STOR FORSKJELL: Simone la ut dette bildet på Facebook for å vise hvor stor forskjell det er en på en rusfri Simone (t.v.) - og en hasjrøykende Simone.
STOR FORSKJELL: Simone la ut dette bildet på Facebook for å vise hvor stor forskjell det er en på en rusfri Simone (t.v.) - og en hasjrøykende Simone. Foto: Privat

Simone la ut Facebook-melding om hasjmisbruk

Det utløste et skred av positive tilbakemeldinger.

Publisert

29. august tar Simone Vartdal (23) sats og gjør det hun lenge har hatt lyst til å gjøre.

Å fortelle verden om hvordan hun har slitt psykisk etter lang tids bruk av hasj.

Ras av reaksjoner
- Reaksjonene jeg har fått etter at jeg postet dette innlegget har vært voldsomme. Både rusmisbrukere, pårørende, folk som har mista sine kjære til rusen - og andre - har takket meg og sagt jeg er tøff og flink. Folk har ringt meg og takket. All responsen har vært positiv. Mange mener tydeligvis det er en viktig sak jeg kjemper, sier hun til Side2.

Hun sier det ikke var lett å publisere sine egne private problemer for resten av verden, og at flere advarte henne mot å gjøre det.

- Hasj er ikke så uskyldig
For henne har det viktigste vært å være åpen og ærlig, og få frem at hasj ikke er et så uskyldig stoff som mange hveder det er.

- Det kan jeg skrive under på at det ikke er, sier hun til lokalavisen Møre-Nytt.

I 14-årsalderen begynte hun å eksperimentere med stoff.

I innlegget på Facebook kaller hun misbruket et sosialt selvmord.

- Man kan bare glemme å kombinere det med et normalt liv. For meg handlet alt om stoff, forteller hun.

- Psykosene er det verste
Og psykosene; det er det aller, aller verste ifølge Vartdal. Hun sier at det er forferdelig å se og høre ting som ingen andre ser eller hører. Til lokalavisen sier hun at hun var sikker på at hun skulle drepes da hun ved et tilfelle ble fraktet til psykiatrisk behandling.

Hun er kritisk til den liberale holdningen mange har til hasj.

- Stoffet er bare en telefon eller tekstmelding unna. Men jeg håper min historie gjør at folk dropper det, sier hun til lokalavisen.

Ser fremover
For omtrent en måned siden ble hun utskrevet fra avrusingsbehandling. Hun er i gang med å fullføre videregående, og har som mål å bli sykepleier.

- Jeg vil alltid være rusavhengig. men jeg har bestemt meg for å legge misbruket bak meg. Jeg håper min erfaring gjør at jeg kan hjelpe andre som sykepleier, sier hun.

Her kan du lese innlegget hun publiserte på Facebook:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!