Foto: nrk.no/P3

«Skam»-William slutter

Thomas Hayes (19) forlater den populære serien.

Publisert

(SIDE2): Torsdag kveld ble det klart at Thomas Hayes, som har spilt William i NRKs «Skam», ikke vil bli å se i den kommende sesongen av den svært populære serien. 

- Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, forteller Thomas Hayes til VG.

Tok valget før sommeren

Hayes forteller at det var like før sommeren at han tok valget om å slutte.

William har vært en av de mest debatterte og populære karakterene i serien, og forholdet hans til Noora var i våres et av Norges mest omtalte - på tross av at det kun er fiktivt. Noora var hovedpersonen i seriens andre sesong. 

Les også:«Skam»-William deler fanse 

Til VG sier han at han vil satse på skuespilleryrket, men at han ikke har noen nye tilbud klare. 

Tidligere i sommer ble det kjent at hovedpersonen i den tredje sesongen av serien skal være Isak. 

Les også:8 ganger Noora fra «Skam var helt fantastisk

(Artikkelen fortsetter under) 

Fansen kunne i forrige sesong ikke bli enige om William er bra for Noora i «Skam». 
Fansen kunne i forrige sesong ikke bli enige om William er bra for Noora i «Skam».  Foto: Nrk

- Fascinerer

At William både har fascinert og skapt debatt, er det liten tvil om, og debatten gikk tidligere i år varm på sosiale medier om hva som kom til å skje mellom Noora og William. 

Overlege og psykiater på Lovisenberg Diakonale Sykehus, Fred Heggen, ble oppfordret av sin egen tenåringsdatter til å se TV-serien.  

- Først vil jeg si at både William og Noora fremstår for meg som personligheter som er oppkonstruerte. De er så sammensatte og så modne. Samtidig er William en type som fascinerer. Han ville helt klart vært en lederskikkelse for meg om jeg gikk på skolen. Han er kul, ser bra ut, har egen leilighet, kjører Porsche og sier de riktige tingene, sa Heggen tidligere i år til Side2. 

Heggen påpekte også William er en skadet gutt, overlatt til seg selv av foreldrene.

- Far er borte, og mor som skulle bekrefte ham, er mest opptatt av sin nye kjæreste. William har en stor sårbarhet. Han har et stort behov for å bli sett. Han fastslår jo hele tiden overfor Noora at «du liker meg, du liker meg», sier Fred Heggen.

Screen9v2

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!