LUGG er stadig i vinden, og om du finner den riktige, kan den være med på å fremheve dine beste trekk.
LUGG er stadig i vinden, og om du finner den riktige, kan den være med på å fremheve dine beste trekk. Foto: All Over Press

Lurer du på hvilken lugg som passer din ansiktsform?

Dette må du vite før du griper til saksen.

Publisert

(SIDE2:) Det slår aldri feil. Akkurat når man har spart og spart, og luggen nettopp har vokst ut, så kommer en eller annen kjendis og klipper den - og ser fantastisk ut.

Skal du klippe luggen igjen?

I alle fall ikke før du har tatt et godt blikk i speilet.

Om du har en ansiktsform som Heidi Klum, og ikke Taylor Swifts, hvis lugg du faktisk drømmer om, er det meget mulig at Swifts lugg ikke vil kle deg.

Den gode nyheten er at kjendiser, som alle oss andre, kommer i mange former og størrelser, og den riktige luggen finnes for alle.

Under har vi samlet et galleri av kjendiser med en rekke forskjellige lugger og hodeformer, slik at du kan finne den riktige luggen for deg.

Hvilken ansiktsform har du?

Ovalt ansikt

Har du et ovalt ansikt, er du heldig. Da kler du nemlig det meste, også når det kommer til lugger, ifølge The Fashion Spot.

For deg er det viktigste å tenke over hva som passer til ditt hår.

Lengre lugger krever hyppigere stussing, mens en tynnere variant kan være utfordrende for jenter med naturlig krøller og tekstur - det kan hende du må føne og rette den ut hver dag.

Foto: Amanda Schwab/All Over Press
Foto: Amanda Schwab/All Over Press
Foto: All Over Press

Firkantet ansikt

For alle oss andre, som ikke har et ovalt ansikt, er det viktige at luggen du får klippet skaper den riktige balansen for ansiktet ditt. Om dette gjøres riktig, kan det fremheve dine viktigste trekk. For eksempel Nicole Richies uttynnede tupper. Når tuppene er tynnere, unngår man å «kutte ansiktet i to», og dermed fremheve den firkantede formen ytterligere. Volum og en rundet kant, a la Heidi Klum kan også gi en fin balanse.

Om du vil ha resten av håret i en hestehale, kan det være fint å la noen løse lokker ramme inn ansiktet, som Florence Welch har gjort.

Foto: Sara De Boer/All Over press
Foto: Kristina Bumphrey/All Over Press
Foto: All Over Press

Hjerteformet ansikt

Hjerteformen karakteriseres ved en kraftig hake, og her kan en lugg være med på å dra øyet oppover. Pass her på at luggen ikke blir for lang, eller for tung. Det beste er å gå for en lugg gredd til siden, og tynnet ut.

Foto: All Over Press
Foto: Splash News/All Over Press

Rundt ansikt

Om ansiktet ditt er rundt, som Christina Riccis, kan man med fordel gå for forlengede linjer, som balanserer det runde. En lang, sidegredd lugg kan her være veien å gå. Du kan også jukse deg til en slik lugg, som Mila Kunis har gjort, ved å dra en del av hestehalen nedover i pannen. Dette fungerer best og du har en kraftig sideskill.

Foto: Derek Storm / Splash News / All Over Press
Foto: All Over Press
Michelle Williams.
Michelle Williams. Foto: All Over Press

Langt ansikt

De med lengre ansikter kan gjerne gå for en tung lugg, som Kelly Rowland. Spesielt om ansiktet ditt er på den smalere siden. En lugg som er gredd til siden, som Jessica Albas, kan også se fantastisk ut.

Du kan gjerne klippe opp luggen så lite som mulig, og la den være tykk og rett. Jo tykkere og rettere, jo mer balanse gir du ansiktet.

Foto: All Over Press
Foto: Xavier Collin/All Over Press

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.