6 enkle steg gir en nydelig blomsterkrans

Se hvor enkelt det er! Vi guider deg til sommerens fineste blomsterkrans.

Publisert

(SIDE2): Hvorfor kjøpe en blomsterkrans laget av plast - som veldig sjeldent er like fin som ekte vare, når det er så enkelt å lage sin egen?

Det ser kanskje innviklet ut, men er egentlig ikke veldig vanskelig, og når du lager den selv kan du også selv bestemme hvor tykk eller tynn du ønsker den skal være - i tillegg til at du selv kan bestemme hvilket uttrykk den skal ha utifra hvilke blomster du velger.

Samtidig er ikke blomster det rimeligste du kan gå til innkjøp av, så kanskje kan den fine kransen være noe for de mer spesielle anledningene? Som 17. mai, sommerfest, bryllup eller St. hans.

Tina Pedersen, produkt- og utviklingsansvarlig i Mester Grønn og Mariel Lopez, produktansvarlig i Mester Grønn, har laget to forskjellige kranser for oss. En nett krans med hvite blomster, og en større og mer naturlig og vill krans i forskjellige farger.

NETT KRANS MED HVITE BLOMSTER: Denne kransen er laget av brudeslør og alstromera.
NETT KRANS MED HVITE BLOMSTER: Denne kransen er laget av brudeslør og alstromera. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
«VILL» BUKETT: Denne buketten er satt sammen av blomster i forskjellige farger og fasonger, mikset med litt grønt.
«VILL» BUKETT: Denne buketten er satt sammen av blomster i forskjellige farger og fasonger, mikset med litt grønt. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Mulighetene er så mange! Du kan gjerne velge blomster utifra hvilket antrekk du skal ha på deg. Om du liker det enkelt vil jeg anbefale å arbeide med brudeslør. Hvitt er i vinden, og denne kransen passer også godt til bruder.

Hvitt er knall, men en «vill» og naturlig stil på blomstene er en annen av årets store trender innen blomsterdekorering. For å få stilen anbefaler Pedersen å mikse ulike farger og blomsterfasonger med litt grønt.

Kutt og rens alle blomstrene før du starter, så kan du jobbe mer organisert.
Kutt og rens alle blomstrene før du starter, så kan du jobbe mer organisert. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Selv om det er en naturlig look man går for, kan det være lurt å ikke bruke markblomster.

- Finn heller avskårne blomster som minner om markblomster, uten å være det. Markblomster har nemlig veldig dårlig holdbarhet, sier Pedersen.

Blomster brukt i «vill» krans: Astrantia, limonium, alstromera, solidago, ruscus, thalspi og roser.
Blomster brukt i hvit krans: Brudeslør og alstromera.

Pass på at du renser alle blomstene for blader og torner, og at du klipper dem i riktig lengde før du starter. Pass på at blomstrene har igjen litt stilker, slik at du får festet dem godt.

En blomsterkrans kan virkelig gjøre susen, spesielt om man har et enkelt antrekk.
En blomsterkrans kan virkelig gjøre susen, spesielt om man har et enkelt antrekk. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Slik gjør du:

Du trenger: Tykk ståltråd, blomsterteip, vikletråd, og en sprayflaske fylt med vann.

1. Vikle fire av de tykke stråltrådene sammen, og klipp dem slik at alle får lik lengde.
2. Fest blomsterteip rundt tråden for å gi bedre feste til vikletråden.
3. Lag en løkke i den ene enden, som du fester med blomstertape. Denne bruker du for å «låse» kransen når du er ferdig.
4. Fest så vikletråden rundt ståltråden, og legg på den første blomsteren du vil feste på, og fest tråden rundt. Dette kan du fortsette med nedover lengden.

Pass på at du legger blomstrene slik at de ikke ligger i en rett linje, om du ønsker å gjenskape en mer naturlig stil.
Pass på at du legger blomstrene slik at de ikke ligger i en rett linje, om du ønsker å gjenskape en mer naturlig stil. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

5. Du kan måle kransen til hodet ditt etterhvert, og klippe til når du ser hva som passer. Man kan selvfølgelig måle opp en krans først, men det er enklere å jobbe med en legde enn en krans.
6. Når du har festet på blomstrene klipper du av stråltråden, og fester siste del av lengden inn i løkken. Om du vil kan du avslutte med et bånd for å dekke over skøyten.

Knytt et bånd rundt festet, for å skjule skøyten på kransen.
Knytt et bånd rundt festet, for å skjule skøyten på kransen. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Du kan godt lage blomsterkransen dagen i forveien. Men da er det viktig at du dusjer den godt med vann fra en sprayflaske, pakker den inn i en pose, og legger den i kjøleskapet til du skal bruke den.

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Brudeslør gjør seg godt i en nett krans.
Brudeslør gjør seg godt i en nett krans. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)