VI ØNSKER OSS NATURLIGE RESULTATER, spår ekspertene.
VI ØNSKER OSS NATURLIGE RESULTATER, spår ekspertene. Foto: (Colourbox)

Dette blir skjønnhetstrendene i 2016

Det blir mer fokus på det naturlige, mener ekspertene.

Publisert

(SIDE2): Et nytt år byr på nye muligheter, og nye trender.

Dette mener ekspertene vi kan vente oss når det gjelder skjønnhetstrender for 2016.

Mer bevisst

Pia Cernic på Akademikliniken nevner blant annet «superfood» og «naturlig» som viktige nøkkelord for de 12 neste månedene. 

- Trenden går ut på en mer holistisk tilnærming, der man er observant på forbindelsen mellom det man spiser og hvordan man ser ut, mener Cernic.

PIA CERNIC arbeider på Akademikliniken.
PIA CERNIC arbeider på Akademikliniken.

- Det vil bli enda mer fokus på naturlig velvære med en helhetlig tilnærming, der man er mer bevisst på innvirkningen produkter har på miljøet. Mange ønsker naturlige ingredienser framfor kjemiske. Det skal være ferskt, og gjerne med kort hyllelevetid. Gjerne også laget i små kvanta, fortsetter injeksjonssykepleieren.

- Fusjonen mellom superfood, vitaminer og hudpleie blir mer og mer framtredende. Velvære blir en helhet, der man har fokus på det rene og det enkle. Det skal ikke være for mange ingredienser, og de som er der er gjerne tatt fra superfoods for deres unike egenskaper og renhet.

Når det gjelder behandlinger så tror Pia at de fleste fortsatt vil søke et naturlig resultat, samtidig som behandlingen tar for seg flere ting samtidig - pigmenter, tørr hud og fine linjer.

- Behandlinger som «gir naturen en hjelpende hånd» kan man nesten si».

Less is more

Tone Merethe Holte er kosmetisk sykepleier hos Novelaklinikken i Kristiansand.

- Jeg tror trendene for utseende og velvære i 2016 fremdeles vil holde på tanken «less is more». Kvinner ønsker ikke å forandre utseendet, men gjenoppbygge tapt volum, holde på gløden og holde hudstrukturen fin og frisk. Både medisinsk/kosmetiske behandlinger og velvære innen spabehandlinger vil bare øke, sier Holthe.

Tone Merethe Holte på Novelakliniken.
Tone Merethe Holte på Novelakliniken. Foto: (NOVELAKLINIKEN)

- Det har skjedd mye innen såkalt medisinsk hudpleie, og jeg tror skreddersydde medisinske hudprogrammer vil få enda mer oppmerksomhet. Hvis man skal velge én behandling anbefaler jeg medisinsk hudpleie til hjemmebruk - da dette vil ha mest helhetlig effekt på hudens sunnhet, og dermed også gi best inntrykk av et friskt og opplagt ansikt.

Naturlig

Katrine Rein, injeksjonssykepleier på Akademikliniken i Stavanger, tror at mange ønsker et naturlig resultat når det gjelder skjønnhetsbehandlinger.

- Når jeg spør hva som er målet deres, svarer de ofte «Å kunne føle meg vel uten make-up!» Eller «Jeg ønsker at huden skal se frisk og sunn ut».

Man har sett mange unge jenter med fylte lepper i år? Hva tenker du om det?

KATRINE REIN arbeider på Akademikliniken i Stavanger.
KATRINE REIN arbeider på Akademikliniken i Stavanger. Foto: (Akademikliniken)

- Overfylte lepper har aldri vært fint, men noen gjør det allikevel. Naturlige lepper vil være viktig fremover.

Er det noe du tror det blir mer av?

- Konturering av ansikt - slik man selv kan skape med makeup, vil bli mer etterspurt også i medisinsk klinikk. Hvert ansikt er unikt, og det er vår jobb å hjelpe kunden å hente frem og fremheve det som er bra, og å tone ned det som ikke gir harmoni i ansiktet, forklarer Rein.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.