Foto: All Over Press / Bulls

Dette er helgens hotteste sminketips

Slik «nailer» du mørke lepper - som kjendisene digger.

Publisert

(SIDE2): Mørke leppestifter er i vinter, som i fjor, en stor trend. Og vi vil tro at bilder av stjerner som Selena Gomez, Kim Kardashian og Lucy Hale gir deg like lyst til å teste ut trenden, som oss.

Bli inspirert av kjendisene nederst i saken!

For de fleste vil nok den mest anvendelige fargen være mørk burgunder, men i år er også mørkelilla og brunt - ja, faktisk, helt riktig.

Skjønnhetsverdenen er inspirert av det gotiske, med trykk på inspirert. Man vil jo helst få et hint av gotisk mystikk, ikke se ut som en gother eller som om man har kledd seg ut som vampyr.

For denne looken er det derfor viktig å passe på at huden din ser glødende og frisk ut. Med en matt, og lys sminke, blir det i overkant 90-talls, og du kan ende opp med å se livløs ut.

Derfor er solpudder, higlightere, kremrouger og flytende foundationer dine beste venner.

Husk at det kan være enklere å teste ut fargen med en gloss eller en tint, om du er litt usikker, så slipper du at det blir for dramatisk med en gang. 

Brunt og lilla i mørke toner er også trendy i vinter.
Brunt og lilla i mørke toner er også trendy i vinter.

1. Velg en flatterende nyanse

Selv om leppestiften er mørk kan den ha mange forskjellige undertoner, fra burgunder, til vinrød, lilla, plomme, brun og rosa. Det er som med all annen sminke - ikke alle kler alt.

Kvinner med lys hud burde velge en mørk leppestift med en rosa undertone, som vil gi en nydelig dyp bærtone. En burgunderfarget leppestift med blå undertoner vil passe godt for de med medium hudtoner, og de med mørkere hudtoner kan gå for en leppestift med en brun base, skriver Elle.

2. Legg leppestiften med en børste

Mørk leppestift bør alltid legges på pleide, fuktige lepper. Og om leppestiften ikke legges på riktig møte, kan de stripe seg og se tørr ut. Bruk en leppebørste om du ønsker et feilfritt resultat. Men om du liker at leppesiften ikke ser helt perfekt ut - noe som faktisk er trendy akkurat nå, kan du dytte den på med fingrene.

3. Tegn opp leppene dine

Mørk leppestift kan skape en illusjon av mindre lepper, derfor kan du med fordel tegne dem opp med en liner akkurat utenfor leppekanten, for å gjøre dem litt større.

4. Hold det enkelt

Om du har mørke lepper er det fint å unngå de mest dramatisk sotede øynene. Mørke lepper er et statement i seg selv, og det kan være greit å holde seg til litt ellers i ansiktet.

5. Glød

Pass på å tilføre litt glød til ansiktet ved hjelp av blush eller solpudder.

La deg inspirere:

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: Bulls

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.