STEG FOR STEG: Makeup artist Stefanie Schollbach gir deg sine beste tips til den perfekte øyenskyggelooken i
STEG FOR STEG: Makeup artist Stefanie Schollbach gir deg sine beste tips til den perfekte øyenskyggelooken i Foto: Getty Images

Ekspertens tips

Legg perfekt øyenskygge - steg for steg

Makeupartist Stefanie Schollbach gir deg sine beste tips til hvordan du nailer øyenskyggen.

Publisert Oppdatert

Øyenskygge er vanskelig for mange. Spørsmål som «hvor legger man de ulike fargene?» og «hva starter man med først?» gjør at man holder seg til sine to faste og trygge farger i paletten.

Les også: Slik fremhever du øynene dine

Makeupartist Stefanie Scholbach gir deg svaret på dette og tips til hva du skal tenke på for å legge den perfekte øyenskygge-looken i denne ultimate steg for steg-guiden:

1. Prepp øyelokkene

Bruk en øyenskygge-primer før du begynner å legge på farger. Dette grunnlaget er viktig for at øyenskyggen skal sitte ordentlig hele dagen.

2. Bygg opp looken

Mange gjør den feilen at de legger på en mørk farge først og bruker altfor mye farge på penselen, og ender til slutt opp med å måtte fjerne alt igjen. Start med å legge en lys basefarge over hele øyelokket. Bygg det deretter opp ved å legge en litt sterkere farge i globalen.

EKSPERTEN: Makeupartist Stefanie Scholbach sier det er viktig å bygge opp øyenskyggen steg for steg.
EKSPERTEN: Makeupartist Stefanie Scholbach sier det er viktig å bygge opp øyenskyggen steg for steg. Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

3. Skap intensitet

Bruk en mørkere eller sterkere farge ytterst i øyekanten for å skape mer intensitet.

4. Blend sammen

Bruk en større og løsere kost for å blende fargene forsiktig sammen og skape myke overganger mellom de ulike fargene.

5. Ram inn

Ingen øyenskyggelook er ultimat uten en god maskara! Det gjør looken litt extra. I tillegg påpeker Stefanie at det er viktig å lage en god ramme rundt øyenskyggen, så ikke glem øyenbryna.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!