FØR ELLER ETTER FOUNDATION? Det er ikke lett å holde styr på dette med sminke. Skal concealeren på før eller etter foundation? Dette gjør de fleste makeupekspertene.
FØR ELLER ETTER FOUNDATION? Det er ikke lett å holde styr på dette med sminke. Skal concealeren på før eller etter foundation? Dette gjør de fleste makeupekspertene. Foto: PhotoAlto / Frederic Cirou / Getty Images

Skjønnhet

Derfor mener ekspertene at man skal legge foundation før concealer

Unngå å lage mer arbeid for deg selv.

Publisert Oppdatert

Med en en god concealer i hånden kan man skjule mørke ringer, dekke over urenheter, jevne ut hudtonen, og legge den på strategisk plasserte områder som highlighter.

Det finnes mange varianter av den, og det kan være lurt å ha både en lysreflekterende, tyntflytende en, samt en som har mer dekkevne.

Den kalles av mange en tryllepenn, og av god grunn.

LES OGSÅ: Fem ting du ikke visste du kunne bruke concealeren til

Som med all sminke får man forskjellig resultat ut ifra hvordan man legger produktet. Visste du for eksempel at kviser kan dekkes på forskjellige måter utifra hvilket stadie den er på?

Ofte finnes det en riktig, og en feil måte, men det er en ting de lærde strides om - skal man legge concealer før eller etter foundation?

Her er det selvfølgelig smak og behag som spiller inn, men Allure har sjekket med en rekke eksperter og funnet at majoriteten foretrekker å legge foundation før concealer.

- Om man legger concealer først går unødvndige produktmengder til spille. I tillegg lager du mer arbeid for deg selv, fordi du uansett må gå over det samme området en gang til, sier kjendissminkør Fiona Stiles til magasinet.

Å legge foundation først kan oså gi et mer naturlig resultat, ettersom concealer ofte har en høyere dekkevne.

- Jeg synes det gir mye mer mening å påføre concealer etter foundation, enn motsatt, sier Robin Black, sminkør og grunnlegger av Beauty Is Boring, til magasinet.

- Foundation er laget for å jevne ut hudtonen, så om du ikke har lagt foundation først vil det bli vanskelig å bedømme hvor mye concealer du trenger utover det som allerede er lagt, sier han.

LES OGSÅ: De beste concealerne for ethvert problem

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.