Foto: Colourbox

Dette kan ødelegge produktene dine

9 skjønnhetsprodukter du må legge i kjøleskapet. Helst med en gang.

Publisert

(SIDE2): Selv om det oftest er på badet man bruker skjønnhetsproduktene sine, så er ikke dette det beste rommet for oppbevaring av produktene.

For det første er badet ofte varmt og fuktig, ettersom dampen dusjen sprer seg utover rommet. Dette gir gode vekstforhold for bakterier som ikke bør være der.

For det andre er det mange av produktene som kan miste sin effektivitet, eller få formulaen sin brutt ned, om de blir utsatt for varme over lenger tid.

I disse dager er det i tillegg ekstra varmt i alle rom, så vi anbefaler at du flytter over disse ni produktene til kjøleskapet, helst med en gang.

Det er Debra Jaliman, kosmetisk dermatolog og forfatter av boken "Skin Rules", som forteller Cosmopolitan hva og hvorfor.

9 skjønnhetsprodukter du bør oppbevare i kjøleskapet:

1. Øyekrem og øyegele

Grunnen til at man får opphovnede øyne er fordi væske samler seg i hulrommet under øyet iløpet av natten, spesielt om du har spist mye salt mat dagen før.

Oppbevarer du øyekremen din i kjøleskapet vil den være mer effektiv mot dette, fordi kulden vil få blodårene til å trekke seg sammen, og dermed redusere hevelsen.

2. Krem mot kløe

Om du har perioder hvor du ikke bruker solkrem, bør du da legge den i kjøleskapet, for å sikre SPF-beskyttelsen.
Om du har perioder hvor du ikke bruker solkrem, bør du da legge den i kjøleskapet, for å sikre SPF-beskyttelsen. Foto: (Colourbox)

Kroppen klarer ikke å registrere kulde og kløe samtidig, så om du legger en kald krem på insektsbittet, vil kroppen først og frems registrere kulden og ikke kløen.

3. Solkrem

Om du ikke bruker solkremen din like ofte som du burde, så er du best tjent med å oppbevare flasken i kjøleskapet.

Om den oppbevares varm vil dette redusere effektiviteten av selve SPF`en, noe som betyr at du ikke vil være like beskyttet mot solens potensielt skadelige stråler som du burde.

4. Neglalakk

Sollys og varme kan gjøre lakken tykk, og kan noen ganger ogå føre til endringer av fargen.

Om du oppbevarer neglelakken i kjøleskapet er du sikret en tyntflytende lakk, som er enkel å legge.

5. Parfyme

Hvis parfyme eksponeres for mye lys og varme, kan kjemikaliene i den brytes ned, og kan føre til at parfymen din får en helt annen lukt.

6. Produkter mot akne

Om du har fått et produkt mot akne av hudlegen eller legen din, som for eksempel inneholder tretinoin eller benzylperoksid, så sjekk bruksanvisningen; mest sannsynlig står det at dette produktet bør oppbevares i kjøleskapet.

Formulaen vil ikke være like effektivt, om den ikke oppbevares som anvist.

Foto: Bulls

7. Leppestift

Du behøver ikke legge favorittleppestiften din, som du bruker stadig, i kjøleskapet. Men om du har leppestifter som du bare bruker i ny on ne, så vil de vare lenger om du oppbevarer dem kjølig.

Varmen kan nemlig bryte ned kjemikaliene over tid, og du kan ende opp med en farge som ikke er den samme som den du kjøpte i utgangspunktet.

8. Flytende sminke

Dette inkluderer alt fra foundation, mascara og flytende eyeliner. Disse produktene har en holdbarhetsdato, som starter i det du åpner dem. For å få dem til å vare så lenge så mulig bør du putte dem i kjøleskapet etter bruk.

Dette gjelder også de uåpnede produktene som du har tenkt å spare på.

9. Aloe vera

Mange bruker aloe vera mot solbrenthet. Om du passer på at denne holder seg kjølig, vil du få enda bedre effekt når du bruker den på irritert hud. Akkurat som med kremer mot kløe, så vil kroppen først registrere kulden og ikke svien.

10. Naturlige produkter

Produkter som hevder å være organiske, økologiske, naturlige og parabenfrie inneholder ikke konserveringsmidler som parabener, sulfater og lignende. Disse konserveringsmidlene brukea i andre produkter for å få dem til å vare lenger.

Derfor vil det være best om du oppbevarer disse i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten, og i tillegg hindre bakterier i å blomstre i produktet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!