FØRSTE SNIKTITT: Den nye øyenskyggepaletten til Urban Decay er en samlig langt varmere toner enn den opprinnelige paletten.
FØRSTE SNIKTITT: Den nye øyenskyggepaletten til Urban Decay er en samlig langt varmere toner enn den opprinnelige paletten. Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

Skjønnhet

Her er første sniktitt på den nye Naked-paletten

Det ble oppstyr da Urban Decay skulle ta den ikoniske Naked-paletten ut av produksjon. Nå prøver kultmerket seg på en ny samling øyenskygger. Her er vårt førsteinntrykk!

Publisert Oppdatert

Da det ble kjent at makeupmerket Urban Decay skulle ta den originale Naked-øyenskyggepaletten ut av produksjon i august 2018, anså mange det som slutten på en era med nøytrale øyenskyggetoner.

Naked ble for første gang lansert i 2010, og har nærmest fått ikonstatus fordi den har blitt regnet som et must blant tusener av makeupjunkies der ute.

Det er derfor naturlig at det ble mye oppstyr i den skjønnhetsinteresserte delen av internett da det ble kjent at den skulle tas av markedet.

Faktisk holdt Urban Decay en egen «begravelse» for OG-paletten, som ikke overraskende gikk sin seiersgang i sosiale medier:

Les også: Fem øyenskygger alle burde ha

VARM: Naked Reloaded er varm i tonene. I tillegg får du mer av basenyansene, også kjent som nyansene det går aller, aller mest av.
VARM: Naked Reloaded er varm i tonene. I tillegg får du mer av basenyansene, også kjent som nyansene det går aller, aller mest av. Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

Kultmerket har nå avslørt øyenskyggepaletten som blir erstatningen.

Den har fått navnet Naked Reloaded, og blir å få kjøpt i europeiske butikker fra og med 28. februar.

Paletten er designet av Wende Zomnir, som også laget den originale. Nytt i den oppdaterte versjonen er at de nøytrale basenfargene (som brukes mest) er større enn for eksempel de metalliske tonene.

Side2-redaksjonen fikk holde i og teste den nye paletten en liten stund før den blir å få kjøpt i butikk, og her er vårt førsteinntrykk:

Andrea:

- Dette er en palett som gir deg alt. Du kan gå fra en nøytral hverdagslook til festsminke. Her er alt samlet i én palett.

- Tidligere har Naked-palettene hatt problemer med litt dryssing, men denne har en mer kremet konsistens som gjør at den drysser mindre.

- Alt i alt en meget anvendelig palett som gir deg mange muligheter. Om du så liker enkel eller mer glamorøs sminke.

Les også: 21 billige makeupprodukter vi elsker

Side2s journalist Andrea.
Side2s journalist Andrea. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Astrid-Helen:

- Naked Reloaded har mye varmere toner enn den opprinnelige paletten. Det bør fans av den originale og mer nøytrale Naked ha i bakhodet og ikke bare ukritisk kjøpe «arvtakeren» uten å tenke over om det er farger de faktisk ønsker seg. For de er ganske ulike!

- Personlig digger jeg fargetonene. De er veldig lette å kombinere med hverandre, enten du ønsker en varm, sommerlig look med masse skimmer, eller vil gå for et mer sotet uttrykk.

- Den metalliske nyansen «Angel Fire» var vanskelig å få til å sitte ordentlig på øyelokket da jeg brukte kost. Den ville ikke sette seg og endte opp med å bare se «flakete» ut, og og jeg ble derfor nødt til å bruke fingrene for å få den til å sitte.

Side2s Astrid-Helen Holm
Side2s Astrid-Helen Holm Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

Bahare:

- Jeg føler at jeg kunne brukt alle fargene i paletten, og det skjer aldri, fordi det enten er for mye farger eller farger som ikke passer sammen.

- Jeg kommer kanskje til å bruke glitterøyenskyggene minst, så derfor var det praktisk at basefargene er større enn de metalliske og glitterøyenskyggene.

Redaksjonssjef i Det Nye, Bahare.
Redaksjonssjef i Det Nye, Bahare. Foto: Nora Angeltveit

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!