stund, og Mac er stadig vekk utsolgte for de mest populære tonene - i alle fall her i Norge.

Posten på Instagram endte imidlertid opp med å få oppmerksomhet av en litt annen grunn enn fargen på liplineren, skriver Allure.

Mange la nemlig merke til at Mac ikke har retusjert vekk modellens naturlige ansiktshår, skriver Metro. Og riktignok - ser du veldig, veldig nøye etter, kan du skimte at modellen har ørsmå hår i ansiktet (som alle oss andre).

Det ble ikke nevnt av Mac selv i posten, men mange skryter nå av sminkemerket for å vise frem det som jo er et mer reelt bilde av ekte hud.

«Takk for at dere ikke photoshopper vekk ufullkommenhet.» skriver en bruker.

«Jeg har PCOS (polycistisk ovariesyndrom, som kan føre til økt behåring, red. anm.), og hår er et stort problem for meg. Å se bilder som dette betyr så masse. Kvinner har hår i ansiktet. Det er normalt.»

«Setter pris på at dere ikke redigerer eller photoshopper modellen!» sier en annen.

«Takk, Mac. Skjønnhet handler ikke alltid om perfeksjon», mener en tredje bruker.

«Takk, Mac, av mange grunner!» skriver en annen.

Troll på Instagram har selvfølgelig sett sitt snitt til å slenge dritt om noe som vi alle har i ansiktet:

«Hva skjer med barten?» skrev blant annet en selverklært kroppshårekspert.

Men vi gidder ikke bry oss om det. Heia Mac! 👏👏👏

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!