Foto: Bulls / Produsentene

4 ting du kan gjøre for å unngå fett hår

Bevar følelsen av rent hår.

Publisert

(SIDE2): At fett hår gir en dårlig hårdag er det liten tvil om. Det er talgkjertlene i hodebunnen din som styrer hvor fett håret ditt blir, og hvor påvirket man blir av det er individuelt.

Likevel er det sånn at man det man selv gjør, også har en påvirkning. Om du opplever å ofte ha fett hår, og motvirker det ved å dusje skaper du en ond sirkel. Om du stadig  stripper hodebunnen for sine naturlige oljer, vil den svare med å produsere mer, og det er derfor man gjerne sier at man kan «trene opp» hodebunnen sin, selv om det jo krever sin kvinne (som er villig til å ha noen dårlige hårdager) å bryte den.

Det er også andre ting du kan gjøre for å bevare følelsen av rent hår. Her er fire av dem.

1. Unngå å dra oljen nedover

Oljen setter seg i hodebunnen, men om du for eksempel børster håret ofte, drar du oljen utover, fra røttene til lengden, og dette vil selvfølgelig gjøre at håret ser mer fett ut. Dette skjer også når du bruker rettetangen over hele håret. Så kanskje kan du heller prøve å føne håret rett, eller gå for en mer naturlig look?

2. Vær forsiktig med tørrsjampoen

Tørrsjampo er et fantastisk produkt, som fikser frisyren når du ikke har tid til å vaske det. Men om du bruker for mye produkt kan du ende opp med å tørke ut hodebunnen, og du får samme resultat som om du vasker håret hver dag - talgkjertlene vil kompensere ved å produsere mer olje.

Så pass på at du ikke bruker for mye. Om du synes spruten er vanskelig å styre, kan du heller spraye litt på fingertuppene, og arbeide det inn i røttene på dem måten, ifølge Byrdie.

3. Pass på at produktene ikke hoper seg opp

Buker du både sjampo, balsam, mousse, hårspray, leave-in kur, hårolje og varmebeskyttende kan det føre til en uheldig oppsamling ved røttene, noe som gir fett hår. I tillegg kan det irritere hårsekken, noe som vil føre til en økt produksjon av olje. Det kan være lurt å passe på at du unngår selve hodebunnen når du påfører noen av produktene, som hårspray og hårolje. I tillegg kan det være lurt å bruke en rensesjampo i ny og ne.

4. Skyll godt, og velg riktig

For å unngå en oppsamling ved røttene er det også viktig å skylle godt.

Husk at oljer og silikonbaserte produkter kan føre til at håret blir fett. Det finnes forskjellige varianter av silikoner, og noen er vanskeligere å vaske ut enn andre. Spør gjerne en frisør om råd ved valg av hårprodukter, så er du sikret en type som er tilpasset din hårtype. Eller se etter produkter som er lettvektige på egenhånd.

Vi opplyser om at noen av produktanbefalingene er produkter vi har fått for å teste.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!