ROCKSTARCHARLIE: Her illustrert med to ulike beautyfiltre fra Snapchat.
ROCKSTARCHARLIE: Her illustrert med to ulike beautyfiltre fra Snapchat. Foto: (Foto: Snapchat RockstarCharlie)

- Det er et så ekstremt fokus på å være så himla fin hele tiden

RockstarCharlie er lei alle beautyfiltrene på Snapchat.

Publisert

(SIDE2): - De skal gjøre deg penere, få deg til å se ut som en bedre utgave av deg selv, men jeg syns det hele er litt kvalmt, sier bloggeren.

Side2-blogger Charlotte Berg skriver skjønnhetsbloggen RockStarCharlie der hun deler ulike tips omkring utseendet med sine lesere.

Snapchat bruker hun ofte til å dokumentere fra «behind the scenes» på en dag på jobb eller som et verktøy for å bli kjent med leserne sine.

  - Med Snapchat kan jeg slippe leserne mine mer innpå meg enn det de får se på bloggen, og jeg får også bli kjent med dem. I tillegg bruker jeg også Snapchat bare for å ha det gøy, ta bilder av whatever og jeg liker at det ikke er så seriøst!

Men en ting skjønnhetsbloggeren har sett seg lei på, er alle beautyfiltrene som florerer på Snapchat og søndag skrev hun blogginnlegget Har det gått for langt?

Der skriver hun blant annet:

«Jeg digger snapchat, med face swap og baklengs spoling og fremover spoling og litt morsomme effekter som de kommer med av og til. Men nå syns jeg å ane en viss fokus. En fokus mot det «pene», mot det «vakre» og «uskyldige» for det er det jeg får følelsen av at det skal være med disse filtrene. De skal gjøre deg penere, få deg til å se ut som en bedre utgave av deg selv, men jeg syns det hele er litt kvalmt.»

Da Charlotte skrev innlegget var det fem forskjellige beautyversjoner du kunne gjøre deg om til - av 13 funksjoner.

«Her snakker vi større øyne, smalere nese, fyldigere lepper, klarere hud, rynke og pore-fri hud... Er dette greit?» spør hun.

Mange av filtrene skal være morsomme, men ofte gjør de deg «søt» og «pen» selv om du skal være et dyr, mener Charlotte.
Mange av filtrene skal være morsomme, men ofte gjør de deg «søt» og «pen» selv om du skal være et dyr, mener Charlotte. Foto: (Foto: Snapchat RockStarCharlie)

For de uinnvidde fins det på Snapchat  masse morsomme filtre. Du kan endre utseendet ditt på ulike måter, og filtrene byttes ut fra dag til dag, fra skumle masker til regnbuer som kommer ut av munnen og solbriller med bart. I tillegg fins det et fast filter som gjør deg penere.

  - Når jeg nå tok bilde av alle filtrene, ser jeg også at mange av funksjonene som skal gjøre deg om til enten et dyr, eller med briller også gjør deg litt søtere og penere, sier Charlotte.

Og legger til:

 - Hunden for eksempel, gir deg et smalere hode og større øyne..

Grunnen til at hun ville blogge om dette er at hun vil fremme et sunt og naturlig fokus.

 - Jeg vil fremme at man skal være seg selv, like seg selv slik man er og ikke føle at man aldri er god nok. Tidligere har jeg også skrevet om debatten om kosmetiske inngrep og hvordan det frontes og normaliseres, og kjente at jeg følte litt på samme driven som fikk meg til å engasjere meg i den saken også! Det er et så ekstremt fokus på å være så himla fin hele tiden og jeg syns at det trengs en liten «wake up call»!

Noen av filtrene gjør deg «uskyldig og pen», med helt glatt alveaktig hud.
Noen av filtrene gjør deg «uskyldig og pen», med helt glatt alveaktig hud. Foto: (Foto: Snapchat RockStarCharlie)

 -  Hvorfor engasjerer dette deg?

- Dette engasjerer meg fordi det er så utrolig mye skjønnhetspress overalt i dag og fordi jeg driver en skjønnhetsblogg er jeg med på å påvirke. Da har jeg lyst å kunne påvirke i en positiv retning. Det er gøy med filtre, det er gøy å leke litt med redigering, men når halvparten av disse gøye filtrene på snapchat skal fokusere på å gjøre deg til en «liksom penere» versjon av deg selv, syns jeg det ble litt mye på en gang!

  - På hvilken måte tenker du at dette kan være skadelig for unge jenter?

- Det  kan være skadelig i form av at man får disse filtrene i overflod, ved at man heller velger å benytte seg av skjønnhetsfilter for å kunne føle seg bra nok, og når man da til stadighet kan se seg selv med disse «endringene» som  større øyne, smalere nese, større lepper også videre, så kan man også føle for å gå til mer drastiske grep og faktisk ønske å gjøre disse endringene permanent.

Charlotte påpeker at hun ikke vil at vi skal slutte å bruke Snapchat eller slutte å bruke filtre og redigering.

  - Men jeg syns at seks filtre på en gang hvor du blir en finere versjon av deg selv blir litt mye!

Her er det første bildet fra venstre uten filter, så er det lagt på beautyfilter og det siste bildet viser samme bilde med solbrun-filter.
Her er det første bildet fra venstre uten filter, så er det lagt på beautyfilter og det siste bildet viser samme bilde med solbrun-filter. Foto: (Foto: Snapchat RockStarCharlie)

  - Hva tenker du de heller kunne byttet ut disse med?

- Det har vært mye gøye filtre hele tiden egentlig, noen er litt teite og andre veldig morsomme. Men hva med å ha 10 funksjoner og mindre beautyversjoner? I og med at de til stadighet bytter de forskjellige funksjonene er det plenty å ta av.

  - Hva er din oppfordring til andre brukere av Snapchat?

- Jeg vil bare si:  Husk at du er unik akkurat som du er, og jeg håper at du ikke føler at du ikke er god nok eller pen nok som du er! Vi har alle våre ting vi er misfornøyd med, men jeg syns ikke et filter skal fortelle noen at de ikke er pene nok som de er! Snapchat skal være gøy, så husk å ha det gøy!

Selv forteller Charlotte at hun jobber for at folk skal se sin egen skjønnhet.

 -  Jeg jobber veldig for at folk skal se sin egen skjønnhet og ikke føle at de må endre noe. Jeg har selv ting jeg skulle ønske var annerledes, men har lært meg at utseendet mitt ikke definerer meg som menneske. Jeg har lyst til å fronte den naturlige skjønnheten og det å forskjønne det man allerede har, fremfor å endre seg selv, enten det er med sminke eller kosmetiske inngrep.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.